Speltips Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas 19/2: Semi

Simon Pålsson Publicerat: 18 februari 2021

Det är semifinal i Australian Open fredagen den 19 februari 2021 när Daniil Medvedev spelar mot greken Stefanos Tsitsipas.

Daniil Medvedev - Stefanos Tsitsipas

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vem ska få spela mot världsettan Novak Djokovic i söndagens final i Australian Open? Det är den stora frågan som nu letar svar inför fredagens semifinal mellan ryssen Daniil Medvedev och greken Stefanos Tsitsipas.

Efter ett par intensiva veckor med spel på Melbournes otroligt snabba banor ska vi nu gå in i den avgörande helgen och förväntningarna är uppskruvade till max. Novak Djokovic letar efter ytterligare en Grand Slam-titel och har nu ett guldläge sedan Rafael Nadal slagits ut i kvartsfinalen.

Faktum är att Novak Djokovic så sent som i höstas förlorade finalen i Franska Öppna Mästerskapen mot Rafael Nadal och det har varit en tagg sedan dess. Då hade han ingen chans i tre raka set, men på hardcourt i Melbourne hade förutsättningarna varit annorlunda.

Men det blir ingen chans till revansch sedan Rafael Nadal slagits ut av Stefanos Tsitsipas i en galen kvartsfinal. Spanjoren hade 2-0 i set och var på väg att bryta i tredje, men föll igenom och förlorade till slut med 3-2. Det var blott andra gången någonsin, och första gången sedan 2015, som han tappade 2-0 i set till förlust i en Grand Slam.

Men det här lär ha varit en insats som kostade mycket energi på Stefanos Tsitsipas, som dock hade fördelen av att inte behöva spela en åttondelsfinal (motståndaren lämnade walkover). Med andra ord ska han kunna hantera det rent fysiskt.

Daniil Medvedev är favorit

I den semifinal som nu följer väntar Daniil Medvedev, som i mina ögon är världens bästa tennisspelare utanför trion Roger Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic. Det skulle inte förvåna mig om det blir redan i år, eller senast nästa år, som man på riktigt omvärderar om han inte ska vara en del av topptrion.

Vad gäller världsrankingen kan jag se hur Daniil Medvedev redan i år tar sig upp högre. Han är frisk, han är ung, han är väldigt fysiskt stark. Det gör att Daniil Medvedev kan spela fler tävlingar och ha färre uppehåll än de gamla gubbarna uppe i toppen.

Men världsrankingen är egentligen ointressant. Det är stora turneringar det handlar om. Där tror jag att Daniil Medvedev kommer att resa sig.

När det gäller möten mot Stefanos Tsitsipas har Daniil Medvedev fem vinster på sex matcher, och den enda förlusten kom senast. Då i ATP Finals 2019. Sedan dess har spelarna konstigt nog inte spelat mot varandra.

Daniil Medvedev spelade final i US Open 2019, men har aldrig varit längre fram än så i en Grand Slam. Där har Daniil Medvedev mer att jobba på och 2021 är året. Det känner jag.

Här kan jag inte se hur Daniil Medvedev, som har ruggig form, inte bör gälla som favorit. Det är förmodligen bara Daniil Medvedev som har en chans mot Novak Djokovic i finalen också. Om jag får vara så hård.

Daniil Medvedev vinner spelas till 1,44 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos WILLIAM HILL – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Daniil Medvedev vinner
Odds: 1,44
Bolag: William Hill
Spelstopp: 09:30, fredag 19 februari 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: