Topptipset Torsdag 21/1 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 21 januari 2021

Annons:

Det är en lång resa som stundar under torsdagens Topptips. Premier League, La Liga och Coppa Italia inleder den europeiska biten på välbekant vis innan vi blickar mot mer okända ligor som Jupiler League och Primeira Liga. Kalaset stängs sedan i Sydamerika med två brasilianska fajter. Häng med!

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Liverpool – Burnley 1

Vad månde bliva av Liverpools säsong? Efter 7-0-segern mot Crystal Palace har formen störtdykt åt fel håll då Klopps mannar vunnit noll av de fyra senaste. Det som oroar än mer är att de rödklädda bara fått in ett mål i offensiv riktning under samma period. Med det sagt ska värdarna vara flera nummer för stora för gästande Burnley, men med rådande formläge lockar inte över 80 procent på ettan. Sean Dyche och company löste trots allt en poäng på Anfield så sent som i juli och krysset är därför ett lockande komplement på större system.

2. Valencia – Osasuna X

Kaosklubben Valencia håller sig med nöd och näppe ovanför nedflyttningsstrecket. Carlos Soler, Los Ches absolut bästa spelare, sköt på egen hand Valladolid i sank och mittfältarens produktion är alldeles vital för värdarnas chans till överlevnad i La Liga. Här ställs Gracia och gänget mot beskedliga Osasuna, men då Valencia knappast är att lita på, särskilt inte i favoritkostymen, är garderingar att föredra. Gästerna från Pamplona har bland annat plockat poäng av både Real Sociedad och Real Madrid sedan nyår och det är inte omöjligt att de gör det även på Mestalla. Alla tecken.

3. Eibar – Atlético Madrid 2

Atlético Madrid fortsätter att stapla kassaskåpssäkra segrar på löpande band. 2-0 mot Sevilla var helt i sin ordning och då Madrassmakarna har fyra poäng tillgodo på tvåan Real Madrid, dessutom med två matcher mindre spelade, ser det onekligen ut som att ligatiteln hamnar hos Simeone och hans rödvita lag. Eibar får en ruskigt tuff uppgift framför sig under onsdagsaftonen. Värdarna torskade mot Levante och mellan den och onsdagens uppgift hann baskerna också med att åka ur Copa del Rey mot beskedligt motstånd. Tvåan ska ses som väldigt trolig, men då den streckas väl hårt är krysset inte dumt att ha med.

4. Lazio – Parma X

Vi byter tävlingsform för en stund när vi vänder blickarna mot Den eviga staden. Lazio stod för en riktig urladdning i Derby della Capitale när Roma betvingades med hela 3-0. Det var en insats som hette duga, men då ligaspelet varit rätt svalt i övrigt behöver Inzaghi och grabbarna fortsättningsvis ha fokus där. Det gör att cupmatchen mot Parma kommer lite i kläm och då lockas vi inte av ettans hårda streckning. Parma ska ses med större skrällchans än vad tipparna tycker och kommer gästerna bara upp i samma nivå som mot Sassuolo (1-1) är mycket vunnet. Helgardera.

5. Genk – Gent 1

Genk mot Gent är normalt ett toppmöte i Jupiler League. De sistnämnda har dock stått för en usel säsong hittills vilket återspeglas väl i elva nederlag på 21 matcher. Truppen håller dock god kvalitet i grunden och även om gästerna får finna sig i att slå ur underläge står de inte helt utan chans på Luminus Arena. Genk har tappat mark på Club Brügge i serieledningen och för att inte riskera att jagande lag kommer ikapp lär värdarna köra för fullt redan från start under onsdagen. Ettan går först men den lågt streckade tvåan åker med på större system.

6. Guimarães – Nacional 1

Innan vi åker till Brasilien för nattmackorna ska ett möte från Europas Brasilien avhandlas. Guimaraes värvade profilstarkt inför säsongen, men den omedelbara succén har hittills uteblivit. Det ska dock sägas att Quaresma och company har två matcher mindre spelade än nästan samtliga lag i hela serien, vinst i dessa och de svartvita tar sig upp på Europaplats. Nacional kommer inte ha med den övre halvan att göra och med tre raka tävlingsförluster är formen nere i källaren. Det vänder inte här. Ettan singlas.

7. Flamengo – Palmeiras 1

Vidare till de sena avsparkstiderna i Brasilien där de regerande mästarna Flamengo ska ta sig an Palmeiras i en högoktanig drabbning. Viktiga poäng står på spel i jakten på Copa Libertadores-platserna och Flamengos seger mot Goias gör att de går in i den här dusten med gott om självförtroende. Barbosa, Henrique och De Arrascaeta nätade samtliga senast och den trion är kanske seriens allra främsta i offensiv riktning. Palmeiras är långt ifrån något dussingäng, men på mäktiga Maracana blir det tufft att få med sig något. Ettan är en sund spik.

8. Fortaleza – Santos 1

Santos är mitt uppe i de brinnande slutfaserna av Copa Libertadores och samtidigt ska Pelés gamla klubb kriga för att ta sig upp på de platserna även i ligaspelet. Det tuffa matchandet lär snart ta ut sin rätt på gästerna och här blir Fortaleza undervärderade. Hemmabana är av största vikt i Brasilien och med finfint värde i västerled är 1X ett lås som får det att kittla lite extra i gomseglen. Fortaleza spelar trots allt för sin överlevnad i botten och kommer fullt motiverade till den här uppgiften.

 

Spiken! – Guimaraes

Nacional är ett lag för den nedre halvan och gästernas svala resande kommer inte att förändras här. Guimaraes är minst en nivå starkare i grunden och ska ses med toppchans i den egna borgen.

Skrällen! – Parma

Lazio stod för en urladdning senast mot Roma och det är högst troligt att ett förmodligen roterat Romlag får problem med Parma. Skinklaget såg bra ut mot Sassuolo och ska ses med betydligt större skrällchans än vad strecken gör gällande.

Systemen i textform:

36 rader

1. Liverpool – Burnley 1
2. Valencia – Osasuna 1×2
3. Eibar – A.Madrid x2
4. Lazio – Parma 1×2
5. Genk – Gent 1
6. Guimarães – Nacional 1
7. Flamengo – Palmeiras 1
8. Fortaleza – Santos 1x

144 rader

1. Liverpool – Burnley 1x
2. Valencia – Osasuna 1×2
3. Eibar – A.Madrid x2
4. Lazio – Parma 1×2
5. Genk – Gent 12
6. Guimarães – Nacional 1
7. Flamengo – Palmeiras 1
8. Fortaleza – Santos 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100