Topptipset Fredag 29/1 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 29 januari 2021

Annons:

En fin europeisk blandning erbjuds på fredagens Topptips. Fem länder utgör kupongen där bland annat roliga skrälldrag utlovas i Frankrike och Tyskland. Det och mycket annat finner ni i analysen nedan. Nu kör vi så det ryker!

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Reading – Bournemouth 2

Vi inleder kalaset i The Championship där ett toppmöte står på menyn. Trots att de haft rejält med flyt med sig i många matcher fortsätter Reading att haka på toppstriden. Mycket av berömmet ska tillskrivas Lucas Joao som är ruskigt viktig för offensiven. Lyckas bara gästande Bournemouth hålla Joao i schack är mycket vunnet. Gästerna är överlag ett betydligt starkare lag än värdarna och här ska Jack Wilshere och company ses med god chans. Strecka från höger.

2. Lyon – Bordeaux X

Kupongen innehåller två enormt högt streckade favoriter och i franska Ligue 1 hittas den första. Lyon skuggar Lille och PSG i toppen av tabellen, men formen är det lite sisådär med efter bara en viktoria på de tre senaste. Visserligen var det en brakseger i rivalmötet med St. Etienne, men här blir Les Gones övervärderade. Bordeaux kommer till Groupama Stadium med tre raka triumfer innanför västen och det är långt ifrån omöjligt att vinlaget plockar en eller tre poäng även under fredagen. Alla tecken ska med.

3. Torino – Fiorentina 1

Trots en förhållandevis stark trupp på pappret ser det ut att bli en säsong i ingenmansland för Fiorentina. Det svaga resandet ligger till stor grund för den anonyma tabellplaceringen då Viola endast mäktat med raden 1-2-6 utanför Florens. Torino gör hittills en ännu sämre säsong, men här får Tjurarna trots allt ett bra läge att skapa visst andrum ner till giljotinen. Belotti är inte rolig att stångas med för något försvar och anfallaren är definitivt kapabel att sänka Viola. Ettan singlas med gott hopp.

4. Valladolid – Huesca X

En tillknäppt historia är ingen vild gissning när vi nu vänder blickarna mot Spanien och de nedre regionerna av La Liga. Valladolid stod för en imponerande säsong under fjolåret då de galant klarade sig kvar, men den här säsongen ser det värre ut för värdarna. Blott fyra segrar imponerar inte och ettans överstreckning svider något i ögonen när Huesca kommer på besök. Gästerna, med endast en seger hittills, är tabelljumbo av en anledning men får här alldeles för lite förtroende. Valladolid är inga övermän och när högersidan rensar fint ska den sällskapa ettan illa kvickt.

5. Stuttgart – Mainz 2

Enormt högt streckade favorit nummer två hittas i Bundesliga där svenska folket går man ur huse för Stuttgart. Det ska dock sägas att de vitröda inte trivs särskilt bra när de förväntas föra matchbilden och här är det precis vad som förväntas när Mainz kommer på besök. Bo Svenssons manskap imponerade å det grövsta när de lade Red Bull Leipzig på rygg senast och med ett sådant styrkebesked går det inte att räkna bort Quaison och company här. Ettan är ett tänkbart avslag.

6. Colchester – Scunthorpe 1

Spaden plockas fram inför nästa kamp då det ska grävas långt ner i det engelska seriesystemet. League Two står på menyn då Colchester välkomnar Scunthorpe till JobServe Community Stadium. Efter en mörk start på säsongen har Scunthorpe lämnat de nedre regionerna via två raka segrar, men fredagens uppgift är med det sagt en lurig sådan. Colchester är formsvaga för stunden, men föras till protokollet bör att värdarna sällan viker ner sig i egen borg. Gubben (1-2) är därför att föredra.

7. Real Zaragoza – Ponferradina 1

Tillbaka till Spanien men den här gången lägger vi fokus på Segunda División istället för La Liga. Anrika Real Zaragoza har en tuff säsong under bältet hittills, men värdarna är också för bra för att trilla ur. Kommer de upp i samma nivå som i den senaste hemmamatchen (2-0 mot Logronés) kommer Ponferradina att få problem. Gästerna blandar och ger så det härliga till utanför hemtrakterna och ska normalt få en tuff afton framför sig på La Romareda. Ettan är en sund spik.

8. Vicenza – Venezia X

Kupongen går i mål med ett återbesök i Italien men liksom i Spanien är det andraligan det nu är fokus på. Vicenza går ingen rolig vår till mötes då värdarna bara lyckats triumfera en gång på de sju senaste i ligaspelet, ett facit som lett till en placering strax ovanför återkvalsplatserna. Med det sagt är inte Romeo Menti en arena att bara hämta hem tre poäng ifrån, men visst ska Venezia ses med liten segerchans. Besökarna imponerade stort mot Cittadella och har full vittring på playoffplatserna till finrummet. Krysset först, tvåan åker med därefter.

 

Spiken! – Torino

En seger ligger i luften för Torino och det är troligt att den kommer mot ett för stunden alltför svajigt Fiorentina. Belotti skjuter Viola i sank.

Skrällen! – Mainz 05

Mainz tog en imponerande skalp mot Red Bull Leipzig och med lite vind i seglen ska gästerna ses med god chans mot ett Stuttgart som inte trivs i favoritkostymen. Högersidan är vital.

Systemen i textform:

36 rader

1. Reading – Bournem. 2
2. Lyon – Bordeaux 1×2
3. Torino – Fiorentina 1
4. Valladolid – Huesca 1×2
5. Stuttgart – Mainz x2
6. Colchester – Scunth. 12
7. Zaragoza – Ponfer. 1
8. Vicenza – Venezia x

144 rader

1. Reading – Bournem. x2
2. Lyon – Bordeaux 1×2
3. Torino – Fiorentina 1
4. Valladolid – Huesca 1×2
5. Stuttgart – Mainz x2
6. Colchester – Scunth. 12
7. Zaragoza – Ponfer. 1
8. Vicenza – Venezia x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100