Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev 14/7: Semifinal

Axel Sjödin Publicerat: 13 juli 2023

Världsettan Carlos Alcaraz ställs mot världstrean Daniil Medvedev i den första av två semifinaler från Wimbledon.

Carlos Alcaraz - Daniil Medvedev

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Alcaraz var redan tidigare favorit till att nå finalen och den saken förändrades knappast efter hans mycket övertygande insats i kvartsfinalen i onsdags. Daniil Medvedev stötte på desto större problem i den senaste omgången, och behöver nu ladda om inför ett tufft möte mot den unge spanjoren på fredag.

Än så länge har Alcaraz närmat sig finalen med stormsteg och har bara tappat två set hittills. Jeremy Chardy och Alexandre Muller avfärdades med tre raka set i de två öppningsomgångarna, innan han stötte på den formstarke chilenaren Nicolas Jarry i den tredje rundan i en match som gick till fyra set. Han tappade även första setet mot Matteo Berrettini i den fjärde rundan, men vände och vann med tre raka.

Det skulle hålla i sig i kvartsfinalen mot den unge dansken Holger Rune som besegrades med tre raka set. Det var jämna set, men Alcaraz visade att han behärskade underlaget bättre och var snäppet vassare när det väl gällde. Resultatet är i alla fall ett styrkebesked från den unge spanjoren, som nu nått sin första semifinal i Wimbledon.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medvedev var nära att åka ut senast

Detta är även det längsta som Daniil Medvedev har lyckats ta sig i Wimbledon och detta var minst sagt ett starkt svar på att han föll redan i första rundan i Franska öppna tidigare i år. Hans form såg inte särskilt lovande ut i varken ‘s-Hertogenbosch eller Halle i de grästurneringar som han ställde upp i inför Wimbledon, men på plats i London har han verkligen lyckats höja sig.

Han klarade av de första fyra matcherna relativt bekvämt, men det var med nöd och näppe som han lyckades ta sig förbi turneringens stora överraskning Christopher Eubanks i kvartsfinalen senast. Eubanks, som slog ut Stefanos Tsitsipas i den fjärde rundan, tog en 2-1-ledning i set och var en tiebreak ifrån att slå ut Medvedev i det fjärde, men därefter gick luften ur amerikanen och slutsiffrorna kunde skrivas till 6-4, 1-6, 4-6, 7-6, 6-1.

Det var starkt av Medvedev att komma tillbaka och vända matchen, men nu blir motståndet desto tuffare och han är ganska klart nederlagstippad mot Alcaraz. Medvedev behövde också gå igenom en tuff femsetare i onsdags, vilket ger ytterligare en liten fördel för Alcaraz. Spanjoren bör kunna avgöra detta utan att ta det till ett femte set om han håller i den form han har haft hittills och därmed spelar vi på att det slutar med under 40,5 game för 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 40,5 game
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 14:30, fredag 14 juli
TV:  eurosporttva logokanalnio logo
Stream:  Discovery+