Topptipset Torsdag 12/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Annons:

Torsdagstoppet innehåller en häftig landslagsresa som löper över tre kontinenter. Europa serverar playoff till EM, i Afrika vankas kval till Africa Cup of Nations och i Sydamerika har man dragit igång VM-kvalet. Ett par riktigt fina streck har synats i jakten på åtta rätt!

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Serbien – Skottland 1

Efter segern mot Norge har Serbien tagit sig till ett avgörande playoffmöte mot Skottland där segraren tar sig vidare till EM nästa år. Ett bakslag har dock drabbat truppen då Sassoulostjärnan Filip Djuricic testat positivt för corona och får följa matchen på distans. Men namnkunniga spelare som Alexander Mitrovic och Milinkovic-Savic finns med och väger tungt när Steve Clarks mannar gästar Stadion Rajko Mitic i Beograd. Skottarna är absolut inte ett dåligt lag och har presterat bra på sistone, men på resande fot mot tuffare motstånd så känns uppgiften bökig och i en match svenska folket gärna vill gardera så väljer vi att låta ettan stå ensam. Spiketta!

2. Nordirland – Slovakien 1X2

På Windsor Park i Belfast kommer en troligtvis målsnål batalj utspela sig när två minst sagt defensiva lag drabbar samman. Att fasta situationer blir en nyckel för Nordirland är ingen underdrift att säga, fokus läggs oftast på att spela riskminimerande för att sedan nyttja huvudspelet på offensiv planhalva. I Slovakien finns det spelare som kan göra det lilla extra och bjuda på något finare spel när tillfälle ges, Marek Hamsik har ett stort ansvar i att lirka upp försvaret och mycket spel går via honom. Ian Baracloughs grönklädda mannar kliver dock in som små favoriter här på hemmabana och i en match som har få mål i sig kan det sluta hur som helst. Måla från vänster till höger.

3. Ungern – Island X2

Ungern har hittat vägar att vinna den senaste tiden när lag som Turkiet och Serbien fått se sig besegrade av Marco Rossis gäng trots spelmässigt övertag. Imponerande trots allt och i Budapest ska Erik Hamréns Island få bekänna färg. Gästerna har stött på kvalificerat motstånd i närtid där England, Belgien gånger två samt Danmark där fokus mer legat åt defensiven. Insatserna har varit bra stundtals och mot Engelsmännen var poängen snubblande nära. Nu får de chans till att kunna nyttja sitt eget spel i större propositioner där klasspelare som Gylfi Sigurdsson alltid är ett offensivt hot. På Puskás Aréna lär det sannerligen bli en jämn batalj och det ser ut att bli väldigt fint på gästerna från den nordiska ön. Ettan plockar vi bort helt och förlitar på oss på“ shining” från Hamrén. X2 blir draget!

4. England – Irland 1

“Three Lions” tar emot Stephen Kennys Irland på Wembley i en träningsmatch denna torsdagskväll. Trots ett tight matchande närmaste dagarna med Nations League-spel mot Belgien på söndag väntas de vitklädda värdarna ställa upp med ett slagkraftigt lag. Lite smolk i bägaren då Alexander-Arnold tvingats lämna återbud och Marcus Rashford har status högst osäker, men bra uppbackning finns i truppen där favoritskapet är stort. Gästerna har inte rosat marknaden den senaste tiden där vinsterna uteblivit, men namnkunniga spelare finns att tillgå och i en match som troligen får en något lugnare karaktär så kan Irland säkerligen vara med och störa. Skulle engelsmännen inte lyckas få hål på bortalaget i ett tidigt skede kan Gareth Southgates manskap bli otåliga och när England streckas upp mot 90 procent så ska den med plånbok måla på med krysset också.

5. Wales – USA 1X

Det stormar i Wales där förbundskapten Ryan Giggs hamnat i blåsväder i det privata livet och kommer inte finnas med att coacha laget i detta genrep. Motståndet den här kvällen är av det intressantare slaget då USA är ute och samlar på sig erfarenhet mot europeiskt motstånd. Amerikanerna har ingen tävlingsmatch i närtid att ta sikte på, så det finns både tid och rum för Gregg Berhalter att experimentera med sin startelva. Helt namnkunnigt är det inte men spännande spelare som 17-årige Musah som till vardags huserar i Valencia finns med och är nära speltid. Hemma på Liberty Stadium är värdarna givetvis favoriter, men ovissheten kring Bales speltid och Giggs stökigheter gör att läget är något oklart. Ettan inleds men täcks upp av krysset på mindre system. Feta plånböcker tar med alla tecken.

6. Bolivia – Ecuador 1

La Paz och närmare bestämt på Estadio Hernano Siles är platsen där det sydamerikanska VM-kvalet fortsätter. Det är två formsvaga lag som drabbar samman där Bolivia inlett kvalet med två raka nederlag, sist mot Argentina blev det en snöplig förlust där avgörandet kom sent. César Farías gäng ligger sist i tabellen med en målskillnad på 1-7 och är ett av de svagare lagen här, medan Ecuador nosar på kvalificering och är i jakt på tre viktiga poäng. Precis som i de inhemska serierna i Sydamerika är hemmafördelen stor och det är inget undantag här vilket blir hoppet för en skräll. Mot Argentina hade de grönklädda ett stort spelövertag och visade att inget lag är för svårt att möta här och då procenten ser ut att bli låg så blir draget att gå för en hemmaseger. Ettan lockar mest!

7. Argentina – Paraguay 1X2

Sex förväntade pinnar är facit efter två kvalkamper, efter möten mot mindre bemedlade motståndare ställs nu Messi och hans vänner inför tuffaste testet hittills. Paraguay startade hösten trevande med en avgjord batalj hemma mot Peru men studsade tillbaka borta mot Venezuela där Gastón Giménez iklädde sig hjälterollen. Paraguay målas ner som rejäla underhundar i Buenos Aires och det är en roll gästerna trivs med. Giménez och gänget har tre raka landskamper mot Messi och company utan nederlag. Alla tecken, jobba in skrällen.

8. Gabon – Gambia 1

Kvalet till Afrikanska Mästerskapen avrundar Torsdagstoppet med ett möte mellan gruppens två vassaste manskap. Gambia spelade 2-2 hemma mot Kongo i en uppgörelse där Saintfiets sällskap var riktigt illa ute. Pa Modou tvingades kliva fram på tilläggstid för att rädda poäng åt gambianerna som nu övervärderas. Gabon manövrerade ut Angola här hemma och Patrice Neveus pojkar ska gälla som tydliga favoriter i denna gruppfinal. Aubameyang fixar ettan!
 

Spiken! – Serbien

Skottland har flera avbräck i sin trojka, inte särskilt lägligt när man ska besöka mustiga män på Balkan. Milinkovic-Savic sänker de skadeskjutna skottarna.

Skrällen! – Paraguay

Motsvarande möte i förra VM-kvalet slutade med seger för Paraguay, formen är finfin hos argentinaren Berizzos boys när han besöker sitt hemland.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Serbien – Skottland 1
2. Nordirland – Slovakien 1X2
3. Ungern – Island x2
4. England – Irland 1
5. Wales – USA 1x
6. Bolivia – Ecuador 1
7. Argentina – Paraguay 1×2
8. Gabon – Gambia 1

144 rader
1. Serbien – Skottland 1
2. Nordirland – Slovakien 1×2
3. Ungern – Island x2
4. England – Irland 1x
5. Wales – USA 1x
6. Bolivia – Ecuador 1x
7. Argentina – Paraguay 1×2
8. Gabon – Gambia 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100