Topptipset Måndag 16/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2020

Annons:

Landslag blandas med europeiska andra- och tredjedivisoner för att i sin tur kompletteras med fotboll i sambans land. Pricka värde i bortakamperna och tjäna flera hackor på samma gång. Nu ror vi hem detta!

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Plymouth – Portsmouth 2

League One får nöjet att rulla igång raden med en kamp mellan öst- och sydkust. Plymouth har så här långt inte hemmatorskat, men samtidigt har The Pilgrims svårt att rå på just Portsmouth som de grönklädda inte slagit sedan 2016. Luke Jephcott, med meriter från Wales U21-landslag, har pangat in fem mål så här långt och är givetvis en tillgång, men honom lär gästernas ypperliga mittlås Sean Raggett/Rasmus Nicolaisen hålla koll på. Därtill fältas skytteligaledaren Jon Marquis, vilket ger Pompey alla chanser att hålla nollan i bortaförlustkolumnen intakt. Spiktvåa till dryga 40 procent!

2. Sporting Gijón – Rayo Vallecano 2

Den spanska andradivisionen är Gijóns naturliga hemvist, även om Sporting är med i toppen efter elva omgångar är det högst osäkert om de rödvita är kvar där säsongen ut. Svårigheter mot mediokert motstånd som Tenerife (1-1), Oviedo (0-1), och Mirandés (0-1) gör värdarna vingliga och ängsliga. Gästerna från Madrid har sluppit nederlag mot asturianerna sedan 2018, och försvararen Emiliano Velázquez är en av seriens bästa. Uruguayanen tillsammans med sina kollegor längst bak utgör en ramstark defensiv som med fokus kan plocka en uddamålsseger. Alla tecken och heja på huvudstadsborna.

3. USA – Panama 2

USA har bara spelat två kamper år 2020 och den uttagna truppen ska ses för vad den är; ett hopplock av mestadels unga spelare från olika europeiska klubbar. Stars and Stripes spelade 0-0 i Swansea mot Wales där fixstjärnan Christian Pulisic saknades på grund av skada. Vanskligt att endast Timothy Weah av de offensiva spelarna har mer än två landskamper i bagaget. Panama gick till VM 2018 delvis på USA:s bekostnad då “Los Canaleros” faktiskt besegrade amerikanerna på vägen. Kanalnationen har ett par hyggliga spelare i klubbar som Anderlecht och LASK Linz. Mycket kan ske – skrällen först och pressa in alla tecken!

4. Frankrike U21 – Schweiz U21 X

U21-landslagens EM-kval är för dessa nationer avgjort då bägge går till slutspelet. Striden här gäller förstaplatsen som fransmännen endast kan ta vid seger. Jérémy Guillemenot såg tillsammans med Brightons Andi Zeqiri till att vända 0-1 till 3-1. Talang saknas givetvis inte i “Les Bleuets” heller, men frågan är om grodätarna inte går bort sig när kontringar är att vänta. Krysset är utgångstecknet, för att stärkas av en schweizertvåa!

5. Coritiba – Bahia 2

Mot sommaren i Brasilien och Série A. Bahia är uppe på tre raka segrar och avancemang i Copa Sudamericana. Strikern Gilberto nätar på det mesta och är lika jämn som tidigare säsonger. Mot nästjumbon Coritiba som står utan försvararna Nathan Silva och Patrick, samt keepern Alex Muralha finns därmed potentiellt stora ytor att nyttja. Besökarna är vår häst, men i en kryssrik liga är det inte aldrig dumt att inkludera oavgjort.

6. Botafogo RJ – Bragantino 2

Misär i Botafogo efter att de svartvita bara håvat in tre segrar på 19 matcher. Efter jumbon Goias är detta sämst av alla lag i serien, nytillträdde Ramón Díaz lyckades inte invertera den negativa trenden; 0-1 mot Bahia var dessutom ultrabittert då målet kom på en straff i matchminut 99 (!). Tre skadade för ”Fogao” att jämföra med Bragantinos Tubarao. “Braga” ligger också i botten, men är inne i bra period sett till formen. Unge Alerrandro har fem mål på kontot vilket i målsnål liga som denna är strongt. Tvåan ger lite tillbaka, men hemmafördelen väger fortsatt tungt i Sydamerika. X2 för att tala klarspråk!

7. Frankrike – Sverige 1

Sveriges hopp om att hålla sig kvar i Nations Leagues A-division sätts inte bara till det egna resultatet. Kroaterna måste sluta på sämre målskillnad skulle Blågult och Balkannationen stå på lika många poäng vilket blir svårt för Svea. Kulusevskis första landslagsbalja glädjer, men här blir det svårare att hävda sig. Frankrike säkrade gruppsegern via N’golo Kantés mål i Lissabon. Les Bleus har dock inte glömt förlusten på Friends 2017, och även utan coronasmittade Wissam Ben Yedder är Tupparna med rätta klara favoriter. Spika av bara.

8. Spanien – Tyskland 1

Nere i varma Sevilla avslutas raden. På fem omgångar har Tyskland bara vunnit två kamper, båda dessa har varit mot Ukraina. Intrycket är att Die Mannschaft är lite svagare än vanligt. Manuel Neuers senaste landslagsnolla är mer än ett år gammal vilket torde oroa Löw. Spaniens José Gayà kvitterade på stopptid när lagen stångades i september och Gerard Moreno räddade La Roja i lördags när Ramos sumpade två straffar. Mer finns att ta av hos värdarna som behöver en seger för att ta hem gruppen. Trolig etta i Andalusien med andra ord!
 

Spiken! – Frankrike

Världsmästarna agerade mästerligt på Da Luz, och med en uppsjö av kvalitet kan inte Blågult stå emot i 90 minuter. Räkna med att mittfältet fallerar då Pogba och Kanté smäller klart högre än Ekdal och Olsson. Fransk trea!

Skrällen! – Panama

Där USA experimenterar friskt med unga förmågor satsar Panama på att stärka självförtroendet genom att klå amerikanerna, oavsett vilken typ av match det gäller. Historien från 2016 upprepar sig – Vamos, Canaleros!

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Plymouth – Portsmouth 2
2. Sp.Gijón – Vallecano 1×2
3. USA – Panama 1×2
4. Frank U21 – Schweiz U21 x
5. Coritiba – Bahia x2
6. Botafogo RJ – Bragantino x2
7. Frankrike – Sverige 1
8. Spanien – Tyskland 1

144 rader
1. Plymouth – Portsmouth 2
2. Sp.Gijón – Vallecano 1×2
3. USA – Panama 1×2
4. Frank U21 – Schweiz U21 x2
5. Coritiba – Bahia x2
6. Botafogo RJ – Bragantino x2
7. Frankrike – Sverige 1
8. Spanien – Tyskland 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100