Speltips Dominic Thiem – Nick Kyrgios 12/2: Australian Open

Simon Pålsson Publicerat: 11 februari 2021

Det hade kunnat vara en semifinal i Australian Open, men när Dominic Thiem spelar mot Nick Kyrgios är det bara tredje rundan.

Dominic Thiem - Nick Kyrgios

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det har bara spelats ett par dagar med tennis på banorna i Melbourne och redan nu visar det sig att Australian Open blir någonting alldeles extra. Efter snart ett år utan publik på sportläktare runt om i världen är det kittlande att få se publiken på australiensiska läktare.

Det har också haft sin påverka på matcherna och inte minst inhemska spelare har verkligen steppat upp, både på herrsidan och i dubbel. Det visade inte minst Nick Kyrgios i sin senaste match mot Ugo Humbert. En match där han steppade upp trots underläge, trots matchbollar mot sig, och där publiken bar fram honom stundtals.

Det gör att jag har såna enorma förväntningar på vad han kan uträtta framgent i den här turneringen.

Det som är lite deppigt för Nick Kyrgios är att han efter förra säsongen, då det inte blev något spel, kommer in i turneringen med en enormt hög ranking och därmed ingen seedning. Det gör att han redan nu har stött på svårt motstånd, och att han redan i den tredje omgången får spela mot Dominic Thiem, som är tredjeseedad. Mardrömslottning.

Med det sagt är det också en mardrömslottning för Dominic Thiem att spela mot en högkaliberspelare som Nick Kyrgios så här pass tidigt.

Odds på Australian Open

Under rätt förutsättningar hade det här rent av kunnat vara en semifinal i en Grand Slam-turnering, även om vi sällan ser Nick Kyrgios prestera på så höga nivåer rakt igenom en hel turnering.

Som bekant har 25-åringen uppenbara humörproblem och det påverkar inte minst prestationerna på tennisbanan. Har ni någonsin sett en match utan att han klagar på ett eller flera domslut? Nu senast var han förbannad på den tekniska funktionen som avgör om servarna rör nätet eller inte. Det slutade till slut med att han straffades med poängavdrag från domarens sida. Det är knappast första gången.

Å andra sidan är han som bäst när han är lite irriterad och den bollträff som Nick Kyrgios har i sina bästa stunder saknar motstycke i tennisvärlden. Det gör det här till en mardrömslottning för Dominic Thiem. Om man fick önska en spelare att inte möta nu vore det nog hemmaspelaren Nick Kyrgios, som har ett vansinnigt stöd på läktarna.

Dominic Thiem har sett urstark ut, med starkt servande, men jag tror att han kommer att behöva steppa upp här. Det kommer att stundtals bli en oerhört tät historia.

Tiebreak i första set spelas till 3,75 gånger såsen hos bet365. Då är båda spelarna utvilade och lär kunna bomba på. Det är också erkänt från flera spelare att banorna i årets Australian Open är snabbare än någonsin. Det gynnar starka servare.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Över 12,5 game (första set)
Odds: 3,75
Bolag: bet365
Spelstopp: Ca 09:00, fredag 12 februari 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: