Topptipset Fredag 18/12 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 18 december 2020

Annons:

Fredagens Topptips innebär blandad kompott. Bundesligafajten mellan Union Berlin och Dortmund får sägas vara kupongens höjdpunkt och vad gäller finrum ska även den spanska, belgiska, nederländska och portugisiska högstaligan synas. The Championship, Serie B och Ligue 2 fyller sedan ut kupongen. Häng med!

 

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Union Berlin – Dortmund X

Borussia Dortmund har som bekant gjort sig av med Lucien Favre och tillfällig bas är numera Edin Terzic. Den nytillträdde tränaren fick en bra start i och med 2-1-segern mot Werder Bremen, men det var knappast en fajt där Die Borussen uppträdde stabilt. Håland dras fortfarande med skadebekymmer och fredagens motståndare blir inte en enkel sådan. Union Berlin plockade poäng av Bayern München för en dryg vecka sedan och ska definitivt kunna stå upp bra även mot Dortmund. Plocka med alla tecken och jobba in värdarna.

2. Athletic Bilbao – Huesca 1

Ojämna Athletic Bilbao går i vanlig ordning starkt hemma i Baskien, men utanför den egna borgen har de rödvita stora problem. Ska baskerna ha chans på Europaplatser gäller det att hitta en fungerande formel utanför San Mamés. Värdarna ska ses med bra vinstchans hemma mot nykomlingen Huesca, men pass upp för streckningen. Gästerna har tagit fyra poäng av de senaste sex möjliga och då ettan ser ut att streckas något hårt är krysset ett sunt komplement redan på mindre system.

3. Preston – Bristol City 2

Oviss och potentiellt målglad tillställning är att vänta på Deepdale när vi riktar fokus mot The Championship. Preston såg ut att gå mot en formtopp efter triumfer mot både Middlesbrough och Bournemouth, men The Lilywhites orkade inte hålla upp den fina trenden. Två raka torsk mot Luton och Barnsley är istället facit och lurig motståndare väntar även under fredagen då Bristol City kommer på besök. The Robins kan mycket i sina bästa stunder men likt värdarna tenderar Dean Holdens mannar att prestera ojämnt. Gubben (1-2) är att föredra.

4. Charleroi – Anderlecht 1

Toppmöte från belgiska Jupiler League härnäst då Charleroi välkomnar Anderlecht till Stade du Pays de Charleroi. Kombattanterna kommer från två raka viktorior där framför allt Charlerois offensiv har fått sig en skjuts i rätt riktning. Ali Gholizadeh är en finurlig lirare hos de svartvita som Vincent Kompany bör sätta extra bevakning på. Manchester Citys gamla mittback basar numera över Anderlecht och även om gästerna är långt ifrån vad de en gång varit ser den här säsongen ut att bli den roligaste på länge. Här får dock Anderlecht finna sig i att slå ur underläge. Strecka från vänster.

5. Zwolle – FC Emmen 2

Från Belgien till tulpanriket Holland där Zwolle ser ut att få ett ruskigt stort förtroende av tipparna. Förklaringen ligger säkerligen i Zwolles mer framskjutna tabellposition jämfört med gästande jumbon FC Emmens. Det ska dock sägas att värdarna bara vunnit två av tolv spelade matcher så här långt. Emmen har i sin tur inte vunnit en enda, men självförtroendet kan definitivt ha lyfts då Groningen lades på rygg i veckans cupmatch. Kommer besökarna upp i samma nivå här är mycket vunnet. Den lågt streckade tvåan går först, ettan följer därefter.

6. Portimonense – Famalicao 1

Nivåskillnaden i det portugisiska finrummet är stor och två lag som lär hålla till på den nedre halvan under hela säsongen är Portimonense och Famalicao. De förstnämnda har inte direkt rosat marknaden hittills, men det ska också föras till protokollet att det blev seger i den senaste hemmamatchen mot Nacional. Lyckas värdarna få till en liknande prestation här lever Famalicao farligt. Gästerna förlorade båda mötena mot fredagens opponent under föregående säsong och när ettan ser ut att streckas förmånligt kan den gott stå på egna ben.

7. Frosinone – Salernitana 1

Precis som i Belgien stundas det även toppmöte på pastastöveln där Serie B-tvåan Salernitana åker till trean Frosinone. Salernogänget har framför allt varit ruskigt starka på eget gräs, något raden 5-2-0 vittnar om, men på resande fot har det inte gått lika bra. Två segrar av fem möjliga imponerar inte och här lär Martin Åslunds gamla gäng få det tufft. Frosinone har formen på topp med tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste och värdarna får också rättmätigt favoritskap. Etta på Benito Stirpe!

8. Sochaux – Grenoble X

Ligue 2 är i vanlig ordning en oerhört jämn historia och det skulle inte förvåna det minsta om en drös lag är med och slåss om uppflyttning hela vägen in på vårkanten. Grenoble har gått starkt inledningsvis och parkerar in på en finfin andraplats efter nio segrar av femton möjliga. Tufft kommer det dock att bli för gästerna under fredagen när de ställs mot Sochaux. Värdföreningen har hittills bara givit vika tre gånger och ska kunna stå upp bra även mot tabelltvåan. Ovisst är bara förnamnet, gardera hela vägen.

 

Spiken! – Frosinone

Frosinone är inne i en formtopp och ska ses med god vinstchans trots att toppkonkurrenten Salernitana står på andra sidan. Gästerna kammar noll på Benito Stirpe.

Skrällen! – Union Berlin

Union Berlin är förbättrade jämfört med fjolåret och när ett svajigt Dortmund gästar kommer motivationen av sig själv. Vänstersidan ska jobbas in i huvudstaden.

Systemen i textform:

36 rader

1. Union Berlin – Dortmund 1×2
2. Athletic Bilbao – Huesca 1x
3. Preston – Bristol City 12
4. Charleroi – Anderlecht 1
5. Zwolle – FC Emmen 2
6. Portimonense – Famalicao 1
7. Frosinone – Salernitana 1
8. Sochaux – Grenoble 1×2

144 rader

1. Union Berlin – Dortmund 1×2
2. Athletic Bilbao – Huesca 1x
3. Preston – Bristol City 12
4. Charleroi – Anderlecht 1x
5. Zwolle – FC Emmen 12
6. Portimonense – Famalicao 1
7. Frosinone – Salernitana 1
8. Sochaux – Grenoble 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100