Speltips Alexander Zverev – Jannik Sinner 5/9: US Open

Axel Sjödin Publicerat: 4 september 2023

Alexander Zverev och Jannik Sinner gör upp i den fjärde rundans mest intressanta match i US Open.

Alexander Zverev - Jannik Sinner

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har börjat hetta till i Grand Slam-turneringen på andra sidan Atlanten, och på måndag får vi följa en intressant match mellan tyske Alexander Zverev och italienske Jannik Sinner. Det är världstolvan mot världssexan i ATP-rankingen som gör upp om en plats i kvartsfinalen och det är någorlunda jämnt hos spelbolagen på förhand.

Alexander Zverev har gjort vad som krävts hittills i turneringen, men ställs nu mot en klart tuffare motståndare än tidigare. Inledningsvis slog han Aleksandar Vukic med tre raka set, men därefter har det varit lite svårare. Daniel Altmaier slogs ut med 7-6, 3-6, 6-4, 6-3, och mot Grigor Dimitrov var det inledningsvis väldigt spännande.

De två första seten mot bulgaren tog två och en halv timme efter att han tvingats till tiebreak två gånger om där de vann varsitt set. Men efter att Zverev vunnit det andra tiebreaket så gick luften ur bulgaren som därefter besegrades med 6-1, 6-1 i de två avslutande seten.

Zverev har rätt fina resultat historiskt i US Open, och även om han inte deltog förra året så var han i semifinal 2021 och i finalen 2020 där han föll mot österrikaren Dominic Thiem. Hans resultat på harcourt hittills i år har däremot varit lite blandade med 14-9 i matcher. Han tog sig i alla fall nyligen till en semifinal i Cincinnati där han föll mot Novak Djokovic.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jannik Sinner har sett bra ut

Italienska Jannik Sinner har ett betydligt bättre facit på hardcourt i år med siffrorna 22-5, och han har tagit sig långt i flera turneringar på underlaget i år. Den blott 22 år gamla Sinner kommer dessutom från en stark insats i den senaste Grand Slam-turneringen då han tog sig till sin första semifinal någonsin i Wimbledon.

I US Open städade han inledningsvis undan Yannick Hanfmann och landsmannen Lorenzo Sonego utan att vara nära att tappa ett set, men lite tuffare blev det mot den erfarne schweizaren Stan Wawrinka, som stod som mästare i US Open år 2016. Utöver andra setet där Wawrinka höjde sin nivå rejält och vann med 6-2, så var Jannik Sinner i kontroll över matchen i stort. Det var en stark insats från Sinner som också går in som favorit mot Zverev i fjärde rundan.

Sinner har en hög högstanivå och en fin potential som har börjat komma fram allt oftare, och av allt att döma verkar han vara i fin form den här turneringen. Vi spelar därmed helt enkelt på en rak seger för Sinner för 1.68 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sinner vinner
Odds: 1.68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, måndag 4 september
TV:  [eurosport1]
Stream:  Discovery+