Topptipset Fredag 12/2 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2021

Annons:

Innan helgen tar vid ska vi försöka bemästra ett på förhand lurigt Topptips under fredagen. Matcherna hämtas från England, Spanien, Tyskland, Italien, Portugal och Belgien. Med gott om potentiella spikbud är det bland annat lockande att gå emot jättefavoriten Leipzig. Det och mycket annat följer i analysen nedan!

Spelstopp: 20:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Blackburn – Preston 1

Vi inleder på de brittiska öarna där Blackburn tar emot Preston på Ewood Park. Efter två raka 1-0-segrar föll The Rovers med samma siffror i den senaste omgången mot Queens Park Rangers, en insats som vittnade om värdarnas ojämnhet. Offensiven tillhör en av The Championships allra bästa, men i andra änden är de blåvita sårbara. Preston är inne i en sämre trend och har inte vunnit i något sammanhang under det nya året. Med det sagt finns skyhög kapacitet i lirare som Sinclair, Barkhuizen och Maguire, en trio som definitivt kan såra Blackburn. Gubben (1-2) blir valet mellan två offensivt lagda lag.

2. Celta Vigo – Elche 1

Många har försökt men väldigt få har lyckats. Celta Vigo blev emellertid ett av få gäng att knipa poäng av serieledarna Atlético Madrid när det blev 2-2 i måndagens drabbning. Santi Mina stod då för ett av målen och tillsammans med superviktige Iago Aspas bildar hemmasonen ett fruktat anfallspar. Elche kommer i sin tur från starka 2-2 mot Villarreal, men i grunden håller gästerna betydligt lägre nivå än Celta. Det lär synas under fredagsaftonen. Ettan är en solid spik.

3. RB Leipzig – Augsburg X

Kupongens överlägset största favorit hittas i Tyskland. Red Bull Leipzig befinner sig inför helgen på andraplatsen, sju poäng bakom Bayern München. Det påtalade Marcel Sabitzer i en intervju när han påstod att ligatiteln redan var förlorad, ett uttalande som sänder konstiga signaler till övriga i laget. Risk för underskattning finns då formsvaga Augsburg kommer på besök, ett faktum vi tar betalt för då ettan streckas upp till månen. Även om gästerna inte är i sin bästa form för stunden är de inga duvungar och segern mot svårspelade Union Berlin vittnar trots allt om att kunnandet finns i truppen. Måla brett och jobba in knallen i öst.

4. Bologna – Benevento 2

Precis som i England väntas en fajt mellan två offensivt lagda aktörer när vi vänder blickarna mot stöveln. Bologna gjorde processen kort med Parma i helgen efter att Barrow och Orsolini hittat nätet, två spelare som besitter stora offensiva egenskaper. Duon gick dock mållösa från det vändande mötet med Benevento då Pippo Inzaghis manskap vann med 1-0. Den gamla målspottaren har hittills lotsat sina adepter till en fin säsong och signifikativt för nykomlingarna är att de inte backar för något motstånd i Serie A. Det kan räcka långt även på Dall’Ara. Värdetvåan sällskapar ettan redan på mindre system.

5. Famalicao – Belenenses X

Bottenmöte från Primeira Liga där varken Famalicao eller Belenenses rosat marknaden den senaste tiden. Synonymt för kombattanterna är att den senaste segern kom i slutet av januari och en annan grej de har gemensamt är att respektive offensiv är tämligen svag. Viss kryssrisk finns således på Estádio Municipal de Famalicao även om hela spannet är att föredra redan på mindre system. Mycket talar för att det är en individuell prestation som eventuellt avgör åt något håll.

6. Leuven – Kortrijk 1
Två herrskap som siktar på att knipa den sista kvalplatsen till Slutspelsrundan i det belgiska finrummet. Leuven har tappat mark på lagen ovanför då värdarna bara förmått sig till en triumf på de fem senaste i ligan, en rad som i sin tur betytt att bland andra Kortrijk har knappat in på det tidigare försprånget. Gästerna torskade det vändande mötet klart (0-3) på sin hemmabana, men faktum är att De Kerels i grunden ska hållas som det något bättre laget. I en på förhand böljande tillställning inleder ettan, men tvåan åker snabbt med på större system.

7. Sabadell – Real Zaragoza X

Åter till Spanien för ett ångestladdat möte i Segunda Divisións nedre regioner. Anrika Real Zaragoza är på rejäl dekis men har efter nio inspelade poäng av de senaste tolv möjliga skapat litet andrum ner till giljotinen. Tuff resa stundar med det sagt under fredagen då gästerna beger sig till Katalonien. I skymundan av Barcelona och Espanyol bedriver Sabadell en anonym tillvaro i andraligan. Någon vidare nivå håller inte värdarna, men med sex (!) oavgjorda på de sju senaste tävlingsmatcherna har de åtminstone hittat formeln för att maximera chansen till nytt kontrakt i Segunda. Överhängande kryssrisk finns även här. Mittentecknet singlas.

8. Monza – Pisa 1

Silvio Berlusconi och Adriano Galliani drömmer om Serie A och sett till hur starkt Monza går för stunden är det inte omöjligt att herrarna är tillbaka i finrummet till nästa säsong. Nuvarande trupp hade definitivt inte gjort bort sig en våning upp och mot Pisa ska värdarna ses med bra chans. Gästerna har sannerligen inte bortagräs som sitt favoritunderlag och två segrar på elva försök blir inte fler på Stadio Brianteo. Monza löser minst en pinne. Strecka från vänster.

 

Spiken! – Celta Vigo

Poängen mot Atlético Madrid lär ha givit råg i ryggen hos Celta Vigo. Med viktige Aspas tillbaka i full form ska värdarna utan större problem kunna avfärda ett blekt Elche.

Skrällen! – Augsburg

Visst ska Leipzig gälla som klara favoriter hemma mot Augsburg, men när ettan närmar sig 90 procent är det verkligen läge att dra öronen åt sig. Gästerna är ingen slagpåse och betydligt större under har skett än att de skulle få med sig poäng från Red Bull Arena.

Systemen i textform:

36 rader

1. Blackburn – Preston 12
2. Celta Vigo – Elche 1
3. RB Leipzig – Augsburg 1×2
4. Bologna – Benevento 12
5. Famalicao – Belenenses 1×2
6. Leuven – Kortrijk 1
7. Sabadell – Zaragoza x
8. Monza – Pisa 1

144 rader

1. Blackburn – Preston 12
2. Celta Vigo – Elche 1
3. RB Leipzig – Augsburg 1×2
4. Bologna – Benevento 12
5. Famalicao – Belenenses 1×2
6. Leuven – Kortrijk 12
7. Sabadell – Zaragoza x
8. Monza – Pisa 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100