Topptipset Tisdag 9/2 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 9 februari 2021

Annons:

Tisdagens Topptips bjuder inledningsvis på tre högklassiga matcher där Juventus, Real Madrid och Manchester United alla ska in i elden. Därefter vänder vi blickarna mot The Championship och League One som tar oss hela vägen in i mål. 250.000 kronor i extrapengar gör kupongen än mer intressant. Nu kör vi!

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Juventus – Inter 1

Vi inleder med kupongens smällkaramell i Turin. Returmöte i semifinalen av Coppa Italia står på menyn och det är fördel Juventus från det vändande mötet. Cristiano Ronaldo sänkte då Inter på egen hand via två baljor (2-1) vilket innebär att Den gamla damen har råd att torska med 0-1 här och ändå gå vidare. Andrea Pirlo har lotsat sitt manskap till sex raka tävlingssegrar och får här troligtvis en passande matchbild. Inter måste som bekant framåt men utan avstängda duon Sánchez och Vidal blir det inte lätt att välta Juve. Nerazzurris cup-äventyr tar slut i Turin. Ettan först, krysset sedan.

2. Real Madrid – Getafe X

Trots 2-1-segern mot jumbon Huesca ser Real Madrid ut att förlora ligatiteln till stadsrivalen Atlético. Inför måndagen skiljer sju poäng upp till Madrassmakarna som dessutom har två matcher mindre spelade. Som om inte det vore nog dras även Zidane och company med massvis med skador. Rodrygo, Ramos, Hazard, Valverde och Kroos missar alla matchen mot Getafe och frågetecken finns även för Vazquez, Carvajal och Isco. Trots det streckas ettan upp på otrevliga höjder. Getafe får i sin tur klara sig utan avstängda Dakonam, men gästerna ska ändå ses med betydligt större chans än vad tipparna anser. Måla brett och jobba in högersidan.

3. Manchester United – West Ham X

På tal om att tappa en ligatitel till sin stadsrival landar vi osökt in i Manchester härnäst. Manchester United var kanske aldrig riktigt favoriter till guldet, men efter 3-3 mot Everton ligger vägen istället öppen för Manchester City. United får här möjlighet att slicka såren i FA-cupen då West Ham kommer på besök, men enkelt kommer det inte att bli. Souceks pinsamma utvisning mot Fulham blev med rätta hävd och således har Moyes tillgång till rejäla hot på Old Trafford. Viss rotation är med det sagt att vänta i båda lägren, men högersidan rensar för bra för att uteslutas. Alla tecken.

4. Sheffield Wednesday – Wycombe 1

Sexpoängsmatch från The Championship där Wycombes säsong kan vara över vid förlust. The Chairboys har plockat poäng lite här och var, men överlag håller Gareth Ainsworths mannar inte för den här nivån. Sheffield Wednesday har hittills stått för en säsong som inte tar plats i historieböckerna, men bortsett den hädiska insatsen senast mot Millwall har Ugglorna sett bättre ut mot slutet. Windass, Paterson och Bannan är tre klasslirare som Wycombe får problem att hantera. Ettan streckas något högt men är likväl en spik.

5. Rotherham – Cardiff 2

Det var ett bra tag sedan sist, men i helgen fick äntligen Cardiff vinna igen. 2-0 borta mot Bristol City var en solid insats från Blånäsorna som nu kan börja blicka uppåt i tabellen. Det kan till viss del även Rotherham som tack vare viktorian mot Preston, den fjärde av de senaste fem möjliga, kravlat sig ovanför nedflyttningsstrecket. Målskyttet som tidigare varit ett stort problem har lossnat rejält för The Millers och mellan två aktörer som andas morgonluft lämpar sig gubben (1-2) utmärkt.

6. Peterborough – Ipswich 2

Vidare ner till League One där vi ska syna topplag i samtliga tre fajter. Två sådana drabbar samman på ABAX Stadium där Peterborough välkomnar Ipswich. The Posh, som värdarna kallas, befinner sig inför måndagen två poäng ifrån en direktplats till The Championship och är ett erkänt starkt hemmalag. Stort hopp sätts till målkungen Clarke-Harris i kedjan, men nämnas bör också att värdarna har en tendens att agera ojämnt. Det har även Ipswich som visat mörk form den senaste tiden, men i grunden är det här två jämna lag. Det syns inte på strecken och därför agerar tvåan raskt sällskap åt ettan redan på mindre system.

7. Hull – Lincoln 1

Ett av League Ones hittills bästa hemmalag tar emot det bästa bortalaget på KCOM Stadium. Hull har ställt in siktet på att ta sig upp i The Championship efter att ha trillat ur just den serien i fjol, en målsättning de absolut är kapabla att uppfylla. Raden 8-1-3 på eget gräs vittnar om Tigrarnas skyhöga kapacitet. Lincoln är med det sagt en ruskigt tuff opponent och The Imps har faktiskt bara torskat en fajt utanför hemtrakterna så här långt. Här får dock serieledarna finna sig i att slå ur underläge. Strecka från vänster.

8. Shrewsbury – Sunderland 2

Shrewsbury tog sig överraskande långt i FA-cupen, men efter uttåget mot Southampton blev det ånyo ett nederlag då Sunderland blev för svåra i efterföljande ligamatch. Samma motstånd väntar för värdarna under måndagen och mycket talar för ett liknande utfall på Montgomery Waters Meadow. Sunderland är ett klart bättre lag i grunden och anfallaren Charlie Wyke har verkligen börjat bli varm i kläderna. 13 mål är noteringen så här långt och fler mål är att vänta från den reslige strikern. The Black Cats vinner igen. Tvåa.

 

Spiken! – Sheffield Wednesday

Efter alla om och men som omgärdat Sheffield Wednesday är det nu dags för Ugglorna att ta säsongen vid hornen. Wycombe är för dåliga för den här nivån och kommer värdarna upp i ansenlig nivå vinner de detta utan större problem.

Skrällen! – Getafe

Bordalás och hans adepter har haft problem med kontinuiteten, men mot ett extremt skadeskjutet Real Madrid ska gästerna kunna stå upp bättre än vad tipparna anser. Högersidan bäddar för fin utdelning.

Systemen i textform:

36 rader

1. Juventus – Inter 1
2. Real Madrid – Getafe 1×2
3. Man United – West Ham 1×2
4. Sheffield W – Wycombe 1
5. Rotherham – Cardiff 12
6. Peterborough – Ipswich 12
7. Hull – Lincoln 1
8. Shrewsbury – Sunderland 2

144 rader

1. Juventus – Inter 1x
2. Real Madrid – Getafe 1×2
3. Man United – West Ham 1×2
4. Sheffield W – Wycombe 1
5. Rotherham – Cardiff 12
6. Peterborough – Ipswich 12
7. Hull – Lincoln 1x
8. Shrewsbury – Sunderland 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100