Speltips Carlos Alcaraz – Holger Rune 13/7: Kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 12 juli 2023

Världsettan Carlos Alcaraz ställs mot världssexan Holger Rune i Wimbledons sista kvartsfinal under torsdagen.

Carlos Alcaraz - Holger Rune

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Två unga världsspelare gör upp i turneringens sista kvartsfinal, och oavsett vem som vinner är det deras första semifinal i Wimbledon i deras ännu tidiga karriärer. Spanjoren Alcaraz gäller som klar favorit mot den unge dansken, men båda har sett bra ut hittills i turneringen.

Alcaraz föll i semifinalen mot Novak Djokovic i Franska öppna, men har rivstartat grässäsongen sedan dess och har nu siktet inställt på ännu en semifinal i en Grand Slam-turnering. Han vann ATP Eastbourne inför Wimbledon och har fortsatt att leverera på brittisk mark därefter.

Inledningsvis städade han av Jeremy Chardy och Alexandre Muller utan att tappa ett set, men därefter har det bjudits på tuffare motstånd. Chilenaren Nicolas Jarry är i storform, men han kom aldrig riktigt nära mot Alcaraz, som vann med siffrorna 6-3, 6-7, 6-3, 7-5 till slut. Därefter hämtade han upp ett underläge mot Matteo Berrettini i den fjärde rundan och vann tre raka set med 6-3 för att säkra en plats i kvartsfinalen.

Alcaraz är en oerhört lovande ung spelare och är favorit till att nå hela vägen till finalen åtminstone. Han har inte tappat många set på gräs i år och lär gå in med gott självförtroende i torsdagens match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Holger Rune har en ljus framtid

Den unge dansken har även han en väldigt lovande karriär framför sig, men är inte riktigt på Alcaraz nivå ännu. I Roland-Garros blev det en kvartsfinal senast, då han föll mot norrmannen Casper Ruud. Därefter blev det ett uttåg mot Alex De Minaur i semifinalen i Eastbourne inför Wimbledon.

Gräs har inte varit danskens favoritunderlag tidigare, men hittills har han levererat och har stått för ett par skalper mot bra motstånd i turneringen. Han har vänt underläge i både den tredje och fjärde rundan mot Alejandro Davidovich Fokina och Grigor Dimitrov i väldigt jämna matcher.

Rune har inte riktigt nått upp till samma nivå som Alcaraz, och att han har stött på så mycket motstånd i de två tidigare omgångarna är inte ett gott tecken inför utmaningen som väntar. Men han bör nog kunna göra match av det hela och har goda chanser att åtminstone plocka hem ett set. Inför matchen spelar vi på över 35,5 game, då Alcaraz har behövt fler än så för att ta sig förbi sina motståndare i de två senaste rundorna och Rune är det tuffaste motstånd han har mött hittills. Spelet går att hitta för 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 35,5 game
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:15, torsdag 13 juli
TV:  eurosporttva logokanalnio logo
Stream:  Discovery+