Topptipset Måndag 10/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 10 november 2020

Annons:

Tisdagens Topptips är en salig blandning. National League (engelska femtedivisionen), Eerste Divisie, Skotska Ligacupen och brasilianska Série B är tävlingsformerna att bemästra och här gäller det att göra sin hemläxa. Häng med!

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Boreham Wood – Dagenham 1

Vi inleder i England där härliga National League fortsätter ånga på trots att det är landslagstider för de flesta ligorna ute i Europa. Den engelska femtedivisionen är fortfarande i sin linda, men det går redan att urskilja ett par grejer. Boreham Wood har till exempel bara förlorat en av sina fem senaste tävlingsmatcher och värdarna ska ses med god möjlighet att bygga på den sviten när Dagenham & Redbridge kommer på besök. Gästerna har torskat tre av tre möjliga utanför hemtrakterna hittills och ska vara nöjda om de får med sig en pinne härifrån. Strecka från vänster.

2. Halifax – Wealdstone 1

Vi stannar kvar i National League men förflyttar oss istället till The Shay där svenska folket ser ut att bli förblindade av tabellen. Halifax parkerar in i de nedre regionerna men det ska också påminnas om att tabellen är en haltande sådan och värdarna har faktiskt bara torskat en enda kamp så här långt. Wealdstone har i sin tur hunnit med två omgångar fler jämfört med Halifax och befinner sig betydligt högre upp i tabellen. På bortagräs har dock gästerna visat sig beskedliga och här blir värdet till vänster alldeles strålande. Etta!

3. Telstar – Go Ahead Eagles 2

Vidare till tulpanriket Holland där en fajt från Eerste Divisie ska synas. Telstar har gått tungt mot slutet och en viktoria på de sex senaste tävlingsmatcherna imponerar inte alls. Bättring krävs då högkapabla Go Ahead Eagles kommer till Rabobank IJmond Stadium. Besökarna sköljde över NAC Breda med 6-0 (!) häromdagen i den Nederländska Cupen, ett resultat som skvallrar högt om Örnarnas kapacitet. Trots det ser lillvärdet ut att hamna österut och då är det från den sidan det ska börja streckas.

4. St. Johnstone – Dundee United X

Så till Skottland där Ligacupen är i full gång. Turneringsformen inleds med cupspel följt av slutspel och St. Johnstone har med två raka triumfer visat att de är ytterst sugna på att ta sig vidare mot berömmelse och en eventuell titel. Tufft lär det dock bli för The Saints när de går i klinch med Dundee United under tisdagsaftonen. The Tangerines ligger faktiskt före värdarna i The Premiership och när de har sin dag kan gästerna slå alla lag i kiltlandet. Gardera för ett favoritfall på McDiarmid Park genom att ta fram den breda penseln.

5. Raith Rovers – Inverness 1

Raith Rovers, hemmahörande i andradivisionen, hade en rolig lördagseftermiddag. The Rovers asfalterade Morton med hela 5-0 och en sådan lirare som Ross Matthews stack ut med sina två baljor. Mittfältaren är en spelare som Inverness måste hålla koll på. Gästerna fick å sin sida smörj av Hearts och det nederlaget innebär att Inverness bara vunnit en av de senaste fem tävlingsmatcherna. Det blir ingen ändring på Stark’s Park. Ettan singlas till smarrigt spelvärde.

6. Dundee FC – Cove Rangers X

Kupongens roligaste knall hittas på Dens Park. Dundee FC håller till vardags till i The Championship och där är formen på nedåtgående med två raka oavgjorda kamper i ryggsäcken. Serietillhörigheten innebär också att DFC väntas städa av League One-gänget Cove Rangers, men det lär inte bli någon promenad i parken för värdarna. The Wee Rangers, som gästerna komiskt kallas, är ruskigt formstarka och toppar League One i överlägsen stil. Fyra segrar av fyra möjliga och totalt 9-1 i målskillnad talar sitt tydliga språk och här bör samtliga tecken ta plats omgående.

7. CSA AL – Chapecoense 1

Över till nattmackorna från brasilianska Série B som den här gången är två till antalet. Chapecoense drattade ur finrummet i fjol men hittills ser det ut som att Chape kommer att lägga beslag på en av direktplatserna upp till detsamma. De grönklädda toppar tabellen fem poäng före tvåan América MG, men här stundar en tuff uppgift. Centro Sportivo Alagoano, eller bara CSA, är ett av seriens allra bästa lag på eget gräs och raden 7-1-2 förtjänar respekt. Ettan ser också ut att undervärderas och är då omedelbart sällskap till tvåan.

8. Confianca – Botafogo SP 1

Kupongen avrundas på Estádio Lourival Baptista, även kallad Baptistao, när vi går in på onsdagens tidigaste timmar. Mittenlaget Confianca tar emot bottengänget Botafogo och anledningen till att de förstnämnda befinner sig just i mitten är styrkan på eget gräs. Industridrakarna har bara förlorat en hemmamatch hittills och att Botafogo ska ändra på den sviten är inte troligt. Gästerna har förlorat över hälften av alla resor och med 1X sitter vi lugnt i båten.

 

Spiken! – Halifax

Halifax är bättre än vad tabellen ger sken av och förtjänar definitivt större förtroende av svenska folket. Ettan är en kanonspik till klockrent värde.

Skrällen! – Cove Rangers

Cove Rangers är inne i ett ruskigt stim och ska ses med goda möjligheter att välta trötta Dundee FC i Ligacupen. Högersidan måste finnas med!

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Boreham – Dagenham 1
2. Halifax – Wealdstone 1
3. Telstar – Go Ahead 2
4. St. Johnst. – Dundee U 1×2
5. Raith Rovers – Inverness 1
6. Dundee FC – Cove Rang. 1×2
7. CSA AL – Chapecoense 12
8. Confianca – Botafogo SP 1x

144 rader
1. Boreham – Dagenham 1x
2. Halifax – Wealdstone 1
3. Telstar – Go Ahead 12
4. St. Johnst. – Dundee U 1×2
5. Raith Rovers – Inverness 1
6. Dundee FC – Cove Rang. 1×2
7. CSA AL – Chapecoense 12
8. Confianca – Botafogo SP 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100