Speltips Daniil Medvedev – Dominic Thiem 11/9: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är dags för semifinal i US Open den 11 september, och Daniil Medvedev gör upp med Dominic Thiem i det som känns som en moralisk final.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Enligt mig, och många med mig, är det den moraliska finalen som vi kommer att få se mellan Daniil Medvedev och Dominic Thiem i US Open. Med tanke på att Novak Djokovic är ute känns det här som turneringens två klart bästa spelare.

Det ska också sägas att lottningen var som sådan att Novak Djokovic kunde ställas mot antingen Daniil Medvedev eller Dominic Thiem först i finalen, och att det mesta redan tidigt pekade på att det skulle bli så. Men som bekant är Novak Djokovic är diskad från turneringen efter att ha råkat träffa linjedomaren med bollen i åttondelsfinalen. Bittert för honom.

Men det faktum att världsettan är borta från turneringen innebär också ett bokstavligt talat guldläge för såväl Daniil Medvedev som Dominic Thiem, som nu får en strålande chans att vinna en Grand Slam. Det har bara varit en tidsfråga innan man ska göra det. Det är ingen tvekan om att det här är två av spelarna som kommer att erövra tronen den dagen de allra största lägger av.

Om vi studerar listan över manliga vinnare av Grand Slam hittar vi varken Daniil Medvedev eller Dominic Thiem, och det här guldläget att göra spelare som Thomas Johansson, Sven Davidson, Juan Martin Del Potro och Marin Cilic sällskap på en sådan lista kommer kanske inte igen. Åtminstone inte på ett par år.

Det kommer säkert alltid att pratas om denna US Open som en turnering som inte höll samma mått som tidigare turneringar, men ärligt talat, vem bryr sig? Det vore en ordentlig fjäder i hatten för båda spelarna att vinna, och jag kan inte tänka mig annat än att båda kommer att vinna fler vad det lider.

Ett sjöslag till teninsmatch

Så vad ska vi förvänta oss?

Daniil Medvedev har visat ruskigt fin form, och fullkomligt körde över landsmannen Andrey Rublev i kvartsfinalen. Detta trots att det är en väldigt potent motståndare, och en spelare som man vanligtvis inte kör över.

Men i sina bästa stunder spelar Daniil Medvedev en så fullkomligt ologisk och härlig tennis, med stenhårda slag och en frenesi som få spelare kan matcha. Dessutom är den långe ryssen betydligt rörligare än vad man kan tro. Det är inte en spelare som ger upp.

Dominic Thiem kanske inte har fullt lika bra psyke, men är också han en otrolig atlet och har en kontringsförmåga i sina slag som är helt fantastisk. Det gör att vi kan se framför oss många, många slagdueller i den här matchen. Vem blinkar först, är frågan?

Dominic Thiem vann också sin kvartsfinal blankt och kommer utvilad, med god form, till den här semifinalen. Därför har vi förväntningar om att få se en riktig holmgång till semifinal.

2019 vann spelarna en varsin match mot varandra, och 2018 vann Dominic Thiem mot Daniil Medvedev på rysk mark. Vad som är intressant är att Dominic Thiem vann den enda finalen som spelarna drabbat samman i. Den i Barcelona förr aåret.

Över 3,5 set spelas till 1,46 gånger smeten hos Unibet. Jag kan inte se hur någon av spelarna ska kunna tappa detta i tre raka set, utan att ge det en ordentlig match.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,46
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 20:00, fredag 11 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: