Topptipset Tisdag 1/12 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 1 december 2020

Annons:

Champions League är tillbaka och utgör sex åttondelar av tisdagens Topptips. Den kanske mest spännande kampen från Mästarturneringen äger rum på Borussia Park där Mönchengladbach har möjlighet att spela bort Inter. Kupongen tas sedan i mål via två fajter i The Championship. Nu kör vi!

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Atlético Madrid – Bayern München 1

Vi inleder på Wanda Metropolitano där Atlético Madrid tar emot redan slutspelsklara Bayern München. Madrassmakarna kommer från två raka oavgjorda duster med Lokomotiv Moskva, två resultat Diego Simeone är allt annat än nöjd med. I ligan går det dock betydligt bättre. Sex raka segrar med sammanlagt 13-1 är imponerande och då ska det också nämnas att lag som Valencia och Barcelona har stått för motståndet. Här får Simeone och company en passande uppgift. Bayern är klara gruppsegrare och med tanke på att RB Leipzig väntar redan till helgen lär inte gästerna ha maximalt fokus på tisdagens batalj. Värdet på ettan är så pass bra att den lämnas allena.

2. Mönchengladbach – Inter 1

Oerhört viktig match på Borussia Park där Inter måste vinna för att ha chans att gå vidare till slutspelet. Contes mannar har inte imponerat och insatsen mot ett skadeskjutet Real Madrid var en stilstudie i hur det inte får se ut. Vidal är avstängd här men i övrigt är Nerazzurri så gott som fulltaliga. Mönchengladbach säkrar avancemang vid poängplock men att ligga och spela på resultat är inte tyskarnas melodi. I en förmodat svängig matchbild gör sig gaffeln utmärkt.

3. Liverpool – Ajax X

Jürgen Klopp gamblade en del i veckan som gick och det slutade med torsk mot Atalanta och endast en pinne i helgen mot Brighton. Den tyske grinpellen var allt annat än nöjd efter matchen mot Fiskmåsarna och kängor delades ut till höger och vänster. De rödklädda har fortfarande avancemanget i egna händer men det är en allt annat än lätt uppgift som väntar under tisdagen. Ajax är ruskigt formstarka och kommer hit med sex raka segrar alla kategorier i ryggen. Seger på Anfield tar holländarna förbi Liverpool och när det inte råder harmoni i värdlaget bör garderingar vara tidiga.

4. Porto – Manchester City 2

Manchester City fick rejäl islossning mot Burnley och Peps aggressiva framtoning i veckans intervjuer bar omgående frukt. Truppläget ser också bra ut hos de ljusblå som vid seger på Dragao säkrar förstaplatsen i gruppen. Porto har å sin sida andraplatsen i en liten ask där en pinne på de avslutande två omgångarna tar portugiserna vidare. Stundande uppgift är i tuffaste laget, men helt omöjligt är det inte att de blåvita löser avancemanget redan här. Strecka från höger.

5. Marseille – Olympiakos 1

Marseille har hittills haft en hädiskt gruppspel, men trots noll poäng och noll gjorda mål har Villas-Boas mannar fortfarande chans att gå vidare till Europa League. Med spelare som Thauvin, Benedetto och Payet ska fransmännen kunna skaka om bortasvaga Olympiakos. Grekerna föll bara med 0-1 hemma mot Manchester City, men spelmässigt var det extrem dominans från britternas sida. Seger är ett måste för att hålla gästernas slutspels-förhoppningar vid liv, men utan kreatören Valbuena blir det tufft. Ettan singlas till runt 40 procent.

6. Atalanta – Midtjylland 1

Champions League går i mål i Bergamo där Atalanta har drömläge att ta sig upp på slutspelsplatser. Gasperinis manskap imponerade oerhört mycket på Anfield och står de blåsvarta för en liknande prestation här kommer inte Midtjylland att ha en suck. Ligaspelet knackar dock en hel del för Glenn Strömbergs gamla lag och när ettan streckas upp över 80 procent är det trots allt smålockande att försöka få med ett kryss. Midtjylland kan en hel del i sina stunder och större under har skett än att danskarna löser en pinne på Gewiss Stadium.

7. Derby – Coventry 1

Derby hade i helgen drömläge att lämna jumboplatsen i The Championship då Wayne Rooneys mannar gästades av Wycombe Wanderers. The Rams tog också ledningen med 1-0 och var länge laget som förde matchen. 1-1 föll dock med tio minuter kvar att spela och ett sargat Derby kunde inte resa sig efter det. Tungt för Rooney och gänget som här ställs inför en ny passande uppgift då Coventry kommer på besök. Spelare för spelare är gästerna klart sämre än de vitsvarta, men när värdarnas självförtroende är nere i källaren måste krysset med.

8. QPR – Bristol City X

Kupongen avslutas i London mellan två herrskap som har för vana att prestera ojämnt. Queens Park Rangers har sett bättre ut mot slutet men förlusten i helgens derby mot Brentford var en tung smäll. Positivt var att Lyndon Dykes, den tilltänkta målgöraren, återigen fick näta. Bristol City håller i grunden högre nivå än Londonlaget, men truppläget hos gästerna är ett jobbigt sådant. The Robins har också fått med sig fler poäng än vad spelet lovat och här bör samtliga tecken plockas med fortast möjligt.
 

Spiken! – Atletico Madrid

Bayern München har åkt på en del jobbiga skador mot slutet och då tyskarna har viktig ligamatch i helgen är det kanonläge för Atlético att befästa andraplatsen i gruppen. Etta till magiskt värde.

Skrällen! – Ajax

Liverpool har många skador och mot ett formtoppat Ajax går inte The Reds säkra. Holländarna har definitivt kapacitet att störa på Anfield.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. A.Madrid – B.München 1
2. M-gladbach – Inter 12
3. Liverpool – Ajax 1×2
4. Porto – Man City 2
5. Marseille – Olympiakos 1
6. Atalanta – Midtjylland 1
7. Derby – Coventry 1x
8. QPR – Bristol City 1×2

144 rader
1. A.Madrid – B.München 1
2. M-gladbach – Inter 12
3. Liverpool – Ajax 1×2
4. Porto – Man City x2
5. Marseille – Olympiakos 1
6. Atalanta – Midtjylland 1x
7. Derby – Coventry 1x
8. QPR – Bristol City 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100