Topptipset Tisdag 17/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2020

Annons:

Tisdagens Topptips vigs helt åt landslagsfotbollen. Kupongen är en högoktanig sådan med fyra matcher från Nations Leagues A-division samt fyra duster från det sydamerikanska VM-kvalet. Notera att sydamerikanerna har betydligt senare avsparkstid än européerna. Nu kör vi!

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Frankrike – Sverige 1

Sveriges hopp om att hålla sig kvar i Nations Leagues A-division sätts inte bara till det egna resultatet. Kroaterna måste sluta på sämre målskillnad, om Blågult och Balkan-nationen skulle stå på lika många poäng, vilket blir svårt för Svea. Kulusevskis första landslagsbalja glädjer, men här blir det svårare att hävda sig. Frankrike säkrade gruppsegern via N’golo Kantés mål i Lissabon. Les Bleus har dock inte glömt förlusten på Friends 2017, och även utan coronasmittade Wissam Ben Yedder är Tupparna med rätta klara favoriter. Spika av bara.

2. Kroatien – Portugal 2

Kroatien såg synnerligen bleka ut på Friends Arena i lördags. Balkan-nationen kom inte alls upp i nivå och precis som i helgen ser Zlatko Dalic trupp sargad ut. Brozovic, Vrsaljko, Rebic och Kramaric saknas alltjämt, dessutom är Ćaleta-Car avstängd. Portugal har inget att spela för men Cristiano Ronaldo jagar alltjämt målrekordet så han lär säkerligen kräva en del speltid i Split. När nationerna möttes i Porto var Ronaldo out, trots detta var portugiserna överlägsna och vann med 4-1. Trolig tvåa som täcks upp med krysset.

3. Spanien – Tyskland 1

Nere i varma Sevilla fortsätter raden. På fem omgångar har Tyskland bara vunnit två kamper, båda dessa har varit mot Ukraina. Intrycket är att Die Mannschaft är lite svagare än vanligt. Manuel Neuers senaste landslagsnolla är mer än ett år gammal vilket torde oroa Löw. Spaniens José Gayà kvitterade på stopptid när lagen stångades i september och Gerard Moreno räddade La Roja i lördags när Ramos sumpade två straffar. Mer finns att ta av hos värdarna som behöver en seger för att ta hem gruppen. Trolig etta i Andalusien med andra ord!

4. Schweiz – Ukraina 2

Schweiz är jumbo och segerlösa efter fem omgångar av Grupp A4. I helgen tog dock schweizarna en stark poäng mot Spanien i Basel, men det ska sägas att Sergio Ramos brände två straffar i den matchen. Ukraina har sett minst lika starka ut som Schweiz under Nations League och Andriy Shevchenkos gubbar vann hemmamötet mot Schweiz med 2-1 efter fullträffar från Premier League-stjärnorna Andriy Yarmolenko och Oleksandr Zinchenko. I Luzern ska ingenting uteslutas. Måla rakt över och håll tummarna för en blågul “skräll”!

5. Ecuador – Colombia 2

Colombia inledde det sydamerikanska VM-kvalet starkt men i den tredje omgången åkte de gulklädda något oväntat på stryk med hela 0-3 mot Uruguay. Det var ett resultat som inte alls speglade matchbilden, de så kallade “Kaffeodlarna” från Colombia hade över 60 procent av bollinnehavet i den bataljen. Ecuador har inte samma stjärnglans i truppen och mot Los Cafeteros brukar det bli tufft. Sett till de åtta senaste mötena mellan nationerna har Colombia skrapat ihop sju segrar. Spännande tvåa.

6. Venezuela – Chile 2

Efter tre omgångar står Venezuela på noll poäng och noll gjorda mål, nu väntar tufft motstånd i form av Chile. Chilenarna har inlett VM-kvalet lovande, framförallt pådrivaren Arturo Vidal som redan noterats för tre fullträffar. På Estadio Metropolitano de Mérida blir dock gästerna alldeles för hårt streckade för att lämnas allena. Chile är trots allt klart sämre på resande fot än hemma i Santiago. Senaste bortamatchen Vidal och company vann i ett VM-kval var faktiskt mot Venezuela 2016. Gardera den överstreckade tvåan.

7. Uruguay – Brasilien X

Ett fysiskt starkt Uruguay var effektiva och monterade ner Colombia i den förra omgången med 3-0 där Edinson Cavani och Luis Suárez var helt outstanding, så även keepern Martín Campana som stod för flera klassräddningar. De himmelsblå är sällan lätta att bryta ner och på Estadio Centenario ska Uruguay kunna hävda sig mot brassarna. Brasilien står på full pott efter tre omgångar och Tite har fått med sig en riktigt stark trupp till den här samlingen. I Montevideo är det inte alls omöjligt att brassarna är relativt nöjda med en pinne. Utgå från mitten.

8. Peru – Argentina 1

Lionel Messi har inte gått att känna igen den här hösten och hans Argentina ser inte speciellt övertygande ut. De blåvita har haft problem med både Ecuador och Bolivia, i den senaste omgången tappade Argentina poäng hemma mot Paraguay. Lägg därtill att både Sergio Agüero och Paulo Dybala saknas den här samlingen. Med det sagt ska ett kontringsstarkt Peru ha alla möjligheter att överraska hemma i Lima. Här har inte Argentina vunnit sedan 2004. Den lågt streckade ettan är en högintressant utgång!
 

Spiken! – Frankrike

Världsmästarna agerade mästerligt på Da Luz, med en uppsjö av kvalitet kan inte Blågult stå emot i 90 minuter. Räkna med att mittfältet fallerar då Pogba och Kanté smäller klart högre än Ekdal och Olsson. Fransk trea!

Skrällen! – Ukraina

Schweiz måste ösa på framåt för att kunna överleva i A-divisionen. Det kommer i sin tur innebära enorma ytor för Ukraina att ställa om på och med tanke på hur mumsigt högersidan rensar är den vital.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Frankrike – Sverige 1
2. Kroatien – Portugal x2
3. Spanien – Tyskland 1
4. Schweiz – Ukraina 1×2
5. Ecuador – Colombia 2
6. Venezuela – Chile x2
7. Uruguay – Brasilien 1×2
8. Peru – Argentina 12

144 rader
1. Frankrike – Sverige 1
2. Kroatien – Portugal x2
3. Spanien – Tyskland 1x
4. Schweiz – Ukraina 1×2
5. Ecuador – Colombia 2
6. Venezuela – Chile x2
7. Uruguay – Brasilien 1×2
8. Peru – Argentina 12

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100