Speltips Diego Schwartzman – Rafael Nadal 9/10: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Diego Schwartzman imponerar i Franska Öppna Mästerskapen, och möter nu Rafael Nadal i semifinalen den 9 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en speciell turnering som vi har fått bevittna i den franska huvudstaden Paris, och att Franska Öppna Mästerskapen inte är precis som alla andra år kan vi enkelt konstatera, utan att det är någonting kontroversiellt.

Det finns många faktorer som nu påverkar på ett sätt som de inte brukar göra. På grund av coronauppehållet har hela turneringen senarelagts, och det i sig är en stor faktor. Det innebär inte minst att vädret är annorlunda, med mer påtagliga vindar och regnoväder som försenar spelet kontinuerligt, på ett sätt som det inte brukar vara i Roland Garros.

Dessutom innebär situationen i världen att flertalet spelare har stannar hemma, och att det startfält som har ställt upp i turneringen inte är det allra bästa. Bland annat finns inte Nick Kyrgios eller Roger Federer med, men det beror visserligen på andra anledningar.

Därtill måste man ha med sig att det långa uppehållet som har varit faktiskt har komplicerat förberedelserna för många spelare, och det är en hel del av toppnamnen som inte har kunnat leverera på samma höga nivå som andra år. Men det har också öppnat för andra, formtoppade, spelare.

I den ena semifinalen möter Diego Schwartzman nu Rafael Nadal, och det är omöjligt att inte ha enorma förväntningar inför den här matchen. Det blir inte mindre spännande av att spelarna möttes för tre veckor sedan, och att Diego Schwartzman då vann med 2-0 i Rom.

Diego Schwartzman gör match av det här

Diego Schwartzman brukar lite halvt skämtsamt, men med mycket allvar, benämnas som världens bästa tennisspelare per centimeter. Den officiella längden säger 170 centimeter, men frågan är om han är uppe på det? Hur som helst är det en imponerande bedrift att kunna tävla på den här enorma nivån med en sådan nackdel.

För i tennis är det faktiskt en nackdel, inte minst i servandet. Det har dock gjort att Diego Schwartzman fått anpassa sitt spel, och att han nu blivit en exemplarisk returnerare, som kan stå emot nästan alla servar i världen. Det märktes inte minst i kvartsfinalen mot Dominic Thiem, där Diego Schwartzman gång på gång kunde bryta österrikarens serve. Å andra sidan tappar han också sin serve ganska ofta.

Rafael Nadal är inte världsbäst på servar direkt, men håller en hög, jämn nivå. Dessutom har spanjoren fördelen av att vara vänsterhänt, någonting som kan ställa till det för Diego Schwartzman. Å andra sidan spelade argentinaren mot honom så sent som för några veckor sedan och bröt då honom tre gånger på bara två set. Det säger en hel del.

Rafael Nadal har inte sprudlat sedan tennisen var tillbaka, och om Diego Schwartzman någon gång har chans att nå en Grand Slam-final så är det utan tvekan här och nu.

Över 0,5 tiebreak i matchen spelas till 2,50 gånger smeten hos Casumo. Det här blir ingen servematch, men det kan mycket väl bli en jämn match där seten lever hela vägen in i mål då det faktiskt kan brytas åt både höger och vänster.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tiebreak i matchen – ja
Odds: 2,50
Bolag: Casumo
Spelstopp: Tidigast 17:30, fredag 9 oktober 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: