Speltips Diego Schwartzman – Dominic Thiem 6/10: Franska Öppna

Simon Pålsson Publicerat: 3 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Diego Schwartzman ställs mot Dominic Thiem i Franska Öppna. Vinnaren tar sig vidare till semifinal senare under finalveckan. Vi rekar den 6 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en mycket trevlig inledning på sensommarens, eller kanske är det höst nu, Grand Slam-turnering på ATP-touren. Efter att man spelat klart US Open för ett par veckor sedan slängde sig spelarna rakt in i nästa stora utmaning – Franska Öppna Mästerskapen.

Som bekant är det här en turnering som brukar spelas betydligt tidigare på året, men av uppenbara skäl har man i stället valt att skjuta fram turneringen, för att kunna spela den under 2020 överhuvudtaget.

Det här för faktiskt med sig en intressant faktor som inte brukar vara så påtaglig när man spelar på gruset i den franska huvudstaden Paris. Det är nämligen en hel del av banorna som är utomhus, och som inte har tak över sig. Nu när det är oktober månad blir det därför klart kallare, klart blåsigare, än när turneringen spelas under sommaren.

Men med det sagt kommer troligen merparten av de kvarvarande matcherna att spelas på banorna som faktiskt har stora läktare, eller arenor, runt sig. Det här blir med andra ord inte en lika stor faktor.

Å andra sidan blir det en faktor att man nu spelar inomhus i stället. Det förändrar trycket på bollen, och för en grusspecialist som Rafael Nadal innebär det en liten nackdel eftersom det förändrar förutsättningarna som annars brukar vara så gynnsamma för honom.

Diego Schwartzman får det tufft

På tisdagen inleds hur som helst kvartsfinalerna, och där har vi ett gäng intressanta spelare med. På ena sidan är Rafael Nadal favorit att nå finalen, och på andra sidan är Novak Djokovic den som enligt seedningen ska ta sig hela vägen fram till en ny final i Paris.

Men det här är också ett år där det finns fler utmanare, och inte minst Dominic Thiem gäller som en outsider. Österrikaren vann äntligen sin första Grand Slam när han slog tysken Alexander Zverev i finalen av US Open för några veckor sedan. Rättvist, ska sägas, även om det stundtals var en horribel prestation från österrikaren där.

Nu har formen dock sett allt vassare ut, och vi vet sedan tidigare att han trivs bra på grus. Med tanke på vilken otrolig kontringsarm han har förstår man att långsamma underlag passar honom som handen i handsken.

Nu möter han Diego Schwartzman i kvartsfinalen. Det här är en argentinsk spelare med otrolig frenesi i sitt spel, som har ett gediget försvarsspel och som är snabb som en vessla. Nackdelen är längden – han är den klart kortaste spelaren så högt på världsrankingen – men han ser till att utnyttja det till sin fördel. Diego Schwartzman bryter man inte ner hur som helst, den saken är säker.

Men med det sagt tror jag att Diego Schwartzman får det tufft här. Diego Schwartzman har tre raka förluster mot Dominic Thiem, och senast hann vann mot honom var faktiskt på hemmaplan i Buenos Aires. På europeisk mark har Dominic Thiem varit dominanten.

Dominic Thiem vinner spelas till 1,50 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dominic Thiem vinner
Odds: 1,50
Bolag: Betsson
Spelstopp: Tidigast 15:00, tisdag 6 oktober 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: