Topptipset Torsdag 10/12 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2020

Annons:

Torsdagens Topptips vigs i vanlig ordning helt åt Europa League. Gruppspelet i Europas näst ädlaste fotbollsturnering ska stängas och in i elden ska bland andra stora drakar som Milan, Celtic och Tottenham. Häng med på resan!

Spelstopp: 20.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Sparta Prag – Milan 2

Vi inleder i den tjeckiska huvudstaden där Sparta Prag tar emot redan slutspelsklara Milan. Gruppsegern finns inom räckhåll för Rossoneri men för att det ska bli verklighet behöver Lille tappa poäng i deras möte med ett för stunden uselt Celtic. Således är det troligt att Pioli och grabbarna väljer att ta lite lättare på den här uppgiften. Sparta Prag har stått för ett par fina insatser men på det stora hela har tjeckerna inte räckt till hela vägen. Löser de en pinne mot ett i grunden betydligt bättre Milan får de vara nöjda. X2 räcker.

2. Celtic – Lille 2

Celtic fortsätter att gå ruskigt tungt och säsongen är i praktiken redan till ända. Ärkerivalen Rangers ser ut att komfortabelt lägga beslag på ligatiteln och de grönvitas äventyr i Europa League är över sedan länge med endast en inspelad poäng. Neil Lennon lär inte bli långvarig på tränarposten och torsdagens uppgift ser också den ut att bli marig. Lille går för gruppsegern och mot ett dysfunktionellt Celtic ska fransmännen ses med god vinstchans. Tvåan singlas.

3. Tottenham – Royal Antwerp X

Tottenham Hotspur Stadium bjuder in till kamp om gruppsegern när Royal Antwerp kommer på besök. Belgarna vann oväntat det vändande mötet och har därmed slagläge inför den sista omgången. Spurs måste knappa in två poäng men så som Mourinhos mannar uppträtt i Europa League kommer det inte att bli en enkel uppgift. Gästerna har spets i bland andra anfallarna Mbokani och Refaelov, två spelare som värdarna måste hålla ett extra öga på. Högersidan undervärderas och måste finnas med om det ska bli tal om trevlig utdelning.

4. Dinamo Zagreb – CSKA Moskva 1

Avslagen historia att vänta i Zagreb där Dinamo redan lagt beslag på gruppsegern. Värdarna har imponerat stort i framför allt defensiv riktning där nollan är intakt hittills. Givetvis siktar Modri, som kroaterna kallas, på att fortsätta på inslagen väg och mot ett redan avsågat CSKA Moskva ska de ses med god chans att freda det egna målet. Ryssarna är inte vad de en gång varit i Europa-sammanhang och med bristande motivation från båda sidor är 1X ett starkt lås.

5. Slovan Liberec – Crvena Zvezda 2

Gent är klar jumbo efter att ha noterats för fem raka förluster inför den sista omgången. Slovan Liberec har besegrat belgarna vid båda mötena, men utöver de bedrifterna har tjeckerna kammat noll. Bland annat fick värdarna en rejäl känga i Belgrad (1-5) när de var där i oktober. Under torsdagen är det dags för returmöte men även om detta spås bli en mer lågoktanig historia tyder inte mycket på att Slovan Liberec får revansch. Gästerna håller betydligt högre nivå i grunden och då strecken ser ut att landa ungefär där de ska är X2 tillräckligt.

6. Wolfsberger – Feyenoord 2

Dessa båda aktörer gör upp om andraplatsen bakom Dinamo Zagreb i Grupp K. Feyenoord fick sig en rejäl lektion i Rotterdam då österrikiska Wolfsberger åkte hem från De Kuip med en 5-1-viktoria. Holländarna är därmed piskade att vinna på Lavanttal Arena för att gå vidare. Viktiga Leroy Fer ser ut att missa torsdagens ödesmatch, men med bland andra Narsingh och framför allt Berghuis redo ska gästerna ändå ses med god chans. Värdet ser ut att hamna i öst och då är tvåan en lockande spik i denna på pappret ovissa tillställning.

7. Ludogorets – LASK Linz 2

Ludogorets hamnade förvisso i en tuff grupp, men bulgarernas insats kan inte sammanfattas som något annat än usel. Noll poäng av 15 möjliga talar sitt tydliga språk och även om värdarna här får en chans att avsluta snyggt lär inte nollan i vinst-kolumnen spräckas. LASK Linz håller betydligt högre nivå i grund och botten och om österrikarna kommer upp i ansenlig nivå vinner de på Ludogorets Arena. Med tanke på att matchen saknar betydelse är det ändå sunt att gardera tvåan med krysset.

8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor X

Villarreal har levt upp till favoritskapet och är redan klara för slutspel från Grupp I, men bakom Den gula ubåten är det jämnare. Både Maccabi Tel Aviv och Sivasspor har fortfarande chans att gå vidare och det är just de två aktörerna som drabbar samman under torsdagen. Liten psykologisk ska ges israelerna som vann det vändande mötet i Turkiet, men räkna inte bort Sivasspor för det. Yatabaré och Gradel är lirare med det lilla extra och här bör samtliga tecken finnas med redan från start.

 

Spiken! – Lille/h4>
Celtic är riktigt rostiga för stunden och mot ett Lille som går för gruppsegern är det svårt att se skottarna räcka till. Allez LOSC!

Skrällen! – Tottenham

Tottenham och Royal Antwerp är redan klara för slutspel och frågan är hur motiverade Mourinhos mannar är för att gå för gruppsegern. Kommer Spurs med fel inställning här kan de mycket väl falla igen.

Systemen i textform:

36 rader

1. Sparta Prag – Milan x2
2. Celtic – Lille 2
3. Tottenham – Royal Antwerp 1×2
4. Din.Zagreb – CSKA Moskva 1
5. Sl.Liberec – Crvena Zvezda 2
6. Wolfsberger – Feyenoord 2
7. Ludogorets – LASK Linz x2
8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1×2

144 rader

1. Sparta Prag – Milan x2
2. Celtic – Lille 2
3. Tottenham – Royal Antwerp 1×2
4. Din.Zagreb – CSKA Moskva 1x
5. Sl.Liberec – Crvena Zvezda x2
6. Wolfsberger – Feyenoord 2
7. Ludogorets – LASK Linz x2
8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100