Speltips Alex de Minaur – Dominic Thiem 10/9: Kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Alex de Minaur ska smått otroligt nog spela kvartsfinal i en Grand Slam, men gäller som underdog mot Dominic Thiem i US Open den 9 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos WilliamHill!
Annons. Nya kunder hos WilliamHill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det går knappt att ta in vilken speciell turnering detta US Open har varit, och även om det är en Grand Slam måste man säga att det inte riktigt går att känna samma nerv. Att publiken är borta och läktarna ekar tomma skadar ofta tennisen, men frågan är om inte US Open är den turnering som allra mest lider av det? Här brukar publiken leva rövare på ett sätt som inte är tillåtet i flera andra stora turneringar.

Dessutom är startfältet inte vad det borde vara i en av världens fyra största turneringar. Roger Federer och Rafael Nadal finns inte med, men där är dessutom flertalet andra tunga namn som inte kan eller vill spela. Det gör att värdet av turneringen devalveras lite – det måste man nog ändå ta och säga.

Men i historieböckerna, och i plånböckerna för den delen, är skillnaden inte så stor. Vad gör det om hundra år? Att knipa en titel i Grand Slam är någonting väldigt få spelare lyckas göra under sin karriär, och nu har flera outsiders chansen att göra det.

Chanserna har inte direkt minskat när Novak Djokovic nu är utslagen. Serben åkte på en diskvalificering efter att ha råkat skicka iväg bollen rakt på halsen på en linjedomare. Reglerna talar sitt tydliga språk – världsettan blev diskad.

Nu finns det ett par ganska tunga utmanare kvar, men frågan är om inte Dominic Thiem måste gälla som enorm favorit? Det är en spelare som hade kunnat störa Novak Djokovic i en eventuell final, och som nu får en väsentligt enklare resa.

Alex de Minaur imponerar

Den australiensiske spelaren Alex de Minaur är en av flera unga spelare från Australien som har tagit enorma steg på sistone, och med tanke på att han bara är 21 år gammal är det mäkta imponerande att han nu är framme i en kvartsfinal.

Som bäst har Alex de Minaur varit rankad 18 i världen, men har nu halkat ner ett par placeringar på den svårtydda världsrankingen. Alex de Minaur har dessutom tre titlar på ATP-touren redan nu, och har framför allt en stark förmåga att vinna mot spelare som han ska vinna mot. Men det blir ofta lite värre när motståndet är en eller ett par klasser bättre.

Dominic Thiem ska rimligen vara just det. Just nu är han rankad trea i världen och även om det inte riktigt stämmer sett till kapacitet ska han utan tvekan vara topp 10 alla dagar i veckan, och förmodligen topp 5 några dagar till. 26-åringen har tagit enorma kliv på sistone och spelar en tennis som i de bästa stunderna räcker för att vinna mot alla. 16 titlar säger också en del om att det är en spelare som orkar bibehålla tryck hela vägen in i mål.

Två gånger om har spelarna drabbat samman och Dominic Thiem har vunnit bekvämt båda gångerna. Vi räknar med att han gör det igen.

Dominic Thiem -5,5 game spelas till 1,73 gånger smeten hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 100 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dominic Thiem -5,5 game
Odds: 1,73
Bolag: William Hill
Spelstopp: 02:00, torsdag 10 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: