Speltips Denis Shapovalov – Radu Albot 10/11: Favorit

Simon Pålsson Publicerat: 10 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Denis Shapovalov gäller som en av favoriterna till att gå hela vägen i ATP Sofia Open. I den första rundan spelar han mot Radu Albot.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

ATP Sofia Open är inte direkt hela den här säsongens stora händelse eller någonting som man har sett fram emot under en lång tid, men med tanke på att sportens värld är lite märklig har även den här turneringen fått ett lite större anseende.

Den var egentligen tänkt att spelas vid en annan tidpunkt, men kommer nu att spelas i början av november månad istället. Det må bara vara en turnering på 250-nivån, men vi kan konstatera att det faktiskt kommer ett ganska tungt startfält till den bulgariska huvudstaden.

Denis Shapovalov gäller som en av favoriterna på förhand och den kanadensiske talangen har ett antal andra konkurrenter med ungefär samma nivå. Här gäller det att hitta en bra, jämn nivå direkt för att kunna ta sig hela vägen och knipa en skön titel.

Denis Shapovalov har som bäst varit rankad som nummer 10 i världen, men är nu nere som nummer 12. Om alla är friska, krya och i bra form ligger han väl runt topp 30 skulle jag påstå. Men än så länge har Denis Shapovalov bara en titel i karriären och den blott 21-årige spelaren har en stor framtid. Det kan vi vara säkra på.

Denis Shapovalov vinner

I den första omgången väntar alltså möte med Radu Albot, en moldavisk spelare som varit på touren betydligt längre än vad Denis Shapovalov har varit.

30-åringen har som bäst varit rankad 39 i världen, men brukar mest ligga någonstans runt 50-60-70 ungefär. Det är ungefär den nivå som han håller om man ska vara riktigt ärlig. Nu är han nere på 93 efter att ha spelat klart mindre under det sista året.

Den 175 centimeter långe spelaren är ofta svår att slå, men har samtidigt bara kunnat bärga en enda titel under sin långa karriär på ATP-touren. Det finns en hel del spelare som aldrig vinner någonting alls, men det är trots allt stor skillnad med Denis Shapovalov som jag är säker på kommer rada upp många vinster kommande säsonger.

Denis Shapovalov 2-0 spelas till 1,61 gånger såsen hos 888sport.

Denis Shapovalov - Radu Albot

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: