Topptipset Måndag 14/12 – Tips, Analys & Förslag

Andreas Lindsjöö Publicerat: 14 december 2020

Annons:

Lucia är över och julen närmar sig med stormsteg, åtta rykande färska matcher väntar på att analyseras in i minsta detalj. Mot de dolda hemligheterna i Danmark, Spanien, Italien, Frankrike, Nederländerna och Brasilien!

 

Spelstopp: 18:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Odense – Midtjylland 2

Fynsk start på tipset där de regerande mästarna Midtjylland nu kan fokusera helt på det inhemska spelet. “Vargarnas” stjärna Pione Sisto hoppade in mot Liverpool (1-1), och torde nu vara redo för 90 minuter. Ligaspelet har gått väldigt bra för gästerna som därmed utan större problem klarar sig utan Júnior Brumado och Ronnie Schwartz. Odense har den senaste månaden tagit sina största segrar i cupen mot lag längre ner i seriesystemet, när OB reste till Herning i oktober maldes de blåvita till slut ner av FCM. Fastlandslaget är för starkt och reser hem med full pott. Spika av!

2. Celta Vigo – Cádiz 2

I regniga Galicien har vinden vänt för Vigo, efter att Eduardo Coudet tog över rodret i Celta har de ljusblå tagit sex poäng på tre kamper och klättrat nere i botten. Risken finns dock att resultaten mest är frukten av formsvagt motstånd som Granada och Bilbao. Cádiz, med en blytung trea mot Barca i bagaget, har motsatt formkurva jämfört med nämnda klubbar, och att Joseph Aidoo går in i avstängde mittbacken Jeison Murillos ställe ska inte ses som en försvagning. På pluskontot finns även mittfältaren Okay Yokuslu som är tillgänglig efter avstängning. Ett tidigt mål för de gula mot ett vingligt hemmalag och skrällen är inom räckhåll. Måla på med allt.

3. Girona – Rayo Vallecano 2

Ett trappsteg ner i det spanska ligasystemet finns möjligheten att i Katalonien skaffa sig en fördel i kampen om kvalplatserna. Starkt av Rayo att på sex minuter vända ett underläge som kunde skapat en liten kris i laget. Den spanska U21-landslagsmittfältaren Antoñín hade ånyo med fingrar och tår i spelet, diamanten slipas för varje omgång. Girona har onekligen vässat sitt försvarsspel, men faktum kvarstår att katalanerna tappar poäng i varannan hemmakamp. Oddsen säger att detta blir en jämn tillställning och då gästerna är gravt understreckade ställer vi oss på deras sida. Cristhian Stuani i Girona är dock en farlig faktor. Strecka från höger.

4. Reggina – Venezia 1

Italiens andraliga är en fysisk serie med täta kamper, i Kalabrien stundar tillknäppt fajt för ambitiösa Venezia. “De bevingade lejonen” ligger inför omgången sexa, men har tappat lite styrfart. Sena baklängesmål för keepern Luca Lezzerini i tre av de senaste fyra omgångarna har alltså kostat, och norditalienarna trivs inte alls i södern där ingen bortatrea bärgats under 2020. Den senaste hemmafajten slog Reggina tillbaka förra säsongens Serie A-lag Brescia, men “Amaranterna” har ganska sorglig statistik sedan november månad. Det minst dåliga laget segrar, och här ser det ut att vara värdarna. Alla tecken direkt i Reggio Calabria!

5. Le Havre – Clermont 2

Sett till de senaste fem omgångarna heter Ligue 2:s tabelljumbo Le Havre. Två ihopskrapade pinnar hjälper inte “Le club doyen” vars målsättning är att sluta på den övre halvan. Tio bollar i baken på denna period är inget kul för värdarna som står utan sin avstängda ytter Hervé Bazile. Gästerna är mer stabila, även om bortaspelet skulle kunna vara bättre finns positiva saker att bygga på även där. Clermonts Vital N’Simba har saknats en tid, men har inte visat sig vital för försvaret som fortsätter att vara bäst i serien. Tvåan, och eventuellt krysset också.

6. Jong Utrecht – FC Oss 1

Eerste Divisie är något av talangernas liga, det var ungdomen som sänkte Excelsior när Jong Utrecht hemmalirade i fredags. Odysseus Velanas (22) navigerade rätt på sin kant och öppnade målskyttet innan Hicham Acheffay (20) och Jeredy Hilterman (22) fyllde på. FC Oss, med ingen mindre än Ronald Koeman Jr. på bänken, triumferade med samma siffror men bara efter att Kyvon Leidsman fick hoppa in. Målen tillhör ovanligheterna i Oss, då räcker ettan till knappa 45 procent gott och väl.

7. Roda – Helmond Sport X

I landets sydligare delar tenderar trepoängarna för Roda Kerkrade att sitta långt inne. Yttermittfältaren Robert Klaasen visade “klaasen” mot Jong PSV med sitt första mål på flera år, men bara ett par minuter senare kom 1-1 och sedan lyckades inte “De Koempels” återta ledningen. De gulsvarta är ett typiskt mittenlag. Helmond å sin sida är mer av att kämpande bottengäng som på något vis håller näsan ovanför vattenytan. Ofta är kamperna jämna när “Kattenmeppers” lirar, och därmed vågar vi ringa in krysset som ger bra pröjs. Ettan häftas på.

8. Operário – Ponte Preta 1

Europa lämnas i kupongens sista tillställning. Operário är som de flesta hemmalag i Brasilien svåra att betvinga. Lagets nummer 10 Ricardo Bueno tillhör seriens mest kreativa och rutinerade spelare. En tillgång för värdarna som har kapacitet till mer. Illa i Ponte Preta. Mot Avaí fick försvararna Alisson och Wellington Carvalho undermåliga betyg som ”förstår sig inte på vad försvara är” i pressen. Det bådar inte gott mot ”Byspöket” som har ett litet psykologiskt övertag på gästerna efter fyra poäng på de senaste två fajterna inbördes. Ettan framför allt!

 

Spiken! – Midtjylland

Det bästa laget i Danmark och hela Norden är FC Midtjylland som har kontinuiteten, truppen och en tränare som hör belgiska locktoner. Odense harvar i mitten och kommer inte att rå på Vargarna från Jylland. Tre bortapinnar!

Skrällen! – Cadiz

Cádiz har tagit Spanien med storm, nykomlingen har varit sylvass på bortagräset, även i nivå med Real Madrid. Kanske har Celta ropat hej lite för tidigt och tas ner på jorden av andaluserna i Sveriges kulörer. Vamos!

Systemen i textform:

36 rader

1. Odense – Midtjylland 2
2. Celta Vigo – Cádiz 1×2
3. Girona – Vallecano x2
4. Reggina – Venezia 1×2
5. Le Havre – Clermont 2
6. Jong Utrecht – FC Oss 1
7. Roda – Helmond Sport 1x
8. Operário – Ponte Preta 1

144 rader

1. Odense – Midtjylland 2
2. Celta Vigo – Cádiz 1×2
3. Girona – Vallecano x2
4. Reggina – Venezia 1×2
5. Le Havre – Clermont x2
6. Jong Utrecht – FC Oss 1
7. Roda – Helmond Sport 1x
8. Operário – Ponte Preta 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100