Topptipset Torsdag 28/1 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2021

Annons:

Torsdagens Topptips innehåller spridda skurar då vi bland annat ska besöka Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz och Brasilien. En fajt från Coppa Italia hittar också in, men höjdpunkten är onekligen den mellan Tottenham och Liverpool. Nu kör vi!

 

Spelstopp: 18:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Tottenham – Liverpool 2

Vi inleder i London där mycket står på spel i toppstriden. Det har knappast undgått någon att Liverpool går kallt för stunden då skador och sval form stör gästerna. Här förbättras med det sagt truppläget och normalt är Salah, Mané och company ruskigt svårstoppade i offensiven. Spurs stod emot helt okej på Anfield i det vändande mötet men det blev också tydligt att de rödklädda har en växel som Mourinhos gäng inte kan mäta sig med. Hittar de den växeln på Tottenham Hotspur Stadium blir det vinst igen. Tvåa till trevlig procent.

2. Napoli – Spezia X

Coppa Italia står på menyn i Neapel där Napoli blir kolossalt stora favoriter när Spezia kommer på besök. Visst förfogar Gattuso över en bredare och spetsigare trupp, men gästerna har visat under säsongens gång att de kan spela jämnt med samtliga lag i Serie A. Värt att nämna är också att gästerna vann motsvarande ligamöte för drygt tre veckor sedan, då med 2-1. Italiano och gänget kommer således hit med gott hopp och här lockar det att plocka med alla tecken redan på mindre system.

3. St. Pauli – Bochum 2

Botten mot toppen i Zweite Bundesliga. St. Pauli krigar för sitt liv i botten av andraligan men kan vid seger här klättra ovanför återkvalsplatsen. Motivation finns därmed i överflöd hos värdarna som trots motståndet inte ska ses som chanslösa. Bochum jagar en direktplats till Bundesliga och besökarna har stått för en stark säsong så här långt. P�� resande fot tenderar dock Matias Conchas gamla lag att gå bort sig och på större system är därför ettan inget dumt komplement åt utgångstvåan.

4. Sparta Rotterdam – Twente 1

Spännande möte från Eredivisies mittenskikt där dock både Sparta Rotterdam och Twente siktar högre än så. De sistnämnda ska ses som det något bättre laget i grund och botten, men formen är också illavarslande. En poäng av de senaste nio möjliga är inte bra nog och dessutom fattas skadade Cerny. Mycket hänger därför på målkungen Danilos axlar och här går brassen en spännande match i matchen mot Lennart Thy. Spartas målmaskin är kapabel att såra även ett lag av Twentes kaliber och ettan ska således inte bortses från. Gubben (1-2) blir valet.

5. Cercle Brugge – Club Brugge 2

Jan Breydel Stadium bjuder in till ett stadsderby under torsdagen när Cercle Brugge och Club Brugge drabbar samman. Då arenan delas mellan klubbarna drar inget av lagen någon större fördel av underlaget, men visst ska “gästerna” ses som favoriter. Serieledningen är tämligen ohotad, men just avsaknaden av rejäl konkurrens kan absolut vara en nackdel i ett derby. Cercle krigar för nytt kontrakt i botten och det skulle inte vara något större under om den motivationen tar Paul Clements mannar till ett oavgjort resultat. X2.

6. Oostende – Standard Liège 2

Efter en inledning som kan sammanfattas i ömsom vin ömsom vatten har Standard Liége lagt i en högre växel mot slutet. Fyra raka segrar skvallrar om kapaciteten som finns hos gästerna och spelare som Klauss och Lestienne är en mardröm för samtliga försvar i serien. Oostende gör det framför allt bra på egen matta, men mot ett formstarkt och i grunden starkare Standard får värdarna problem. Tvåan ser ut att landa något högre än önskvärt, men den kan ändå lämnas på egna ben.

7. Sion – Basel X

Oviss fajt från det schweiziska finrummet. Dagens Basel är inte lika bra som tidigare upplagor och det syns inte minst i toppen av Super League där Behrang Safaris gamla klubb är hela nio poäng efter serieledande Young Boys. Torsdagens uppgift borta mot Sion blir också en tuff sådan. Den gamla kultliraren Fabio Grosso basar över värdarna och på sin hemmabana är Sion inte lätta att tas med. Föregående säsongs motsvarande slutade 1-0 till Grosso och company och en favorit i repris ska inte uteslutas. Alla tecken är dock att rekommendera.

8. Bahia – Corinthians 1

Vi avrundar äventyret i Brasilien där Corinthians blir alldeles för stora favoriter borta mot ett vilt kämpande Bahia. Skador och avstängningar i kubik stör gästerna som heller inte har en stark säsong bakom sig. Motivationen lär därför inte vara på topp här, ett faktum som talar för Bahia. Värdarna kämpar för nytt kontrakt i botten och ska ses med god poängchans mot ett sömnigt Corinthians. Strecka från vänster där det mumsiga värdet finns.

 

Spiken! – Liverpool

Liverpools formsvacka är påtaglig men mot Tottenham förbättras truppläget. De uppretade gästerna trånar efter en trepoängare och här får Spurs ruskigt svårt att stå emot över 90 minuter.

Skrällen! – Spezia

Cupmatcher tenderar att leva sitt egna liv och här blir Napoli för stora favoriter. Spezia är ett lag att räkna med under Italianos styre och högersidan rensar magiskt.

Systemen i textform:

36 rader

1. Tottenham – Liverpool 2
2. Napoli – Spezia 1×2
3. St. Pauli – Bochum 2
4. Sparta – Twente 12
5. Ce.Brugge – Cl.Brugge x2
6. Oostende – St.Liège 2
7. Sion – Basel 1×2
8. Bahia – Corinthians 1

144 rader

1. Tottenham – Liverpool 2
2. Napoli – Spezia 1×2
3. St. Pauli – Bochum 12
4. Sparta – Twente 12
5. Ce.Brugge – Cl.Brugge x2
6. Oostende – St.Liège 2
7. Sion – Basel 1×2
8. Bahia – Corinthians 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100