Speltips Carlos Alcaraz – Novak Djokovic 16/7: Final

Axel Sjödin Publicerat: 16 juli 2023

På söndag är det slutligen dags för herrarnas singel-final i Wimbledon då världsettan Carlos Alcaraz ställs mot världstvåan Novak Djokovic.

Carlos Alcaraz - Novak Djokovic

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Carlos Alcaraz lär gå en väldigt ljus framtid till mötes då han redan i 20 års ålder befinner sig i sin andra Grand Slam-final. Han vann mot Casper Ruud i US Open i fjolåret, men kommer att ställas inför en betydligt tuffare uppgift i London då Novak Djokovic står på andra sidan. Båda finalisterna har i alla fall verkligen bevisat att de verkligen förtjänar att vara här, då det inte har varit några som helst tveksamheter i matcherna som har lett upp till finalen.

Serben har vunnit 23 Grand Slam-titlar i sin fantastiska karriär och går nu för hans åttonde titel bara i Wimbledon – vilket innebär att han har chansen att tangera Roger Federers rekord om han står som segrare på söndag.

Djokovic är också klar favorit till segern, vilket inte är konstigt med tanke på vilken oerhört rutin han besitter. Han har återigen bevisat sig en mästare på gräsunderlaget, och har vunnit även när han inte har spelat bländande tennis.

Serben har bara tappat två set under turneringen hittills, och stod återigen för en stark insats då han slog ut Jannik Sinner i semifinalen med tre raka set. Han har varit som bäst när det gäller, vilket vi inte minst kan se då han har vunnit sex av sex tiebreaks hittills i turneringen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djokovic är en annan nivå av motstånd

Även den unge spanjoren har imponerat stort hittills i turneringen och har, likt sin motståndare, bara tappat två ynka set på sin spikraka väg till finalen. De två starka grässpelarna Nicolas Jarry och Matteo Berrettini var de som lyckades ta varsitt set mot Alcaraz, men mot världsmotståndare som Holger Rune och Daniil Medvedev har det inte varit något snack.

I semifinalen slog Alcaraz ut Medvedev efter tre raka set som samtliga slutade 6-3. Medvedev var med andra ord aldrig ens nära att lyckas hota spanjoren. Men Djokovic är ett motstånd av en helt annan kaliber, och här går Alcaraz in som klart nederlagstippad för första gången i turneringen.

Djokovic lyckades slå Alcaraz med 3-1 i set i semifinalen i Roland-Garros tidigare i år och Alcaraz chanser lär knappast vara bättre på gräs. Spanjoren har börjat se bättre och bättre ut på underlaget, men det är fortfarande knappast där han är som bäst, och mot en sjufaldig Wimbledon-vinnare lär han få bekymmer.

Djokovic är som sagt klar favorit inför, och det med all rätt. Vårt spel inför matchen blir ett spel på Djokovic med -2,5 game hcp för 1.78 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djokovic -2,5 game hcp
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, söndag 16 juli
TV:  kanalfem logoeurosporttva logo
Stream:  Discovery+