Topptipset Måndag 9/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 9 november 2020

Annons:

Åtta saftiga biffar läggs på grillen denna måndag med start i Norrland och slutstation i Holland. Däremellan blir det resor till Katalonien, Tyskland och längre uppehåll på den gröna ön Irland. Smaklig måltid!

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Umeå FC – GIF Sundsvall 1

Långt, långt upp i vårt avlånga land startar raden. Division 1 rycker allt närmare för nästjumbon Umeå som dock fixade en urviktig 3-0-seger mot Gais i björkarnas stad. Avstängningar på bland annat målskytten Jorge Juliá påverkar negativt såklart, men viljan att överleva kan kompensera. Just glöden är något Sundsvall kanske saknar nu när uppflyttningen endast kan ske i teorin. Bortaresorna har varit något av ett aber för Giffarna i år, så därför ramlar tecknen in från vänster när den lågt streckade knallen förhoppningsvis rensar!

2. Girona – Las Palmas X

Mot utlandet och Spanien. Las Palmas är precis som de flesta ö-lag lite vilsna på fastlandet, men La Unión har inte varit så pjåkiga på den fronten denna höst. Kryss i svåra bortakamper som Zaragoza och Málaga (båda i numerärt underläge) tyder på att klyschor ska tas med en nypa salt. Viktigt blir att Álvaro Lemos i försvaret håller sig i skinnet efter fyra gula och två röda på åtta omgångar. Girona ser ut att gå mot en svacka efter två oavgjorda, värdarna saknar den balans de tidigare hade. För två omgångar sedan fick katalanerna tre spelare utvisade i en och samma kamp så ett poängtapp ligger och lurar. Utgå från chanskrysset och stärk upp med ettan.

3. Holstein Kiel – Hamburg 2

Hamnstaden Kiel blir nästa stad att besöka, och vilken kamp vi får. Storklubben Hamburg har fått den start som behövs för att ta klivet tillbaka i finrummet, med hete strikern Simon Terodde i storform får HSV gälla som favorit på Holstein-Stadion. Värdarna har disciplinära problem efter två röda korta på två omgångar. Fabian Reese är tillgänglig i hemmalagets offensiv efter att ha avtjänat sin avstängning, men vacklande Kiel får tvingas avvara den avstängde försvararen Phil Neumann efter det röda kortet mot Aue. Momentum i Hamburger SV – spiktvåa till dryga 40 procent!

4. Shelbourne – Shamrock Rovers 1

Irländska Premier Division ska avslutas. Shamrock är sedan länge klara mästare, och håller givetvis en annan nivå än resten av lagen. Hoops har dock tre blekare halvlekar bakom sig av de fyra senaste, så även om unga hungriga men något sämre spelare skickas in kan det innebär nya poängtapp. Shelbourne behöver en trea för att helt slippa tänka på nedflyttning, The Reds vann faktiskt sist det blev hemmalir. Gary Deegan blev matchvinnare, mittfältaren är en av seriens bästa och mest erfarna. Storskräll med bra återbäring – samtliga tecken!

5. Finn Harps – Waterford 1

Finn Harps har harvat i botten hela året, men innan nederlaget mot löjligt överlägsna Shamrock hade faktiskt Harporna två raka fullpoängare där Mark Russell spelade huvudrollen borta mot Bohemians. Nu får de blåvita dessutom tillbaka tidigare avstängda mittfältsankaret Leo Donnellan. Waterford har en liten chans att knipa tredjeplatsen, men måste förlita sig på att Dundalk i praktiken torskar. Kommer negativa rapporter från den kampen kan The Blues börja deppa. Stränginstrumenten tar en välbehövlig trea som kanske till och med betyder nytt kontrakt. Kul spik på runt 40 procent!

6. Dundalk – Sligo Rovers 1

Som nämnt behöver Dundalk undvika nederlag för att till 99,99% hålla kvar tredjeplatsen. Vägen dit denna säsong har varit krokig, men tack vare en ständigt hotande Patrick Hoban har The Lilywhites varit bäst på att måla efter ouppnåeliga Shamrock. Mittenlaget Sligo fick avsluta hemmasäsongen med en viktoria, men vad ska ett omotiverat The Bit o’ Red göra mot ett Dundalk som i alla fall har lite att spela för? 1X räcker gott och väl.

7. St. Patrick’s – Bohemians 2

Ute i en av Dublins förorter ska ett derby gå av stapeln. Bohemians är god tvåa bakom Shamrock, och även om Bohs har slappnat av är gästerna defensiv med Andy Lyons i spetsen mycket svårforcerad. Med ingenting att hoppas på uppåt eller att frukta nedåt är frågan hur tankarna går i St. Patrick’s skallar. The Saints klarade förvisso 0-0 mot Shamrock, men två pinnar på tre omgångar skvallrar om att Pats i allmänhet och strikern Georgie Kelly börjat tackla av för 2020. Trolig tvåa på Richmond Park!

8. Jong Utrecht – Roda 1

Slutstation Holland. I andraligan Eerste Divisie har värdarnas Jeredy Hilterman fått upp ångan och klämt in fyra bollar på två kamper. Mot Dordrecht kom två när Jong Utrecht dominerade fullständigt. Fabian Serrarens går precis som sitt Roda Kerkrade mycket segt. Inga mål för vare sig strikern eller de gulsvarta på tre tävlingsmatcher och då blir det svårt i Utrecht. Ynglingarna vann båda inbördes möten föregående säsong. Match 8 lutar åt vänster.

 

Spiken! – Hamburg

80-talets glansdagar är bara ett minne för Hamburg, men nu har Der Dino börjat återtåget riktigt bra. Holstein är inget dåligt lag, men när jättar får rulla igång brukar de vara svårstoppade. Auf geht’s HSV!

Skrällen! – Umeå FC

I de nordliga delarna av landet har Umeå många gånger presterat mer än godkänt, och griper sista halmstrået. Sundsvall har redan tankarna på julklappar och glögg. Knall och förnyat hopp för UFC!

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Umeå – Sundsvall 1×2
2. Girona – Las Palmas 1x
3. Holstein Kiel – Hamburg 2
4. Shelbourne – Shamrock 1×2
5. Finn Harps – Waterford 1
6. Dundalk – Sligo Rovers 1x
7. St. Patrick’s – Bohemians 2
8. Jong Utrecht – Roda 1

144 rader
1. Umeå – Sundsvall 1×2
2. Girona – Las Palmas 1x
3. Holstein Kiel – Hamburg 2
4. Shelbourne – Shamrock 1×2
5. Finn Harps – Waterford 1
6. Dundalk – Sligo Rovers 1x
7. St. Patrick’s – Bohemians x2
8. Jong Utrecht – Roda 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100