Topptipset Fredag 1/1 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2020

Annons:

Årets första Topptips är här och det går sannerligen inte av för hackor. Kupongen sträcker sig över två dagar och innehåller matcher från Premier League, The Championship, La Liga och Bundesliga. Smällkaramellen? Givetvis Old Firm-derbyt mellan Rangers och Celtic. Nu kör vi!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 18:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Everton – West Ham 2

Vi inleder på Goodison Park där Everton varit spellediga sedan matchen mot Manchester City blev uppskjuten på grund av Coronaviruset. Det har garanterat gjort värdarna gott då flera tongivande spelare drogs med skadebekymmer, men med fortsatta frågetecken på bland andra Digne, Richarlison, Rodríguez och Allan blir det inte lätt att tas med West Ham. Trots rotation på flera positioner löste Moyes och company en stark pinne borta mot Southampton och förtjänar gästerna större förtroende än vad tipparna vill ge. Ettan är ett tänkbart avslag.

2. Manchester United – Aston Villa 1

Det satt långt inne men till slut fick Manchester United hål på Wolverhampton. Marcus Rashfords segermål innebar att United nu är snubblande nära serieledarna Liverpool. Offensiven är rent ut sagt brutal hos värdarna och här kommer Aston Villa att få problem. Dean Smiths mannar förtjänar mängder med beröm för hur de har presterat hittills, men mot ett lag av Uniteds kaliber får gästerna svårt att räcka till. Ettan kan gott lämnas på egna ben.

3. Sheffield Wednesday – Derby 2

En fajt från The Championship ska tittas till och det är ingen mindre än den på Hillsborough mellan Sheffield Wednesday och Derby. Wayne Rooney har verkligen fått ordning på sitt manskap den senaste tiden och 4-0-segern mot Birmingham var helt i sin ordning. Här kan The Rams distansera sig ytterligare från bottenträsket samtidigt som Sheffield Wednesday kan fastna i detsamma. Tony Pulis hade ingen större lycka med Ugglorna och här får de max med sig en pinne mot ett i grunden bättre Derby. Strecka från höger.

4. Tottenham – Leeds 2

Leeds gjorde processen kort med West Bromwich då The Damned United gick till halvtidsvila med 4-0 i ryggen. Anfallsspelet har verkligen sett bra ut mot slutet för Bielsas mannar som inte ska behöva svettas över årets första uppgift. Tottenham uppträder destruktivt och det är en rejäl gåta varför Mourinho väljer att backa hem så enormt mycket med tanke på att lirare som Son, Kane och Ndombélé finns till förfogande. Det här lär bli jämnare än vad både streck och odds antyder, börja med den lågt streckade tvåan och ta med ettan först på större system.

5. Rangers – Celtic 1

Old Firm är ett möte som får det att kittla i vilket fotbollsälskande hjärta som helst. Rangers ser för första gången på väldigt många år ut att gå mot en efterlängtad ligatitel och kan här definitivt hänga av Celtic från den striden. The Boys in Green har förlorat två raka inbördes möten mot Rangers och ser ut att vara på rejäl dekis. Även om gästerna är en stormakt i den inhemska fotbollen får de det tufft mot ett övertaggat Rangers. Steven Gerrards mannar vinner detta glödheta derby.

6. Villarreal – Levante 1

Villarreal inkasserade sin blott andra förlust för säsongen när de föll mot Sevilla senast. Den gula ubåten är med det sagt kvar uppe i toppen och hittar bara Moreno och grabbarna upp i normal nivå här ska de ses med god poängchans när Levante kommer på besök. Gästerna är dock formstarka med två segrar och en oavgjord på de tre senaste, siffror som trots allt vittnar om att det här inte kommer att bli en enkel uppgift för Unai Emery och company. Krysset sällskapar ettan.

7. Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen X

Bundesliga drar igång igen efter juluppehållet. Bayer Leverkusen gick på ledighet efter att ha torskat seriefinalen mot Bayern München med 1-2, Kusarnas första nederlag för säsongen. Det var såklart inget resultat att skämmas över, men här blir gästerna för hårt betrodda. Eintracht Frankfurt trivs ypperligt när de får ligga lågt och ställa om på vassa lirare som Kamada och Silva, en matchbild som i allra högsta grad väntas här. Då ska vänstersidan med tidigt även om alla tecken smakar bäst.

8. Werder Bremen – Union Berlin X

Jämn batalj att vänta när vi åker till Bremen för att runda av äventyret. Markus Rosenbergs gamla lag såg ut att vara inne i en rejäl svacka innan julen, men med segern mot Mainz samt cuptriumfen mot Hannover färskt i minnet blev julfirandet trots allt ett positivt sådant. Union Berlin har överraskat många under säsongens gång och huvudstadslaget lär inte vara alltför nedslagna över uttåget ur Tyska Cupen mot Paderborn då de dessförinnan slog tillbaka Dortmund. Ovisst är bara förnamnet här, ta med alla tecken.

 

Spiken! – Manchester United

United visar otrolig styrka för stunden och har en hel uppsjö med potentiella matchvinnare. Aston Villa har gjort det bra hittills, men här räcker inte gästerna till.

Skrällen! – Eintracht Frankfurt

Frankfurt trivs som bäst när de får ställa om på sina sylvassa anfallare, en matchbild som definitivt väntas mot Leverkusen. Vänstersidan rensar magiskt och måste finnas med.

Systemen i textform:

36 rader

1. Everton – West Ham x2
2. Man United – Aston V 1
3. Sheffield W – Derby 2
4. Tottenham – Leeds 2
5. Rangers – Celtic 1
6. Villarreal – Levante 1x
7. E.Frankfurt – Leverkusen 1×2
8. W.Bremen – Union Berlin 1×2

144 rader

1. Everton – West Ham x2
2. Man United – Aston V 1
3. Sheffield W – Derby x2
4. Tottenham – Leeds 12
5. Rangers – Celtic 1
6. Villarreal – Levante 1x
7. E.Frankfurt – Leverkusen 1×2
8. W.Bremen – Union Berlin 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100