Topptipset Torsdag 11/2 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 11 februari 2021

Annons:

Det är en minst sagt utslagsgivande torsdag då Topptipset enbart hämtar bidrag från cupspel runtom Europa. Engelsk, spansk, holländsk, fransk, dansk och turkisk fotboll ska synas och med 250.000 kronor i extrapengar är motivationen skyhög!

Spelstopp: 18:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Wolverhampton – Southampton 2

Kalaset brakar igång i England där Wolverhampton tar emot Southampton på Molineux. Totalt fyra pinnar mot Arsenal och Leicester är starka papper från Vargarna som dock inte övertygar spelmässigt. Här saknas dessutom Jiménez, Boly, Podence och Aït-Nouri och då blir det inte lätt att tas med gästerna. The Saints kommer från en tyngre period i ligan men då Hassenhüttl får ett allt trevligare truppläge att jobba med för varje dag som går är en ljusare framtid att vänta. Med värdet till höger blir valet att börja i österled.

2. Barnsley – Chelsea 2

Ensidig historia att vänta på Oakwell Ground. I höstas reste Barnsley till Stamford Bridge för att försöka slå ut Chelsea ur Ligacupen, men den fajten renderade till slut med 0-6 i brakan för The Tykes. Samma motstånd väntar i torsdagens FA-cupmatch där den enda skillnaden är att Ismaëls mannar drar fördel av eget gräs. Den fördelen blir dock pytteliten då Chelsea är flera nivåer bättre på samtliga positioner. Tränarbytet har inneburit ett lyft för de blåklädda och även om Thomas Tuchel har ett par skavanker i truppen vinner The Blues detta enkelt. Given tvåa.

3. Athletic Bilbao – Levante X

Speciella förutsättningar råder för Athletic Bilbao som fortfarande inte har spelat finalen i föregående upplaga av Copa del Rey samtidigt som de nu är framme i semifinal av den nuvarande. Den helbaskiska finalen mot Real Sociedad ska spelas när publik tillåts och här gästas de rödvita av Levante inför tomma läktare. Med oerhört många matcher på kort tid har baskerna mattats något mot slutet och är här långt ifrån så givna som tipparna anser. Levante är obesegrade i sina nio senaste tävlingsmatcher och visade mot Villarreal (1-0 efter förlängning) att de är ruskigt sugna på en eventuell titel. Värdet i öst är av högsta prio även om alla tecken smakar bäst.

4. Heerenveen – Feyenoord 2

Spännande drabbning att vänta i den Nederländska Cupens kvartsfinal. Heerenveen stod för ett styrkebesked i lördags då Vitesse lades på rygg och överlag har Benjamin Nygren och hans kumpaner sett förbättrade ut sedan nyår. För drygt två veckor sedan var Feyenoord på Abe Lenstra Stadion och fick stryk med 0-3, ett nederlag som definitivt ska vägas in i detta cupmöte. Spelare för spelare håller Dick Advocaats klienter högre nivå, men den tidigare stabila defensiven har rämnat för jämna mot slutet. Känslan är att vi får se en vinnare under torsdagen och då är gubben (1-2) vägen att gå.

5. Angers – Rennes 2

Sedan uttåget ur Champions League har resultaten börjat gå i Rennes favör. Truppen höll inte för dubbelspelandet men när de nu främst får fokusera på ligan är Les Rennais att räkna med. De två supertalangerna Camavinga och Doku är två spelare för såväl Angers som tv-tittare att hålla ett extra öga på. Värdföreningen kommer från en tung period i ligaspelet med endast en seger på de sex senaste, men nämnas bör dock att de svartvita bland annat slagit Lille på bortagräs under 2021. Krysset sällskapar därför utgångstvåan på större system.

6. Sochaux – St. Etienne 1

Ett betydligt öppnare möte än vad streckningen antyder är att vänta i Frankrikes sista cupbidrag. St. Etienne har inte motsvarat förväntningarna i Ligue 1 överhuvudtaget och trots att viss bättring har gått att skönja mot slutet är Sainté inte ett lag som bara går ut och städar av Sochaux under torsdagen. Flera skador stör gästerna och Sochaux går in i den här kampen med boostat självförtroende efter krossen (4-1) av Chambly senast. Supertalangen Virginius smällde in två baljor då och det är en spelare som kan bli utslagsgivande även här. Den värdefyllda ettan backar upp tvåan omgående.

7. Vejle – Randers 2

Kupongen går i mål med två kvartsfinaler och den första att avverka är den hos våra södra grannar. Dubbelmöte står på menyn mellan Vejle och Randers där de sistnämnda ska ses som relativt klar favorit över två akter. Insatsen mot FC Midtjylland, Danmarks bästa lag för stunden, var positiv från Patrik Carlgren och company. Kommer de upp i samma nivå här får Vejle problem. Värdarna har sett bitvis bra ut sedan återstarten men får här finna sig i att slå ur underläge. Tvåan är en tänkbar spik.

8. Konyaspor – Besiktas X

Vi avrundar i Turkiet där den sanslöst långtgående inhemska cupen är framme vid kvartsfinaler. Trots en tidig utvisning i söndagens ligadust lyckades Besiktas vinna över Konyaspor hemma i Istanbul och här drabbar de båda aktörerna samman igen. Rotation är att vänta från båda lagen då det är cupspel som gäller och då ska inte de svartvita känna sig säkra. Konyaspor har visat upp en solid defensiv mot slutet och i höstas besegrade de torsdagens opponent med hela 4-1 på sin hemmabana. Till fint värde ska det inte uteslutas att det händer igen. Måla tvärs över.

 

Spiken! – Chelsea

Chelsea har rejäl klass i samtliga lagdelar och över 90 minuter kommer inte Barnsley orka stå emot de blåklädda. Tvåan streckas förvisso högt, men den är icke desto mindre given för den sakens skull.

Skrällen! – Levante

Levante visade klass och arbetsmoral mot Villarreal och ska inte underskattas mot Bilbao. Trots nio raka tävlingsmatcher utan förlust ser gästerna ändå ut att bli undervärderade och då är högersidan av högsta prio.

Systemen i textform:

36 rader

1. Wolves – Southampton 2
2. Barnsley – Chelsea 2
3. A.Bilbao – Levante 1×2
4. Heerenveen – Feyenoord 12
5. Angers – Rennes 2
6. Sochaux – St. Etienne 12
7. Vejle – Randers 2
8. Konyaspor – Besiktas 1×2

144 rader

1. Wolves – Southampton x2
2. Barnsley – Chelsea 2
3. A.Bilbao – Levante 1×2
4. Heerenveen – Feyenoord 12
5. Angers – Rennes x2
6. Sochaux – St. Etienne 12
7. Vejle – Randers 2
8. Konyaspor – Besiktas 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100