Speltips Carlos Alcaraz – Matteo Arnaldi 4/9: Inget snack

Axel Sjödin Publicerat: 4 september 2023

Världsettan Carlos Alcaraz ställs mot Matteo Arnaldi i den fjärde rundan i US Open framåt måndagskvällen.

Carlos Alcaraz - Matteo Arnaldi

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den unge italienaren Matteo Arnaldi har varit en av turneringens stora överraskningar såhär långt, men hans turneringsäventyr i US Open har med all förmodan nått vägs ände då han nu ställs mot världsettan Carlos Alcaraz i den fjärde rundan.

Alcaraz vann sin första Grand Slam-titel någonsin då han vann US Open i fjol, och har sedan dess också hunnit vinna Wimbledon för några månader sedan. Han kliver därmed in som favorit i turneringen och det känns nära inpå otänkbart att han skulle åka ut i den fjärde rundan mot en skräll som Arnaldi.

Sedan titeln i Wimbledon har Alcaraz haft lite blandade resultat, men han gick i alla fall till final i Western & Southern Open i Cincinnati där han blev besegrad av Novak Djokovic i finalen. Han verkar med andra ord varm i kläderna på hardcourt-underlaget där han har 19-3 i vinster hittills i år, men han har trots allt ett rätt tidigt uttåg i Toronto under den senaste månaden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arnaldi har överträffat alla förväntningar

Alcaraz motståndare är inte ett lika välkänt namn, men han har i alla fall gjort ett avtryck i årets US Open. Inledningsvis slog han Jason Murray Kubler i den första rundan, för att sedan skrälla mot fransmannen Arthur Fils i en spännande femsetare i den andra rundan.

Den största skrällen kom emellertid i den senaste rundan då Arnaldi slog ut britten Cameron Norrie med tre raka set. Norrie är rankad på 16:e plats i ATP-rankingen och är en rejäl skalp för den unge italienaren.

Men Carlos Alcaraz är en motståndare av en helt annan kaliber, och spanjoren har hittills inte haft några problem med att ta sig till det här skedet i turneringen. Han tappade sitt första set i den förra omgången mot Daniel Evans, men var aldrig på något sätt hotad.

Mot en rätt oerfaren Arnaldi så ska det inte heller bli spännande i den fjärde rundan. Spelbolagen är helt övertygade om att Arnaldi kommer att bli överkörd utan att ta ett set, men Alcaraz har inte varit riktigt lika klinisk på hardcourt-underlaget som han var på gräset i Wimbledon i den senaste Grand Slam-turneringen. Vi spelar därmed på Matteo Arnaldi med +10,5 i game hcp för 1.70 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arnaldi +10,5 game hcp
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, måndag 4 september
TV:  [eurosport1]
Stream:  Discovery+