Topptipset Torsdag 14/1 – Tips, Analys & Förslag

Andreas Lindsjöö Publicerat: 14 januari 2021

Annons:

Torsdagens Topptips erbjuder spridda skurar där det framför allt smäller högt i inledningen. Londonderbyt i Premier League och den spanska Supercup-semin går inte av för hackor. Därefter tar Coppa Italia och Eredivisie vid innan vi avrundar i Brasilien. Siktet är som brukligt inställt på åtta rätt, nu kör vi!

Spelstopp: 18:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Arsenal – Crystal Palace 1

Londonderby från Emirates där Arsenal ska gälla som klara favoriter. Efter en ganska sömnig insats över 90 minuter lyckades The Gunners i förlängning till slut få hål på Newcastle i FA-cupen. Smith-Rowe och Aubameyang målade och det är en duo som mycket kan visa sig avgörande även mot Crystal Palace. Roy Hodgsons manskap fick i sin tur smörj av Wolverhampton och då Örnarna bara vunnit en av de senaste sju tävlingsmatcherna är en ny torsk att vänta i norra London.

2. Real Madrid – Athletic Bilbao X

Härnäst ska semifinalen i den spanska Supercupen synas. Real Madrid och Athletic Bilbao går i klinch i Málaga och precis som i den andra semifinalen är det alltså inget lag som drar nytta av eget gräs. Efter en stark period med segrar staplade på hög har nu Real Madrid två kryss på sina tre senaste. Då de kommit mot Elche och Osasuna verkar det som att Zidane och gänget åter är på väg ner i en formdipp. Athletic Bilbao ska således inte känna sig slagna på förhand här. Baskerna har för vana att stå upp bra mot topplagen och här bör knappast ettan lämnas allena. Helgardera om plånboken tillåter.

3. Atalanta – Cagliari 1

Papu Gómez är snart ett minne blott i Bergamo men då Atalanta går som tåget utan argentinaren lär inte Gasperini och company gråta över spilld mjölk. Zapata, Muriel och Ilicic bildar en livsfarlig trio längst fram och även om viss rotation är att vänta när Cagliari gästar i Coppa Italia ska La Dea ses med toppchans ändå. Sardinerna är ruskigt skadeskjutna och med fyra raka torsk är inte förhoppningarna höga på Gewiss Stadium. Ettan singlas trots högt förtroende.

4. Twente – Ajax X

Vidare till Holland där Eredivisie pangar in tre duster på kupongen. Ajax är i vanlig ordning med och tampas om ligaguldet, men mot slutet har huvudstadslaget tappat poäng i två raka matcher. Dessutom finns frågetecken för Brobbeys, Traorés och Neres medverkan under torsdagen, tre eventuella tapp som skulle försvaga offensiven även hos ett gäng av de rödvitas kaliber. Twente kan en hel del i sina bästa stunder och i de gamla Ajax-spelarna Cerny och Danilo finns två potentiella matchvinnare här. Nämnas bör också att Ajax säkerligen redan har en del fokus på kommande uppgift mot Feyenoord. Måla brett och jobba in värdarna.

5. Heerenveen – RKC Waalwijk 1

Heerenveen fortsätter att ha stora bekymmer och med tre raka torsk har De Superfriezen halkat utanför Europaplatserna. Än mer oroande är att de senaste åtta omgångarna i Eredivisie skyltar med noll segrar för värdarna, ett facit de dock bör kunna ändra på under torsdagen. RKC Waalwijk kommer till Abe Lenstra Stadion med fyra raka nederlag innanför västen och då Heerenveen trots allt håller högre nivå i grunden är det i västerled vi börjar strecka.

6. Willem II – Groningen 2

Det holländska äventyret avrundas med ett svenskmöte på Willem II Stadion där värdföreningen med samma namn tar sig an Groningen. Gästerna, med Ramon-Pascal Lundqvist i truppen, ska ses med visst favoritskap i kraft av något spetsigare trupp, men ett Willem II som kämpar för sitt liv i botten ska inte räknas bort på eget gräs. Här har Sibbe Holmén och hans kumpaner trots allt tagit sju av sina totalt nio poäng hittills och ettan är därför ett lockande komplement åt tvåan.

7. Operário – CRB AL 1

De två fajterna från Brasileiro Série B blir något för alla nattsuddare att sätta tänderna i. Operário har siktet inställt på finrummet och med tio inspelade poäng av de senaste tolv möjliga ser framtiden ljus ut vad gäller värdarnas chans att nå topp-4. Samma hopp finns i viss mån även för gästande CRB, men trots att formen är god blir det här en tuff uppgift. Hemmaplan är en enorm maktfaktor i Brasilien och här bör därför 1X vara ett lås som räcker hela vägen.

8. Cuiabá – Guarani 1

Ett par pinnhål upp från både Operário och CRB befinner sig de två kombattanter som tar kupongen i mål. Cuiabá är säsongens hittills bästa hemmalag och det faktum att 38 av värdarnas totalt 55 poäng tagits på eget gräs är siffror som talar sitt tydliga språk. Gästande Guarani har titt som tätt visat framfötterna på resande fot, men här är det inte troligt att besökarna får med sig fler än en poäng. Streckningen inleder västerut och avslutas i mitten.

 

Spiken! – Atalanta

La Dea är inne i ett rejält stim för stunden och även om viss rotation är att vänta när det nu vankas Coppa Italia är knappast Cagliari ett lag som rår på Atalanta. Given etta.

Skrällen! – Athletic Bilbao

Real Madrid ser ut att vara på väg in i en dipp igen och här målas Marängerna upp till för stora favoriter. Bilbao har god möjlighet att betvinga de vitklädda på neutral mark.

Systemen i textform:

36 rader

1. Arsenal – Crystal P 1
2. R.Madrid – A.Bilbao 1×2
3. Atalanta – Cagliari 1
4. Twente – Ajax 1×2
5. Heerenveen – RKC 1
6. Willem II – Groningen 12
7. Operário – CRB AL 1x
8. Cuiabá – Guarani 1

144 rader

1. Arsenal – Crystal P 1
2. R.Madrid – A.Bilbao 1×2
3. Atalanta – Cagliari 1
4. Twente – Ajax 1×2
5. Heerenveen – RKC 1x
6. Willem II – Groningen 12
7. Operário – CRB AL 1x
8. Cuiabá – Guarani 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100