Speltips Daniil Medvedev – Christopher Eubanks 13/7: Kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 12 juli 2023

Världstrean Daniil Medvedev ställs mot amerikanske Christopher Eubanks i Wimbledon-kvartsfinalen på torsdag.

Daniil Medvedev - Cristopher Eubanks

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Ryske Medvedev är såklart tung favorit att avancera till semifinal, men med Eubanks imponerande form är det upplagt för en intressant match mellan dessa två i torsdagens första kvartsfinal.

Världstrean Medvedev har legat kring toppen av ATP-rankingen under en längre tid, men detta är faktiskt den första gången någonsin som han har tagit sig till kvartsfinalen i Wimbledon. Gräsunderlaget är inte där han spelar som bäst, men med tanke på att han trots allt fått en ganska tacksam lottning så har han ett väldigt bra chans att förbättra sitt rekord och nå semifinal.

Formen var högst tveksam inför turneringen, och han fick lämna Roland-Garros redan i den första rundan i den senaste Grand Slam-turneringen. Därefter åkte han på tidiga uttåg ur både ‘s-Hertogenbosch och Halle, vilket inte var den bästa starten på grässäsongen för ryssens del. Men under Wimbledon har han höjt sig igen och har ännu inte tappat ett set mot spelare som Adrian Mannarino, Marton Fucsovics och Jiri Lehecka.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Eubanks är i storform

Med tanke på att amerikanen Eubanks har klart lägre seed så har hans väg till kvartsfinalen varit betydligt tuffare. Men han har imponerande nog redan hunnit slå ut Cameron Norrie och Stefanos Tsitsipas ur turneringen och ställer nu in siktet på Medvedev.

Eubanks åkte ut ur första rundan i både Stuttgart och Halle och föll tungt mot Holger Rune i Franska öppna i den första rundan även där. Men precis innan Wimbledon gav han ett rejält styrkebesked genom att kamma hem en ATP 250-titel i Mallorca där han slog Adrian Mannarino över två set i finalen.

Den goda formen har hållit i sig även i England, vilket gör att han nu har nio raka vinster på gräs. Han blev dock rejält testad mot Tsitsipas i en match som krävde fem set, och där Eubanks kom tillbaka från ett 1-2-underläge för att ta de sista två seten med 6-4, 6-4.

Även om det blir ett uttåg mot Medvedev lär Eubanks vara väldigt nöjd med vad han har presterat hittills, men ännu ska man kanske inte räkna bort honom helt och hållet. Det lär bli Medvedevs tuffaste match hittills med tanke på amerikanens form och därmed spelar vi på att Eubanks vinner åtminstone ett set för 1.65 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Eubanks över 0,5 set
Odds: 1.65
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:15, torsdag 13 juli
TV:  eurosporttva logokanalnio logo
Stream:  Discovery+