Speltips Carlos Alcaraz – Denis Shapovalov 2/6: Klar favorit

Axel Sjödin Publicerat: 2 juni 2023

Världsettan Carlos Alcaraz är tung favorit mot den kanadensiske Denis Shapovalov i den tredje rundan i Franska öppna.

Carlos Alcaraz - Denis Shapovalov

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det råder inget tvivel om var favoritskapet ligger i matchen mellan Carlos Alcaraz och utmanaren Denis Shapovalov när de ställs mot varandra i den tredje rundan av den anrika Roland-Garros. Ett spel på världsettan ger nätt och jämnt pengarna tillbaka, vilket speglar hur stor favorit han är, trots att motståndet nu börjar bli lite tuffare.

Shapovalov går in i turneringen seedad på 26:e plats, och har slagit de motståndare som förväntats av honom hittills, men det har inte varit helt smärtfritt. Första rundan bjöd på en riktig maratonmatch mot amerikanske Brandon Nakashima, där Shapovalov tappade en ledning på två set och tvingades avgöra först i femte.

Men därefter hade han en betydligt mer stabil insats mot italienske Matteo Arnaldi i den nästföljande rundan som han vann med 6-2, 3-6, 6-3, 6-3. Det var precis en sådan insats han behövde inför mötet med världsettan, men det ska trots allt fortsatt mycket till för att han ska lyckas ta sig vidare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingen optimal uppladdning för någon av dem

Shapovalov har aldrig tidigare tagit sig till tredje rundan av Franska öppna och lär vara nöjd även om han ryker nu på fredag. Han har missat stora delar av grussäsongen på grund av en knäskada, och hade därmed knappast de bästa förutsättningarna inför turneringen.

På grus är Carlos Alcaraz stor favorit och han lär satsa på att gå hela vägen i år. Han är bara 20 år gammal och har karriären framför sig, men har redan lyckats ta sig till kvartsfinalen under fjolårets Roland-Garros, som var hans andra Franska öppna i karriären.

Spanjoren har verkligen imponerat, trots sin unga ålder, men som vi fick se i Masters 1000-turneringen i Rom inför Franska öppna så är inget givet och i och med hans unga ålder saknar han lite rutin. I Rom åkte han nämligen ut redan i den andra omgången mot den ungerska kvalspelaren Fabian Marozsan, som stod för en fantastisk insats.

Men Alcaraz verkar ha repat sig och har vunnit de två inledande rundorna ganska bekvämt, med bara ett tappat set på två matcher. Shapovalov må vara en duktig spelare, men Alcaraz har redan hunnit säkra sju titlar på grus och har ett facit på 22-2 på underlaget hittills i år. Han bör kunna avancera ganska bekvämt och därmed spelar vi på att det blir under 29,5 game för 1.81 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 29,5 game
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:15, fredag 2 juni
TV: 
Stream:  eurosporttva logoDiscovery+