Speltips Carlos Alcaraz – Stefanos Tsitsipas 3/9: Orutinen talar

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2021

Stefanos Tsitsipas måste gälla som stor favorit i den tredje omgången av US Open när Carlos Alcaraz står på andra sidan nätet i New York.

Carlos Alcaraz - Stefanos Tsitsipas

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog kan man säga att Stefanos Tsitsipas har haft en tung inledning på US Open, även om han har tagit sig vidare till den tredje omgången efter två raka vinster.

I den första omgången hade han en mardrömsmatch mot Andy Murray, men efter ett antal toalettbesök (som tog rekordlång tid) och en tröttnande motståndare kunde Stefanos Tsitsipas till slut vinna i det femte och avgörande setet.

I den andra omgången var han också illa ute mot Adrian Mannarino, men Stefanos Tsitsipas körde på samma taktik med att fördröja matchen, byta om från sina svettiga kläder och resa sig såväl spelmässigt som mentalt i den senare delen av matchen. Då gick han vidare med 3-1 totalt i matchen.

Hur som helst kan man tycka att Stefanos Tsitsipas inte riktigt har nått upp till sin fulla potential spelmässigt och ser vi tillbaka på sommaren har det inte blivit helt som greken hoppades efter finalen i Franska Öppna Mästerskapen.

Stefanos Tsitsipas föll mot Alexander Zverev i semifinalen i ATP Cincinnati i uppladdningen till US Open och i OS 2021 åkte han ut tidigare än vad Grekland hade hoppats på. Jag tycker att Stefanos Tsitsipas tagit ett försiktigt steg tillbaka, även om han är väldigt bra i sina bästa stunder.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Carlos Alcaraz väger för lätt

I den tredje omgången får Stefanos Tsitsipas spela mot en helt annan typ av motståndare. Efter att ha spelat mot två rutinerade, svårspelade motståndare är det nu dags att möta en stor talang som spås en fantastisk framtid inom tennisen.

Carlos Alcaraz är den yngsta spelaren sedan Novak Djokovic att ta sig till den tredje omgången i US Open och detta tack vare vinster mot Norrie Cameron och Arthur Rinderknech. Nu ska sägas att det är en minst sagt överkomlig lottning för talangen.

Men den 18-årige spanjoren kommer att bli hur bra som helst, även om jag personligen har svårt att se hur det skulle innebära att han redan nu har chansen mot Stefanos Tsitsipas i en femsetare. Här kommer rutinen, eller snarare bristen på densamma, att tala till Carlos Alcaraz nackdel. Det är jag övertygad om.

Under 37,5 game totalt spelas till 1.75 gånger insatsen hos CampoBet. Det känns inte som att det här är en match med långa set och spelet bör således kunna sitta även vid en fyrasetsmatch.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 37,5 game
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: Tidigast 17:00, fredag 3 september 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: