Speltips Alexander Zverev – Dominic Thiem 13/9: Final i US Open

Simon Pålsson Publicerat: 13 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Dominic Thiem har chansen att äntligen vinna en Grand Slam-turnering när han på söndagen möter tysken Alexander Zverev i US Open-final den 13 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en lång resa och ett par märkliga veckor med tennis i världsklass, men det är nu äntligen dags att spela herrarnas final i US Open. Söndagen den 13 september smäller det, och på förhand känns det som en spektakulär match som nu väntar.

Redan i speltipset inför semifinalen mellan Daniil Medvedev och Dominic Thiem hävdade jag att det egentligen var den moraliska finalen, och att ryssen och österrikaren faktiskt var turneringens två bästa spelare. Dominic Thiem steppade upp ordentligt vann semifinalen i tre set, även om de två avslutande seten vanns först i täta, täta, täta tiebreak.

Men baserat på den prestation som Alexander Zverev stod för i semifinalen mot Pablo Carreno-Busta måste jag kanske tänka om. Trots underläge med 2-0 och en riktigt loj inställning initialt vände han på steken, och kunde till slut vinna med 3-2 efter att ha dominerat de tre sista seten på ett otroligt sätt.

När han spelar bra tennis är Alexander Zverev en spelare som kan slå vem som helst. Men det är det där med jämnheten som fortsätter att gäcka honom, och det fortsätter vara en spelare som man inte kan luta sig mot när det blåser. Precis som jag var inne på i speltipset inför semifinalen.

Hur som helst har Alexander Zverev förtjänat att nu spela final efter sin starka upphämtning, och att Dominic Thiem hör hemma här råder det ingen tvekan om. Det kändes givet att han skulle gå minst till semi, och troligen till final, redan när seedningen kom inför turneringen.

Alexander Zverev får det tufft

Alexander Zverev spås en lysande framtid, och har de senaste åren visat att han är en spelare som ska vara en del av den yttersta världstoppen på ATP-touren. Men jag kommer alltid att ha brasklappen mot tysken att han underpresterar i vissa matcher, och sällan lever upp till förväntningarna i riktigt skarpa lägen. Det kan jag inte blunda för.

Nu är det fortfarande en ung spelare och Alexander Zverev kommer att lära sig. Med rutin kommer också jämnheten med tiden, det är jag övertygad om. Men riktigt där är Alexander Zverev inte här och nu. Det kan bli tufft just i den här US Open-finalen.

Dominic Thiem har nu chansen att vinna en Grand Slam-titel och det är en chans han inte tänker missa. Det är jag helt övertygad om. I mina ögon slog han turneringens näst bästa spelare i semifinalen, och får nu möta det som är den tredje bästa. Om vi inte räknar med Novak Djokovic som blev diskad i åttondelsfinalen.

Dominic Thiem är i strålande slag, trivs på hardcourt och har en förmåga att verkligen trycka på i den här typen av matcher. Den duell som väntar här går inte av för hackor, och redan nu längtar jag till matchstart på söndagskvällen.

I mina ögon är österrikaren för bra för att tappa den här chansen. Dominic Thiem -1,5 set spelas till 1,52 gånger krämen hos Unibet. Jag undviker gamehandikapp då Alexander Zverev servade ruskigt bra i slutet på sin semifinal.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Dominic Thiem -1,5 set
Odds: 1,52
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:45, söndag 13 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logodplay logounibet logo

Jämför odds: