Speltips Daniil Medvedev – Diego Schwartzman 20/11: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Diego Schwartzman har haft det tufft hittills och gäller som klar underdog inför mötet med Daniil Medvedev i ATP Finals den 20 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

ATP Finals är den turnering som precis som vanligt avslutar den världsomspännande tennissäsongen och då samlas de allra största herrspelarna för att göra upp om den sista titeln.

Här firar man också spelarna som på olika sätt gjort framstående prestationer under säsongen. Som att Roger Federer nu är uppe på 1000 raka veckor som rankad minst topp 20 och att Novak Djokovic är den som avslutar året som världsetta. Det är den typen av saker som man passar på att lyfta fram i dessa tider.

Men ATP Finals är också en egen turnering som ska spelas över lite mer än en vecka, med ett intensivt spelschema flr samtliga spelare. Det är de åtta bäst rankade spelarna som nu ska göra upp om prispengar, rankingpoäng och den sista titeln för året.

Det speciella upplägget med gruppspel och slutspel har tidigare år gjort att lite oväntade namn har kunnat gå långt. En del menar på att det tyder på bristande motivation från de största spelarna, men jag menar nog snarare på att det här är en turnering som ställer andra krav på spelarna.

Diego Schwartzman är rankad nia i världen men har fått glida in i turneringen tack vare att Roger Federer inte kan vara med. Argentinaren håller enormt hög nivå i sina bästa stunder, men får det också tufft mot de allra bäst. Även om Diego Schwartzman alltid bjuder upp till dans.

Onsdagens möte med Alexander Zverev var imponerande från Diego Schwartzman, som dock tappade sin serve tidigt i det avgörande setet och på den vägen lät matchen glida honom ur händerna. Nu möter han en Daniil Medvedev som vunnit båda sina matcher, samtidigt som Diego Schwartzman inte har något att spela för.

Diego Schwartzman räcker inte till

Diego Schwartzman är känd som världens bästa tennisspelare per centimeter – eftersom han bara är runt 170 centimeter lång men ändå kan hävda sig mot världens bästa spelare. I en sport där längden är en stor fördel för räckvidden kan man inte ta och imponeras nog av det.

Men det gör också att han har en speciell spelstil och en speciell mentalitet. Diego Schwartzman ger nästan aldrig upp. Men med det sagt har argentinaren ingenting att spela för inför den sista gruppspelsmatchen.

Daniil Medvedev har redan vunnit gruppen och har gjort det fantastiskt hittills, men jag kan inte se hur ryssen ska slappna av här. Tennis är en farlig sport att slappna av i och därför tror jag att hans form fortsätter över mötet med Diego Schwartzman.

Daniil Medvedev 2-0 spelas till 1,58 gånger smeten hos 888sport.

Daniil Medvedev - Diego Schwartzman

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: