Speltips Borna Coric – Alexander Zverev 8/9: Formalitet

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Alexander Zverev ska vara ett nummer för stort för Borna Coric i kvartsfinalen av US Open tisdagen den 8 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Kvartsfinaler är det äntligen dags för i US Open, och det är inga dåliga matcher som nu väntar. Men det är också matcher som vi kanske inte hade fått se i en Grand Slam för bara något år sedan. Som talangmötet mellan Alexander Zverev och Borna Coric.

Borna Coric hade under lång tid i början på sin karriär den svenske tidigare storspelaren Thomas Johansson som tränare, men i början på 2016 valde man att gå skilda vägar. Sedan dess har kroaten haft ett par olika tränare, men vi kan lugnt konstatera att Borna Coric inte har fått lyftet sista säsongerna direkt. Martin Stepanek är nu den som har Borna Coric under sina vingar, och har så haft sedan 2019.

På det hela taget kan man nästan säga att Borna Coric, som nu hunnit bli 23 år gammal, är den supertalang som inte fått det att lossna än. Att vara 23 år gammal och så pass etablerad i toppen säger såklart någonting, men för ett par år sedan var förväntningarna högre.

Nu har det kommit andra hetare namn som har fått ta över ryktet som en av de största talangerna i tennisvärlden. Sakta men säkert känns det som att Borna Coric glöms bort i diskussionerna om vilka som ska erövra tronen i framtiden.

En sådan talang är såklart tysken Alexander Zverev, som trots att han är ett år yngre redan har en klart mer framgångsrik karriär på touren än sin kombatant. Båda blev proffs redan 2013, men på senare år har skillnaden mellan spelarna blivit större. Det gör att vi bara kan se tysken som favorit här.

Alexander Zverev är bättre

2018 var Borna Coric uppe som nummer 12 i världen, och det var väl någonstans där han trots allt hade sin peak, utan att ha förmågan att stanna kvar på den. I samma veva vann kroaten också två turneringar, och har därmed två ATP-titlar på sitt cv.

Alexander Zverev är som bekant ett år yngre, men har redan varit rankad som nummer tre i världen (2017) och har dessutom elva (!) titlar på ATP-tpuren. Nu är han rankad som nummer 7 i världen och det känns som en ganska rimlig värdering sett till hur bra Alexander Zverev är, och hur övriga tennistoppen ser ut numera.

Personligen är Alexander Zverev en spelare som har ställt till det lite ibland för mig, eftersom han trots allt fortsatt är ung och ojämn. Men mot en spelare som Borna Coric, i en kvartsfinal av en Grand Slam, ska Alexander Zverev inte kunna schabbla till det. Han måste ses som favorit. Han måste kunna axla det ansvaret, och den pressen.

Alexander Zverev vinner spelas till 1,44 gånger smeten hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Alexander Zverev vinner
Odds: 1,44
Bolag: Bethard
Spelstopp: Tidigast 17:00, tisdag 8 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: