Speltips Andrey Rublev – Daniil Medvedev 9/9: Ryskt i US Open

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Rysslands två största talanger i tennis, Daniil Medvedev och Andrey Rublev, gör nu upp i kvartsfinalen av US Open den 9 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Är det inte ganska otroligt att vi så långt fram som i en kvartsfinal ska få se två ryska spelare nu göra upp, i en Grand Slam? Daniil Medvedev och Andrey Rublev har nu båda ett gyllene läge att inte bara ta sig till semifinal, utan också ta sig hela vägen i US Open.

Det är nämligen ett speciellt år, med helt andra förutsättningar än vad vi har gjort oss vana vid under många, historiska år i tennisvärlden. Som bekant är det en traditionstyngd sport, och saker som går utanför boxen är inte helt vanliga. Det ställer helt andra krav på spelarna.

Men det som gör den här chansen verkligt gyllene för Daniil Medvedev och Andrey Rublev är att man slipper flera av världens bästa spelare. Roger Federer och Rafael Nadal fanns inte ens med i turneringens startfält, och Novak Djokovic har diskats från turneringen efter att ha råkat slå bollen på en linjedomare i åttondelsfinalen mot Pablo Carreno-Busta.

Samtidigt är det stort i sig att bara få spela en kvartsfinal, och att Ryssland nu har två så stora talanger, och som dessutom ska mötas, måste kittla någonting alldeles otroligt. Det finns alltid en viss spänning för ryska spelare att prestera på amerikansk mark, så det i sig adderar någonting till det här.

Självklart är det så att Daniil Medvedev och Andrey Rublev inte bara är goda vänner, utan också känner varandra utan och innan. Det skiljer inte mer än ett år mellan spelarna, och med tanke på att de båda är i den unga 20-årsåldern spås de en fin framtid. Förmodligen tillsammans. Kan man tänka sig någonting roligare för rysk tennis än just det här?

Daniil Medvedev är snäppet bättre

Daniil Medvedev är en spelare som har tagit världen med storm sista två säsongerna, och har på kort tid etablerat sig som en ganska given spelare i världstoppen. Nu är han rankad femma i världen. Det kan tyckas aningen missvisande, och har såklart att göra med vilka spelare som varit borta en längre tid och hur hela coronasituationen varit, men att han är topp 10 råder det ingen tvekan om. Daniil Medvedev har i för sig inte mer än sju titlar på ATP-touren hittills, men jag räknar iskallt med att han kommer steppa upp väsentligt kommande år.

Det som hela tiden gjort Daniil Medvedev till en intressant spelare är att han har en så otrolig höjd i sitt spel. I sina bästa stunder kan han få spelare som Novak Djokovic, Rafael Nadal eller Roger Federer att se mänskliga ut, och det har funnits flera matcher mot toppspelare som Daniil Medvedev stundtals dominerat. Det är otroligt få unga spelare som ens har modet att gå in och spela en sådan tennis.

Daniil Medvedev har dessutom sett sylvass ut under hela US Open, där han inte har tappat ett enda set. Nu ska sägas att han har haft en ganska överkomlig lottning, men vinsten mot den amerikanska talangen Frances Tiafore med 3-0 senast visar att spetsen är där.

Andrey Rublev är bara 22 år gammal, och redan rankad 14 i världen. Det är även i det här fallet kanske aningen missvisande, men vad man ska ha med sig är att 2020 är ett starkt år för ryssen. Redan två ATP-titlar och en ständig förmåga att göra det bra mot lite sämre spelare. Det här är en spelare som gör vad han ska. Det är en stark egenskap, och viktig dessutom.

Till skillnad från sin landsman har Andrey Rublev tappat ett set hittills, men han har också haft en överkomlig lottning. Nu var han i för sig inte favorit senast mot Matteo Berrettini, men annars har favoritskapet varit enormt i alla matcher. I mina ögon borde han gälla som favorit även mot italienaren faktiskt.

Daniil Medvedev har vunnit tre av tre inbördes möten på ATP-touren, varit två halvstora kvartsfinaler förra säsongen. Aldrig har Andrey Rublev lyckats ta ett set mot honom.

Daniil Medvedev -1,5 set spelas till 1,60 gånger smeten hos Unibet. Mer än ett set ska han inte behöva tappa här.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Daniil Medvedev -1,5 set
Odds: 1,60
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 20:00, onsdag 9 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: