Topptipset Tisdag 26/1 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 26 januari 2021

Annons:

England utgör i princip hela tisdagens Topptips då Premier League, The Championship och League One tar plats på kupongen. Bland annat ska det bli spännande att se hur Manchester City klarar sig utan Kevin De Bruyne. Utstickaren hittar vi i Italien där Inter drabbar samman med Milan i Coppa Italia. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Inter – Milan X

Derby della Madonnina inleder äventyret när Inter och Milan brakar samman i Coppa Italia. Conte och hans gäng har revansch att utkräva efter höstens torsk mot stadsrivalen, men enkelt kommer det inte att bli den här gången heller. Milans truppläge har förbättrats avsevärt mot slutet och här är Calhanoglu och Bennacer de enda namnen av tyngd som fattas Rossoneri. Då ska Zlatan och company ses med större chans än vad såväl streck som odds gör gällande. Måla tvärs över på San Siro.

2. Newcastle – Leeds 2

Steve Bruce lever på lånad tid i Newcastle. En eventuell förlust mot Leeds kan mycket väl bli droppen i Mike Ashleys bägare och det är bara att konstatera att Skatorna ser bedrövliga ut under Bruces ledning. Inte ett mål framåt på snart 400 minuter tävlingsfotboll speglar det svartvita måendet väl och det skulle inte förvåna om värdarna åker på ett nytt nederlag under tisdagen. Leeds må ha torskat två raka ligamatcher men Bielsas mannar har med det sagt en hög högstanivå. Hittar Bamford och hans kumpaner upp i närheten av den vinner de på St. James’ Park. Trolig tvåa.

3. Crystal Palace – West Ham 2

Det blåser upp till Londonderby på Selhurst Park där Örnarna inte flyger in som favoriter. Crystal Palace har inte sett särskilt märkvärdiga ut på slutet och tre raka offensiva målnollor stärker det påståendet ytterligare. Wilfried Zaha dras dessutom med skadebekymmer och skulle han missa tisdagens uppgift får Hodgson och hans adepter det svårt. West Ham är inne i ett riktigt stim och med en formtoppad Antonio längst fram är det inte roligt att tas med The Hammers för stunden. Utöver Antonio finns flera matchvinnare i bland andra Soucek och Bowen och här ska tvåan hållas klart högst. Spik.

4. West Bromwich – Manchester City 2

Manchester City har chans att gå upp i tillfällig serieledning vid seger borta mot West Bromwich. Pep Guardiola får dock formera sitt manskap utan Agüero och framför allt De Bruyne som gick sönder mot Aston Villa. Det försvagar de offensiva leden markant hos de ljusblå och då är det värt att påminna om att West Bromwich knep en pinne på Etihad i det vändande mötet. Är det något Sam Allardyce kan är det att backa hem och spela på resultat och när tvåan streckas upp runt 90 procent är det lockande att plocka med rensarkrysset på större system.

5. Southampton – Arsenal 2

Repris på helgens FA-cupmöte där Southampton vann med 1-0 på St. Mary’s. Nu är det Premier League som gäller och då lär Arteta starta med Smith-Rowe, Saka och Tierney. Inlånade Ödegaard kan också finnas med på bänken. Troligt är att The Gunners kommer att se bättre ut än i lördags och då får Southampton betydligt större problem. The Saints fattas Vestergaard, Bertrand, Romeu, Djenepo och Redmond och skulle de nå ett oavgjort resultat här får de anses vara nöjda. Strecka från höger.

6. Millwall – Watford 1

Vidare ner till The Championship där ett nytt Londonderby ska synas, denna gången på The Den. Millwall kommer från en sämre period med bara en seger på deras fem senaste i The Championship och än mer oroande är att Lejonen bara vunnit en match i egen borg under säsongen. Med det sagt finns visst hopp om trendbrott här då Watford tenderar att agera ojämnt på resande fot. Gästerna har formen på sin sida, men då tvåan ser ut att streckas i högsta laget är värdet på ettan inget dumt komplement.

7. Bristol City – Huddersfield X

Ovisst möte från sydvästra England mellan två aktörer som verkligen har för vana att blanda och ge. Bristol City besitter nog med kvalitet i truppen för att kunna slåss om en playoffplats, men med raden 11-3-10 blir det också lätt att förstå varför The Robins parkerar in nedanför just de platserna. Samma visa gäller för Huddersfield som kommer till Ashton Gate med fyra raka tävlingsförluster i ryggsäcken. Spelet har dock lovat mer än vad gästerna fått med sig och när ettan övervärderas måste högersidan följa med redan i ett tidigt skede.

8. Ipswich – Sunderland 2

Kupongen avslutas i League One där Ipswich tar emot Sunderland på Portman Road. Båda lagen har som mål att ta sig upp i The Championship, men för att det ska bli verklighet krävs bättring. Ipswich har förlorat fem av de sex senaste hemmamatcherna och det är verkligen inget facit som lovar toppstrid. Sunderland har i sin tur problem med att föra matchbilder, något de med största sannolikhet slipper att göra här. Jämnt och målsnålt är ingen vild gissning och då lockar X2 allra mest.

 

Spiken! – West Ham

Crystal Palace ser inte särskilt bra ut för stunden och kommer att få det tufft mot ett West Ham i toppform. Zaha brottas med skadebekymmer och kommer inte han till spel är Örnarna ruskigt försvagade. Stark tvåa.

Skrällen! – AC Milan

Milans truppläge blir allt bättre och då ska Rossoneri ses med bra chans i stadsderbyt mot Inter. Zlatan och gänget vet vad som krävs för att vinna sådana här matcher.

Systemen i textform:

36 rader

1. Inter – Milan 1×2
2. Newcastle – Leeds 2
3. Crystal P – West Ham 2
4. West Brom – Man City 2
5. Southampton – Arsenal 2
6. Millwall – Watford 12
7. Bristol City – Huddersf. 1×2
8. Ipswich – Sunderland x2

144 rader

1. Inter – Milan 1×2
2. Newcastle – Leeds 2
3. Crystal P – West Ham 2
4. West Brom – Man City x2
5. Southampton – Arsenal x2
6. Millwall – Watford 12
7. Bristol City – Huddersf. 1×2
8. Ipswich – Sunderland x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100