Topptipset Fredag 13/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Annons:

Fredagens Topptips är en salig blandning som dessutom lånar ett par småtimmar av lördagen. Det sydamerikanska VM-kvalet och Brasileiro Série B är anledningen till tvådagars-vandringen. Utöver nämnda tävlingsformer hittas även spansk, holländsk och engelsk ligaboll. Häng med!

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Colombia – Uruguay 1

Det som får kallas för kupongens smällkaramell kommer direkt i inledningen. Luis Suárez ställs mot Luis Suárez när Colombia och Uruguay drabbar samman. Carlos Queiroz har bestämt sig för att ge Granadas colombianske anfallare sin första landslagssamling och det är ju komiskt att den sammanfaller när Uruguays köttätare kommer på besök. Överlag har Kaffeodlarna den starkare truppen och när de himmelsblå gästerna saknar viktiga pjäser som Muslera, Coates, Valverde och Vecino blir det inte lätt att tas med colombianerna. Etta.

2. Chile – Peru 2

Kupongens trevligaste skrälläge härnäst där Chile välkomnar Peru. La Roja inledde VM-kvalet med att torska mot Uruguay och i den efterföljande kampen togs en något orättvis pinne mot Colombia. Mycket kretsar fortfarande kring åldermännen Vidal och Sánchez, till den här samlingen saknas både Vargas och lagkaptenen Medel. Tunga tapp för värdarna som mycket väl kan få problem med Peru. Gästerna har spets i lirare som Cueva, Carrillo och Tapia. Dessutom tillkommer en förstärkning i form av Gianluca Lapadula som mycket väl kan skjuta poäng åt de rödvita om han får chansen. Värdet sitter till höger och ettan lämnas utanför.

3. Brasilien – Venezuela 1

Bongens solklart största favorit kommer att bli Brasilien. Tite har enorm kvalitet i truppen och då finns inte ens spelare som Coutinho, Fabinho, Willian eller Casemiro med den här gången. Starten i kvalet har också varit perfekt då Bolivia och Peru har slagits tillbaka med sammanlagt 9-2 och Venezuela är ett motstånd som de gulklädda ska städa av utan större problem. Gästerna har förlorat de inledande två matcherna och har heller inte gjort ett enda mål, men när ettan dansar över 90 procent bara måste krysset följa med på större system.

4. Bolton – Salford City 2

Vidare till England och League Two-mötet mellan Bolton och Salford City. Värdarna lever fortfarande kvar i kölvattnet av de enorma ekonomiska bekymmerna och det lär dröja många år innan vi får se Bolton på ansenlig nivå igen. Salford andas mer morgonluft och kommer till University of Bolton Stadium med två raka tävlingssegrar i ryggsäcken. I ligan parkerar besökarna in strax under toppskiktet och här ska de ses med god chans att kunna haka på ovanliggande lag. Tvåan är en gångbar spik.

5. FC Oss – FC Eindhoven 1

Tulpanrikets andraliga är i sedvanlig ordning ruskigt oviss. Så gott som alla lag slår alla och det är inte ovanligt att fint spelvärde finns att skörda i Eerste Divisie. Så är fallet även denna gång när FC Eindhoven drabbar samman med FC Oss på Frans Heesen Stadion. Gästerna presenterar 2-0-3 på resande fot, men formen är illavarslande då Eindhoven inte nätat någon gång sett till de tre senaste fajterna utanför hemtrakterna. FC Oss har presterat helt okej på den egna arenan, men även värdarna visar taskig dagsform med två raka nederlag i ligan. Känslan är att någon av aktörerna bryter sin mindre muntra svit. Ettan först, tvåan sedan.

6. Real Zaragoza – Real Oviedo X

Drygt en fjärdedel är avverkad av Segunda División, hittills har både Real Zaragoza och Real Oviedo underpresterat. Bägge aktörerna återfinns snubblande nära giljotinen men även om det inte är någon större fara på torpet än så länge bör segrarna börja komma för att inte ha alltför långt upp till toppstriden. De tre senaste inbördes mötena formar raden 1-1-1 och det är en svårsiad historia som väntar även under fredagen. Plocka med alla tecken och gå vidare.

7. Avaí – Paraná X

Ovisst är även det första mötet som ska synas när vi riktar blickarna mot Brasilien. Både Avaí och Paraná skuggar Juventude på fjärdeplatsen, den sista kvalplatsen till finrummet, och känslan är att det här mötet kan bli en klar fingervisning om vart säsongen barkar för de båda herrskapen. Avaí tar majoriteten av sina poäng i den egna borgen, men det ska också sägas att Paraná har ett psykologiskt övertag på värdarna då de vunnit de två senaste inbördes tävlingsmötena lagen emellan. Ett förmodat öppet möte borgar för en helgardering.

8. Oeste – CRB AL 1

Kupongen avrundas med dusten mellan jumbon Oeste och mittenlaget CRB, en fajt där svenska folket ser ut att ge enormt streckmässigt favoritskap till gästerna. CRB har förlorat sina två senaste matcher i serien och inte ett enda mål har tillkommit i offensiv riktning. Det är oroande siffror. Oeste har å sin sida bara vunnit en enda match sett till hela säsongen, men poängen som kom i mötet med serieledarna Chapecoense senast kan mycket väl ha gjutit mod i värdarna. Våga skippa tvåan och gå för det superba värdet till vänster istället.

 

Spiken! – Colombia

Colombia har ruskig kvalitet i offensiv riktning och ett Uruguay som saknar en del tongivande spelare får det svårt mot Rodríguez, Zapata och Muriel med flera. Fin etta.

Skrällen! – Peru

Mötet mellan Chile och Peru är jämnare än vad streck och odds säger. Skippa då den överstreckade ettan och gå för peruanskt poängjubel istället.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Colombia – Uruguay 1
2. Chile – Peru x2
3. Brasilien – Venezuela 1
4. Bolton – Salford City 2
5. FC Oss – FC Eindhoven 1
6. Zaragoza – Oviedo 1×2
7. Avaí – Paraná 1×2
8. Oeste – CRB AL 1x

144 rader
1. Colombia – Uruguay 1
2. Chile – Peru x2
3. Brasilien – Venezuela 1x
4. Bolton – Salford City 2
5. FC Oss – FC Eindhoven 12
6. Zaragoza – Oviedo 1×2
7. Avaí – Paraná 1×2
8. Oeste – CRB AL 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100