Topptipset Torsdag 19/11 – Tips, Analys & Förslag

Andreas Lindsjöö Publicerat: 19 november 2020

Annons:

I kölvattnet av landslagsfotbollen är det nu dags att börja göra sig redo för klubblagsboll igen. Topptipset denna gång sträcker sig över två dagar där Svenska Cupen, Eerste Divisie och Brasileiro Série A representerar torsdagen. Fredagen tar oss sedan i mål via Polska Cupen, Ligue 1, Superligaen och Segunda División. Avanti!

Spelstopp: 18:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Sollentuna – Djurgården 2

Vi sparkar igång kalaset på Sollentunavallens magiska gräsmatta där Svenska Cupen står på schemat. Värdföreningen får den här gången celebert sällskap i form av fjolårets allsvenska mästare Djurgården. Formen är god hos SFK som med fem raka segrar alltjämt har chans på en kvalplats upp till Superettan från Norrettan. Två omgångar återstår av den serien och även om det här är en morotsmatch lär värdarna ha fokus på seriespelet. Djurgården har gått på två raka minor i Allsvenskan, men att de skulle missa Svenska Cupens gruppspel känns inte troligt. Tvåa.

2. Telstar – Dordrecht 1

Gräset frodas på Sollentunavallen och i Holland blommar tulpanerna för jämnan. Ett lag med vissen form i blomriket är dock Dordrecht. En seger på tolv omgångar är generaluselt och gästerna riskerar i allra högsta grad att åka ur Eerste Divisie om det fortsätter på inslagen väg. Telstar går betydligt bättre, men värdarnas ojämnhet speglas väl i raden 4-4-4. I kraft av hemmaplan går ettan i första hand men i den trots allt oförutsägbara holländska andraligan är rensarkrysset inget dumt komplement. Ettan streckas nämligen benhårt.

3. De Graafschap – Cambuur 2

Tvåan Almere City får ursäkta, det här är på förhand toppmötet mellan de två största favoriterna i Eerste Divisie. De Graafschap och Cambuur hade legat i Eredivisie den här säsongen om det inte vore för förbundet och Coronaviruset. Båda aktörerna har hittills visat att de siktar på direktavancemang till finrummet. De Graafschap är bäst poängplockare i klassen med 28 av 36 möjliga, medan Cambuur är ett gäng offensiva monster med inte mindre än 42 (!) gjorda mål på elva matcher. Gästerna har också vunnit sex av de sju senaste i ligan, med fint spelvärde till höger är tvåan en lockande spik.

4. Wisla Plock – Pogon Szczecin X

Över till fredagen som inleder med polsk cupfotboll runt lunchtid. Pogon Szczecin går starkt i Ekstraklasa och är tillsammans med Cracovia Krakow och Rakow Czestochowa de enda lag som hittills bara givit vika en gång. Luka Zahovic, son till den legendariske snidaren Zlatko Zahovic, har stort kunnande i sig och när han börjar trumma igång har gästerna alla möjligheter att vara med och kriga i toppen. Wisla Plock har inte inlett lika bra, men i en cupmatch ska värdarna kunna stå emot bra. Alla tecken är att föredra i detta ovissa möte.

5. Vasco da Gama – Fortaleza 1

Fortaleza såg ut att gå mot åtråvärda tabellplaceringar och en eventuell plats i anrika Copa Libertadores, men gästernas till synes oändliga formsvacka har gjort så att till och med en plats i Copa Sudamericana är i farozonen. Fyra raka nederlag är ruskigt dåligt och en tuff fajt väntar även nu. Vasco da Gama slog Recife med 2-0 senast och är ett gäng som är betydligt bättre än vad tabellen ger sken av. Fortaleza har hittills bara vunnit en match på resande fot och det är inte en trend som bryts här. Vasco löser minst en pinne.

6. Rennes – Bordeaux X

Kupongens bästa skrälläge härnäst när vi vänder blickarna mot Frankrike och Ligue 1. Rennes spelar som bekant i Champions League den här säsongen och det märks att de rödsvarta inledningsvis har haft problem med dubbelspelandet. En seger på de senaste åtta matcherna alla kategorier imponerar inte och dessutom är Camavinga borta på grund av skada. Bordeaux gästar Roazhon Park och även om gästerna inte fått en ultimat start på säsongen är de ett stabilt besökargäng. Koscielny, Ben Arfa och Maja är spetsspelare som vet hur poäng ska plockas och när ettan sticker iväg procentuellt kopplas hela spannet på.

7. Lyngby – Horsens 1

Jumbofinal från det danska finrummet när Lyngby får besök av Horsens. Båda lagen kommer från viktorior i Danska Cupen, men i ligaspelet har det inte alls varit segerrikt. Pölsevurmarna presenterar tillsammans, tro det eller ej, noll triumfer efter åtta omgångar och det råder inget tu tal om att denna akt är en historia mellan de två brakfavoriterna att ta hissen ner i andraligan. Horsens har förlorat samtliga resor hittills och här löser de max en pinne. Vänstersidan agerar lås.

8. Alcorcón – Lugo 2

På tal om bottenstrid förflyttar vi oss nu till Segunda División i Spanien där Alcorcón dyker upp. Värdarna har hittills bara spelat in fyra poäng och är med den skrala skörden klart sämst i serien. Med nio raka förluster i ryggen ska nu Alcorcón ta sig an formstarka Lugo. Besökarna presenterar å sin sida raden 5-1-1 på sina sju senaste och är föga förvånande med i toppen och kamperar. Här ska chansen till nytt poängplock ses som god och låset till höger är att betrakta som heltäckt.
 

Spiken! – Djurgården

Djurgården har siktet inställt på gruppspel i Svenska Cupen och att Sollentuna ska stå i vägen för den målsättningen är inte troligt. Särskilt inte då värdarna samtidigt jagar en plats i Superettan.

Skrällen! – Bordeaux

Bordeaux kan mycket i sina stunder och här blir gästerna undervärderade. Rennes har superviktige Camavinga på skadelistan och är en favorit i fara.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Sollentuna – Djurgården 2
2. Telstar – Dordrecht 1
3. De Graafschap – Cambuur 2
4. Wisla P – Pogon Szczecin 1×2
5. Vasco – Fortaleza 1x
6. Rennes – Bordeaux 1×2
7. Lyngby – Horsens 1
8. Alcorcón – Lugo x2

144 rader
1. Sollentuna – Djurgården 2
2. Telstar – Dordrecht 1x
3. De Graafschap – Cambuur 2
4. Wisla P – Pogon Szczecin 1×2
5. Vasco – Fortaleza 1x
6. Rennes – Bordeaux 1×2
7. Lyngby – Horsens 1x
8. Alcorcón – Lugo x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100