Topptipset Torsdag 3/12 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 3 december 2020

Annons:

I vanlig gäller Europa League under torsdagen och Topptipset hämtar samtliga åtta fajter från Europas näst största klubblagsturnering. Napoli, Bayer Leverkusen, Arsenal och Roma är några av storheterna som ska in i elden och då det ser ut att bli en favoritbetonad kupong är det läge att hålla ner systemstorlek och istället skruva upp radinsatsen. Nu kör vi!

 

 

Spelstopp: 20:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. AZ Alkmaar – Napoli 2

Napoli visade i kölvattnet av sorgen över Maradonas bortgång klassen mot Roma där Gattusos mannar till slut vann med hela 4-0. När Napoli är på det spelhumöret är det inte många lag i världen som rår på de blåklädda, men det ska också sägas att gästerna tenderar att agera ojämnt mellan varven. Det gjorde de bland annat i det vändande mötet mot AZ Alkmaar. Holländarna vann med 1-0 i Neapel efter en väl genomförd match, men med det sagt bör den här uppgiften bli svår. Napoli säkrar avancemang vid seger och vi börjar streckningen i österled.

2. Nice – Bayer Leverkusen 2

Nice har inte riktigt fått det att stämma hittills och då Patrick Vieiras manskap torskat tre av fyra spelade matcher i Europa League-gruppspelet ser det tufft ut att gå vidare. Inte blir det enklare heller under torsdagen då Bayer Leverkusen kommer på besök. Tyskarna är tvåa i gruppen bakom Slavia Prag, men endast på grund av inbördes möten. Överlag har Leverkusen gruppens överlägset mest slagkraftiga trupp och en tvåa runt 55-60 procent kräver inga garderingar.

3. Granada – PSV Eindhoven X

Granada har gått starkt i Europa League och inför de två avslutande omgångarna toppar andalusierna Grupp E fyra poäng före PSV Eindhoven. Det betyder att värdarna säkrar avancemang vid minst ett oavgjort resultat under torsdagen. För motståndet står just PSV och de rödvita hade det tufft i det vändande mötet. Granada vann med 2-1 i Eindhoven, men här kommer gästerna göra allt för att få revansch samt försöka äta in avståndet till spanjorerna. Alla tecken.

4. Rangers – Standard Liège X

Kupongens roligaste skrälläge hittas på Ibrox i Glasgow. Rangers och Benfica har tagit åtta poäng var och toppar således gruppen fem pinnar före Standard Liége och Lech Poznan. Det kombinerat med Gerrard och grabbarnas komfortabla serieledning i ligan gör att värdarna mycket väl kan underskatta motståndet de nu ställs emot. Standard Liége kan mycket i sina bästa stunder och lirare som Tapsoba och Lestienne besitter nog med kvalitet för att kunna ställa till med problem här. Måla tvärs över och jobba in högersidan.

5. Arsenal – Rapid Wien 1

Arsenal fortsätter att gå tungt i ligaspelet och det tidigare så flärdfulla Londonlaget saknar nu helt identitet i offensiv riktning. Till helgen stundar ett rungande North London Derby för Mikel Arteta och gänget, en match som säkerligen innebär att spanjoren roterar kraftigt i elvan här. Med spelare som Pépé, Nketiah och Nelson ska The Gunners ändå ses som favoriter, men en brasklapp ska skjutas in för Rapid Wien som störde Arsenal i det vändande mötet. Underskattar värdarna österrikarna här är det inte omöjligt att det slutar oavgjort. 1X.

6. Roma – Young Boys 1

Roma har gjort det bra en längre tid men i helgens ligamatch mot Napoli tog det roliga slut för romarna. 0-4 i brakan var ord och inga visor och då det ska extremt mycket till för att värdarna ska tappa avancemanget i Europa League är det inte omöjligt att denna uppgift tas lätt på. Young Boys är ett lag med offensiven som signum och kan Nsame, Fassnacht och company komma upp i maximal kapacitet finns absolut möjligt att fälla Giallorossi. Tvåan rensar magiskt och agerar sällskap åt ettan.

7. Cluj – CSKA Sofia 1

CSKA Sofia har inte räckt till hittills och bulgarernas enda poäng, som överraskande nog togs mot Roma, kan mycket väl också vara den enda de tar under det här äventyret. Cluj är ett i grunden klart bättre lag och då motivationen finns för att jaga ikapp Young Boys är det här rumänernas fajt att förlora. Ettan agerar solklar utgång, för den som vill säkra upp helt och hållet kan krysset plockas med i Transsylvaniens enda bidrag under torsdagen.

8. Omonia Nicosia – PAOK 2

Kupongen går i mål på Cypern där Grupp E utkristalliserats till ett race om andraplatsen. Lagen som gör upp om den är PAOK och PSV Eindhoven då Granada dragit ifrån samtidigt som Omonia Nicosia inte räckt till. Grekerna har en spännande trupp där framför allt supertalangen Tzolis sticker ut även om Zivkovic också förtjänar ett omnämnande. Cyprioterna har bara plockat en pinne så här långt och fler lär det inte bli, åtminstone inte här. Tvåan är en fin värdespik hela vägen upp till 65 procent.
 

Spiken! – Bayer Leverkusen

Leverkusen har en av turneringens allra bredaste offensiver och när tyskarna går mot mål är det få som kan stå emot. Nice förlorar igen.

Skrällen! – Standard Liege

Rangers har gjort en kanonsäsong hittills, men det innebär också att viss underskattning kan smygas in hos skottarna. Standard Liége kan mycket i sian stunder och högersidan är vital för utdelningen.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. AZ Alkmaar – Napoli 2
2. Nice – Bayer Leverkusen 2
3. Granada – PSV Eindhoven 1×2
4. Rangers – Standard Liège 1×2
5. Arsenal – Rapid Wien 1x
6. Roma – Young Boys 12
7. Cluj – CSKA Sofia 1
8. Omonia Nicosia – PAOK 2

144 rader
1. AZ Alkmaar – Napoli x2
2. Nice – Bayer Leverkusen 2
3. Granada – PSV Eindhoven 1×2
4. Rangers – Standard Liège 1×2
5. Arsenal – Rapid Wien 1x
6. Roma – Young Boys 12
7. Cluj – CSKA Sofia 1x
8. Omonia Nicosia – PAOK 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100