Topptipset Måndag 23/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 23 november 2020

Annons:

Medan vintermörkret lägger sig över Sverige lyser Topptipset upp måndagarna. Så även denna vecka med flera bortabetonade bataljer i Norden medan de större ligorna lovar hemmajubel. Hästar, laxar och vargar är vägen mot stora pengen. Let’s go!

 

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. IFK Göteborg – Häcken 2

Sett till de senaste åren har Göteborgs fotbollsmaktcentrum flyttat till andra sidan Göta Älv. Häcken har placerat sig före Blåvitt i tabellen samtliga år sedan 2016 och så blir fallet även nu. 16 olika målskyttar tyder på klassisk lagstyrka, då är BKH favoriter med rätta. Blåvitts 2020 är ingen munter historia, Kamraterna är fortfarande indragna i bottenstriden. Segern i Helsingborg var i svettigaste laget, nu söker Rolle en ersättare till coronasmittade André Calisir. Änglarna måste gå framåt, då kan Getingarna kontra bort rivalerna från fastlandet. Denna luftstrid vinner gästerna när tvåan singlas!

2. IFK Norrköping – Falkenberg 2

Västkusten har ytterligare ett lag som riskerar degradering. Falkenberg har dock lite momentum sett till de senaste omgångarna, att Laxarna lämnat jumboplatsen inför denna omgång är mycket tack vare den duktige mittbacken Carl Johansson. Helsingborgsprodukten har tagit ansvar såväl bakåt som framåt med viktiga baljor mot DIF och ÖSK. Andraplatsen är borta för Peking som i och med boråsarnas seger på söndagen ligger nio poäng efter. Trist för östgötarna som började så bra, men som kroknat ordentligt på slutet. Försvaret fick inte det lyft som Linus Wahlqvist skulle medföra, och risken för jultankar på Östgötaporten knuffar över pennan till höger hand för en utmärkt rensare. Kvaliteten i IFK tillåter ingen annat än en helgardering.

3. Sirius – Mjällby 1

Vare sig uppåt eller nedåt har slagskämparna på Studenternas något att hoppas på eller frukta. Mjällby har gjort en strålande säsong som nykomling och säkrade sitt kontrakt efter triumferna mot Peking och ÖFK. Det är inte otippat att MAIF sparar sig lite för att undvika skador nu på slutet. Lite mer upp till bevis är det för värdarna som efter sommaren inte stått att känna igen. Ett reservbetonat Sirius tog dock en välbehövlig cupvinst mot BP, kommer Sugita, Saeid och Vecchia upp i den nivå Uppsala och hela Sverige vande sig vid finns kapacitet för att avsluta snyggt. De blåsvarta brukar lite mer allvar och släpper loss sina krafterna framåt. Trolig etta.

4. Sollentuna – Vasalund 2

Division 1 Norra är avgjord vad gäller förstaplatsen där suveräna Vasalund ska rosas för sitt långsiktiga arbete. Ekin Bulut och Mai Traore har tillhört klubben en längre tid och bägge har fått sina definitiva genombrott med 22 respektive 21 seriemål under 2020. Båda är värda en chans i Superettan, frågan är bara om de spelar för VIF eller någon annan förening nästa år. Sollentuna har chans på andraplatsen men de svartvita måste vinna här, vinna nästa match och samtidigt få hjälp av andra lag i den sista omgången. Högst en poäng till värdarna – X2!

5. Wolverhampton – Southampton 1

I Premier League har Southampton visat upp sin bästa sida och har häng på toppen efter åtta spelade omgångar. Spelschemat kan dock ha gynnat helgonen då enkom Spurs och Chelsea tillhör vad som kallas svårast möjliga motstånd. Wolverhampton har värvat friskt och ska klås utan skadade Danny Ings vilket blir tufft. Wolves, med embryon till en stigande formkurva fram till den sista kampen före uppehållet, har bara långtidsskadade Jonny och Marcal på listan. Resten, med Conor Coady tillbaka från karantän, finns att välja för Nuno. Streckning och odds talar lite mer för Vargarna – därmed 1X på Molineux!

6. Athletic Bilbao – Real Betis 1

Älskade San Mamés! Så tänker troligtvis Garitano, Bilbaos succécoach från förra säsongen, inför kampen mot Real Betis. Värdarna har en förmåga att prestera på hemmabanan och på vis kompensera för det trista bortafacit de rödvita skaffat sig. Skadorna är snudd på noll, Lejonen från Bilbao har inte hemmatorskat mot Betis sedan 2013. Detta faktum är dock inte det enda som talar emot de grönvita. Fem herrar, däribland stjärnan Nabil Fekir, är hos doktorn och försvararen Aissa Mandi får stå över efter utvisningen i 2-5-nederlaget på Camp Nou. En trolig etta som täcker upp de flesta scenarier.

7. FC Köpenhamn – Randers 2

FC Köpenhamn har just nu stora problem. Tabelläget är inte godkänt, Jess Thorup ropade knappast “jess” efter sin debut på FCK:s bänk. Midtjylland piskade upp köpenhamnarna med hela 4-0, och Köpenhamns lejon hade inte enda skott på mål. Viktor Fischer såg rött redan efter 50 minuter och med Nicolaj Thomsen ser värdarnas mittfält ganska ihåligt ut. Randers förlorar rätt ofta, men detta sker mer sällan på bortagräs där vinster trillat in med god frekvens. Med tanke på att det offensiva kunnandet hos André Römer täcker upp för andras sämre form har Patrik Carlgren och company en jätte att fälla. Hästarna streckas på under tio procent och rensar magisk, men täck upp hela väg utifall.

8. OH Leuven – Sint-Truiden 1

Slutligen gäller Belgien med Jupiler League. Leuven har nu chansen att blanda sig i toppstriden. Förlusten mot galna Beerschot är inget att orda om, utan här ger det mer att titta på OHL:s hemmatrend. Den pekar i rätt riktning, och även på individnivå ser det bra ut för målglade Thomas Henry och stabile försvararen Sascha Kotysch. Mellan Sint-Truidens trepoängare denna säsong går månader, och då har de tillkommit hemma på Stayen. Söker man på det senaste bortajublet i seriespelet får man backa till tiden innan covid-19. Ingen enkel resa för gästerna som dessutom saknar avstängda yttern Steve De Ridder. Singla ettan och tänk inte mer på den.
 

Spiken! – Leuven

Truppen är inte stjärnspäckad, och spelet sprakar inte konstant, men poäng har än så länge trillat. Det sista kan inte sägas om Sint-Truiden som känns vilsna och bleka. Enkla hemmapoäng!

Skrällen! – Falkenbergs FF

Pekingspelarna ser knappast någon anledning att offra benen för en andraplats som ser extremt osannolik ut. Västkustens friska vindar blåser i rätt riktning för FFF som därmed tar ett stort steg mot säkrare mark!

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Göteborg – Häcken 2
2. Norrköping – Falkenberg 1×2
3. Sirius – Mjällby 1
4. Sollentuna – Vasalund x2
5. Wolves – Southampton 1x
6. A.Bilbao – Real Betis 1
7. Köpenhamn – Randers 1×2
8. Leuven – Sint-Truiden 1

144 rader
1. Göteborg – Häcken 2
2. Norrköping – Falkenberg 1×2
3. Sirius – Mjällby 1x
4. Sollentuna – Vasalund x2
5. Wolves – Southampton 1x
6. A.Bilbao – Real Betis 1x
7. Köpenhamn – Randers 1×2
8. Leuven – Sint-Truiden 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100