Speltips Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova 12/6: Final

Simon Pålsson Publicerat: 11 juni 2021

Franska Öppna Mästerskapen är framme vid sin damfinal mellan tjecken Barbora Krejcikova och ryssen Anastasia Pavlyuchenkova. Vi rekar odds i Roland Garros.

Barbora Krejcikova - Anastasia Pavlyuchenkova

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Är det här tidernas mest svårstavade line-up i en finalmatch, alla kategorier? Ja, det är frågan när Anastasia Pavlyuchenkova ska försöka vinna Grand Slam-turneringen i den franska huvudstaden Paris mot tjeckiskan Barbora Krejcikova. Med alla möjliga reservationer för att jag lyckats stava rätt här.

Men däremot är det två spelare som jag, och många med mig, har följt med nöje under lång tid. Faktum är att Anastasia Pavlyuchenkova har spelat på WTA-touren i över 15 år sedan hon blev proffs redan 2005. Det är alltså en mycket meriterade spelare.

Samtidigt är Anastasia Pavlyuchenkova, som trots detta bara är 29 år gammal, en spelare som aldrig varit rankad bättre än 13 i världen. Det är en ranking som har tio år på nacken. Nu är hon 32 i världen, men kommer såklart att klättra många steg efter att ha tagit sig hela vägen till Grand Slam-final i Roland Garros.

Med tio miljoner dollar inspelade under karriären har Anastasia Pavlyuchenkova varit en stabil spelare under lång tid, med tolv singeltitlar. Däremot har hon ingen titel det här året och att hon är framme i final är faktiskt rakt igenom förvånande.

Vad kan man annars säga om henne? Jo, Anastasia Pavlyuchenkova är en ganska mångsidig spelare och hon gillar inte minst att spela dubbel också. Där har hon varit rankad 21 i världen, har fem titlar och har spelat en hel del turneringar både i år och tidigare år.

Anastasia Pavlyuchenkova har på sin väg fram till finalen slagit ut tunga spelare som Victoria Azarenka, Elena Rybakina och nu senast Tamara Zidansek. Men faktum är att Anastasia Pavlyuchenkova också haft en ganska behaglig lottning. Det är väl matchen mot Aryna Sabalenka som verkligen sticker ut. Då var Anastasia Pavlyuchenkova enorm underdog, men vann med 2-1 i set. Det var trots allt tredjeseeden (eller snarare andraseeden efter att Naomi Osaka hoppat av) inför turneringen.

Odds på damfinalen i Roland Garros

På andra sidan nätet kommer vi att hitta Barbora Krejcikova, som trots att hon bara är fyra år yngre har spelat på touren i nio färre säsonger än sin motståndare.

Barbora Krejcikova har slagit ut amerikanska tungviktare som Cori Gauff och Stephens Sloane på sin väg fram till finalen, men har också vunnit mot Elina Svitolina och nu senast Maria Sakkari. För en spelare som bara har vunnit en enda titel under hela sin karriär är det såklart otroligt att Barbora Krejcikova är framme i en så pass stor final.

Däremot kom den titeln den här säsongen, som varit ett starkt år för Barbora Krejcikova. Hennes nuvarande ranking, 33, är den bästa som Barbora Krejcikova någonsin har kunnat uppvisa.

Barbora Krejcikova har tidigare varit framme i åttondelsfinal som bäst i en Grands Slam. Det i Roland Garros förra säsongen.

Anastasia Pavlyuchenkova har trots allt spelat kvartsfinaler, men aldrig bättre än så, i samtliga fyra stora Grand Slam-turneringar.

Nu är frågan om den rutinen kommer att spela stor roll för Anastasia Pavlyuchenkova, som återigen är spelbolagens underdog. Att den första gången som dessa båda spelare möter varandra på WTA-touren dessutom blir i en Grand Slam-final är helt otroligt i sig.

Anastasia Pavlyuchenkova vinner spelas till 2,08 gånger insatsen hos No Account Bet. I mina ögon måste hon vara knapp favorit här och då är oddsfördelningen helt enkelt skev.

100 kronor bonus – omsättningsfritt! No Account Bet har en generös bonus under EM 2021. Sätt in 100 kronor – och få en omsättningsfri bonus på 100 kronor. Spela utan konto – med direkt uttagningsbara vinster från bonusen. Läs mer och registrera dig här!

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips:

Anastasia Pavlyuchenkova vinner

Odds: 2,08
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 14:30, lördag 12 juni 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: