Jannik Sinner – Novak Djokovic 14/7: Semifinal

Axel Sjödin Publicerat: 13 juli 2023

Det är dags för semifinalerna i Wimbledon där Jannik Sinner ställs mot Novak Djokovic i ett spännande möte.

Jannik Sinner - Novak Djokovic

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det börjar hetta till rejält i semifinalerna då det bara är stora namn kvar i turneringen, men trots detta finns det ändå en solklar favorit inför torsdagens match. En vinst för Djokovic ligger på strax under 1.20 hos de flesta spelbolagen, vilket inte är konstigt med tanke på vad han har uppnått i sin karriär.

Serben har vunnit fyra raka Wimbledon-turneringar och har redan hunnit kamma hem båda Grand Slam-turneringarna i år. Han har en rutin och en högstanivå som ingen av de övriga kan mäta sig med, vilket gör det svårt att motivera något annat än en seger för Djokovic.

Det blev dock väldigt spännande i fjol då dessa båda herrar ställdes mot varandra i Wimbledons kvartsfinal. Den unge Sinner gick upp i en 2-0-ledning i set, men Djokovic lyckades till sist vända och vinna ändå efter tre raka set.

Djokovic har inte spelat någon turnering sedan han vann Franska öppna i början av juni, men har inte haft några problem med att snabbt ställa om till gräsunderlaget. I de första tre rundorna tappade han inte ett enda set mot Pedro Cachin, Jordan Thompson och Stan Wawrinka, men har därefter tappat ett set per match mot Hubert Hurkacz och Andrej Rubljov i de senaste omgångarna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sinner har inte riktigt blivit utmanad

Den unge italienaren Jannik Sinner har haft en någorlunda bekväm väg till semifinalen, där han har haft en ganska gynnsam lottning fram till nu. Likt Djokovic har han bara tappat två set totalt i de fem matcher han har spelat hittills och även om motståndet har varit lätt så har Sinner löst uppgiften med bravur. Varken Roman Safiullin eller Daniel Elahi Galan lyckades göra det särskilt spännande i hans två senaste matcher, men nu är det istället han som är nederlagstippad.

Detta är första gången Sinner är i en semifinal i en Grand Slam-turnering, vilket sätter saker i perspektiv om man jämför med Djokovic. Tjugoettåringen har i alla fall en ljus framtid framför sig och är väldigt vass på gräs, där det krävdes ett möte mot just Djokovic för att sätta stopp för honom förra året.

Formen har varit väldigt bra och Djokovic har inte sett ut att vara i någon toppform riktigt. Serben är en klar favorit alldeles oavsett, men Sinner kan nog störa honom en del och för 1.82 hos Coolbet känns spelet på över 35,5 game lockande då Sinner bör kunna ta ett set.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 35,5 game
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, fredag 14 juli
TV:  eurosporttva logokanalnio logo
Stream:  Discovery+