Topptipset Fredag 4/12 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

Annons:

Första fredagen i december är här och vi får gotta ner oss i en mix av matcher från inte mindre än åtta olika ligor från sju länder. Som vanligt är målet åtta rätt med lite extra guldkant. För att vrida igång värdet ordentligt siktar vi in oss på en fransk skräll och även en bärgad Emmen-poäng. La Liga startat upp kvällens festligheter. Nu åker vi.

 

 

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Athletic Bilbao – Celta Vigo 1

Celta Vigo vände 0-1 till 3-1 mot Granada i förra omgången. En riktigt stark prestation från de himmelsblåas sida. Okay Yokuslu fick syna gult på stopptid och missar resan till baskiska Bilbao. Athletic är ett minst sagt utpräglat hemmalag vilket inte minst visat sig i år. Levante, Sevilla och Betis har alla fått lämna utan poäng på San Mamés och Vigo-klubben har endast vunnit en gång här sedan 2006! Ettan lyser allra klarast på Topptips-himlen och får vi också med krysset på lite större system är vi helt i hamn.

2. Hertha Berlin – Union Berlin X

Berlinderby på tapeten nu och det är lite ombytta roller vad gäller slagstyrkan dessa lag emellan. Inför säsongen var Union tippade långt ner medan Hertha såg starkare ut. Så har inte utfallet blivit och gästerna för dagen har gått starkt med en ruggigt formtoppad Max Kruse i fören. Hertha kommer spela matchen utan nyförvärvet Cordoba som ser ut att missa alla matcher fram till nyår. Känslan är att Bruno Labbadia och hans manskap kommer få slita för poängen även denna kväll. X2 på Olympiastadion lockar allra mest.

3. Nimes – Marseille 1

Nimes hängde inte riktigt med i svängarna då de rödklädda krokodilerna fick smaka på ett urstarkt Monaco nere på sydkusten. Värdarna är aningen skadeskjutna och dessutom är mittfältaren Deaux avstängd. Marseille kommer till Stade des Costières med gott självförtroende i väskan och en färsk 2-1-vinst mot Olympiakos i Champions League. Villas-Boas manskap ska såklart stå som favoriter även nu men blir stenhårt streckade vilket inte alls känns rätt. Säkerligen finns en del slitna kroppar i bortalägret efter tisdagens batalj och i fjol var motsvarande match jämn (2-3). 1X ska med tidigast möjligt och helgarderingen känns därmed som helgjuten.

4. Sparta Rotterdam – FC Emmen X

I den nederländska förstadivisionen har Emmen startat sämst av alla. 0-3-7 på de första tio är såklart inte något att skryta över men spelschemat på sistone har varit galet tufft. Ajax, AZ,Vitesse och Feyenoord är gästernas fyra senaste opponenter. Sparta började sitt ligaspel med att gå segerlösa i åtta raka. Henk Fraser hängde löst som coach för laget men därefter lyckades Rotterdam vinna mot Den Haag och Waalwijk. Någon större skillnad mellan klubbarna är det inte och när vänstervridningen blir på tok för stor är det läge att dra öronen åt sig. Alla tecken jobbas in tidigt där vi håller tummarna för att Emmen ska kunna greja säsongens första seger.

5. Zulte/Waregem – Anderlecht 2

I grannlandet Belgien har Anderlecht gjort en godkänd säsong. Nyförvärvet Nmecha har varit tongivande i anfallslinjen och sydafrikanen Percy Tau har också varit pålitlig framåt. Tau var skadad mot Liège i förra omgången och kommer mest troligt också missa mötet med Zulte/Waregem. Värdarna gör inget större avtryck i år mer än att spelet på Regenboogstadion oroar. Inbördes är det dessutom enorm fördel Anderlecht som kan visa de fina siffrorna 9-1-0 från 2017 och framåt. En tvåa under 55 procent är en spikbar tvåa.

6. Ascoli – Pescara X

Ascoli och Pescara var redan i fjol inblandade i en bottenstrid och det ser knappast bättre ut i år. De gästande delfinerna har löst en seger i höst mot Cittadella men därutöver är det nästan dödfött på poäng. Pescara var chanslösa mot Pordenone i förra omgången och fick också se Juventus-lånet Leandro Fernandes bli utvisad och förblir på läktaren nu. Hackspettarna från Ascoli har också bara grejat en seger under hösten där flåbusen Riccardo Brosco fick syna dubbla gula och blev utvisad i 1-2-förlusten mot Venezia. Den tidigare Pescara-spelaren missar trist nog mötet med sitt förra gäng nu. Nog luktar det delad pott på Cino e Lillo Del Duca. Ska mittentecknet garderas är det i första hand med ettan.

7. Helmond Sport – Go Ahead Eagles 1

Vi beger oss tillbaka till Nederländerna och stirrar ner en kamp från Eerste Divisie. Dessa herrskap ligger som väntat på den nedre halvan och harvar. Helmond Sport, som också besitter det mindre trevliga smeknamnet Kattätarna, växer däremot dag för dag. 1-0-vinsten mot Jong Eindhoven var en rakt igenom fin match där Karim Loukili, precis som vanligt numera, var planens gigant. Go Ahead Eagles kommer å sin sida från dubbla nederlag men har inbördes haft lätt för Helmond. Ettan är klart roligast men tvåan ska också få delta. Gaffeln plockas fram på lite större kuponger.

8. Queen of South – Inverness 2

Skottland bjuder på The Championship-möte. Queen of South vann säsongens första match då den tidiga jumbon Alloa besegrades i förra omgången. Inverness var ett topplag i fjol och slutade på andra plats i ligan då säsongen avbröts. Potentialen finns även i år att slåss på högre höjder och de senaste matcherna indikerar att kvalitén i truppen finns. Sedan 2004 har inte värdarna vunnit mot John Robertsons manskap och den trenden ska hålla i sig även efter fredagens holmgång. Tvåan är en skön spik att avsluta med.
 

Spiken! – Anderlecht

Pär Zetterbergs gamla gäng gör en helt okej säsongsstart och älskar dessutom matcherna mot Zulte/Waregem. Tvåan känns som en finfin spik.

Skrällen! – Nimes

Marseille gick en stenhård Champions League-match i veckan och bör vara en aning slitna. Fint läge därmed för Nimes att försöka greja ett positivt resultat hemmavid.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. A.Bilbao – Celta Vigo 1
2. H.Berlin – U.Berlin x2
3. Nimes – Marseille 1×2
4. Sparta – FC Emmen 1×2
5. Zulte – Anderlecht 2
6. Ascoli – Pescara 1x
7. Helmond – Go Ahead 1
8. Queen of South – Invern. 2

144 rader
1. A.Bilbao – Celta Vigo 1x
2. H.Berlin – U.Berlin x2
3. Nimes – Marseille 1×2
4. Sparta – FC Emmen 1×2
5. Zulte – Anderlecht 2
6. Ascoli – Pescara 1x
7. Helmond – Go Ahead 12
8. Queen of South – Invern. 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100