Speltips Casper Ruud – Fabian Marozsan 10/10: Shanghai Masters

Martin Efvergren Publicerat: 9 oktober 2023

Norrmannen Casper Ruud gäller som klar favorit då han ställs mot ungraren Fabian Marozsan i den fjärde rundan av Shanghai Masters. Matchen spelas tisdag den 10 oktober 2023 med start från kl 06:30..

Casper Ruud – Fabian Marozsan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För ganska exakt ett år sedan klev Casper Ruud upp på andra plats på världsrankingen. Sedan dess har han halkat ner till en nionde plats, men nu siktet inställt uppåt då han tagit sig fram till den fjärde omgången av Shanghai Rolex Masters. Turneringen spelas på hardcourt och är en av nio åtråvärda masters-turneringar på ATP-touren.

Här inledde han med att slå ut japanen Nishioka i två raka set. Därefter gjorde han processen kort även med den 32-rankade amerikanen Eubanks.

Annars så har Ruud inte direkt rosat marknaden den senaste tiden. Senast i Beijing blev han visserligen utslagen av världstvåan Alcaraz, men sedan finalförlusten i Båstad i somras så har norrmannen inte tagit sig längre än till kvartsfinal i någon turnering.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ruud är klassen bättre

Den 24-årige ungraren Fabian Marozsan är just nu rankad 91:a och har som bäst varit uppe som 82:a ATP:s ranking. Här i Shanghai har han emellertid stått för övertygande insatser så här långt.

Marozsan gick in i turneringen i den första rundan där han besegrade fransmannen Rinderknech i två raka set. Därefter tog han en väldigt fin skalp då han slog ut världselvan De Minaur efter seger med 6-3, 7-5. I den tredje rundan kunde ungraren sedan ta sin tredje seger utan setförlust då han vann med 6-3, 6-3 mot den rutinerade serben Lajovic.

Fabian Marozsan har med andra visat fin form så här långt, men det är ändå Casper Ruud som gäller som klar favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på norrmannen ges till ett odds omkring 1.28.

Marozsan har gjort det bra i Shanghai Masters så här långt, men Ruuds form ser också ut att vara gryende och kan norrmannen komma nära sin högstanivå så tror jag att Marozsan får det tufft. Mitt spel blir Casper Ruud -3.5 (game hcp) till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:
Speltips: Ruud -3.5 (game hcp)
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: Från 06:30, tisdag 10 oktober 2023
TV: 
Stream:  Discovery+