Speltips Alejandro Davidovich Fokina – Mikael Ymer 22/6: ATP Eastbourne

Simon Pålsson Publicerat: 21 juni 2021

Med Wimbledon runt hörnet försöker alla spelare ladda upp med grästurneringar. Alejandro Davidovich Fokina och Mikael Ymer möts nu i ATP Eastbourne.

Alejandro Davidovich Fokina - Mikael Ymer

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lite senare den här måndagen är det äntligen dags att köra igång årets Wimbledon, som den här gången är mer efterlängtat än någonsin då det inte spelades någon turnering förra året till följd av den pandemi som lamslog sportvärlden i stort.

Det gör att många är extra laddade inför årets turnering och konstigt vore kanske annars med tanke på att denna anrika turnering har avgjorts sedan 1800-talets slut. Det är någonting visst med att spela grästennisen på Wimbledon för alla spelare som ställer upp.

Mikael Ymer kommer att finnas med och slåss om en plats i Wimbledon, och väl där ska svensken kunna ha ganska goda chanser till att ta sig in eller ett par omgångar in i turneringen med rätt lottning. Som han nu gjorde i Franska Öppna Mästerskapen där Mikael Ymer tog sig till den tredje omgången för andra gången i en Grand Slam-turnering.

Personligen tycker jag att gräs borde vara ett underlag som passar honom bra, men kom då ihåg att han inte har spelat jättemycket på underlaget tidigare. Nu har han två raka vinster i ATP Eastbourne, dit han fick kvala sig in, och därmed visat att han är bra på gräs.

Men förväxla inte honom med Elias Ymer, hans storebror, som tidigare har vunnit matcher på Wimbledons gräs.

Alejandro Davidovich Fokina är svårslagen

Alejandro Davidovich Fokina känns som många andra spanska spelare inte gjorda för att spela grästennis, men faktum är att detta är en ganska mångsidig och därigenom modern spelare. I mina ögon är det här inte bara en grusspelare.

Visst, Alejandro Davidovich Fokina kommer att skörda sina största framgångar på grus och det var också där som han tog sig hela vägen fram till en kvartsfinal i Franska Öppna Mästerskapen. Men Alejandro Davidovich Fokina är också bra nog att ställa till det på annat håll.

Enligt spelbolagen är Alejandro Davidovich Fokina favorit mot Mikael Ymer, men inte riktigt på nivåerna som jag hade tänkt mig på förhand.

Alejandro Davidovich Fokina har faktiskt vunnit Wimbledon som junior för bara ett par år sedan och är därmed en grässpelare som man inte kan räkna bort. Däremot har han två raka förluster mot Mikael Ymer på ATP-touren. Men sedan dess tycker jag att det snarare är Alejandro Davidovich Fokina som tagit kliv i rätt riktning utvecklingsmässigt.

Alejandro Davidovich Fokina vinner spelas till 1,70 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

 

Speltips:

Alejandro Davidovich Fokina vinner

Odds: 1,70
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: Tidigast 12:00, tisdag 22 juni 2021

Jämför odds: