Speltips Filip Krajinovic – David Goffin 4/9: Tredje omgången US Open

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Filip Krajinovic slog ut det enda svenska hoppet, Mikael Ymer, och möter nu David Goffin i US Opens tredje omgång den 4 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Som svensk tennisälskare är det inte helt enkelt att på herrsidan hitta spelare att verkligen hoppas på – även om det så sakteliga känts som att Mikael Ymer vant sig vid att spela på ATP-nivån. Men det handlar fortfarande om en toppspelare i Sverige som i praktiken ska vara rankad runt 100-strecket, men som faktiskt nu är nere på 71. Det känns lite missvisande och den bästa noteringen på 67 kommer han behöva kämpa för att kunna förbättra under normala förhållanden.

I den första omgången av US Open hade Mikael Ymer inte den allra roligaste lotten eftersom Filip Krajinovic, rankad 26 i världen, stod för motståndet. Det blev mycket riktigt förlust med klara 3-0, även om Mikael Ymer faktiskt tog det första setet till tiebreak. Inte så illa.

Men hur som helst, Filip Krajinovic ser ut att vara i bra slag. Det såg man inte minst i matchen därpå mot hemmaspelaren Marcos Giron. Nu är det på intet sätt en värdemätare, men att städa av ytterligare en spelare med 3-0 gör att Filip Krajinovic kan blicka framåt.

I den tredje omgången blir det utan någon som helst tvekan tuffare, i och med att belgaren David Goffin står för motståndet. Det är en spelare som till viss del påminner om Mikael Ymer, men med en större repotoar och en klart bättre höjd i sitt spel. Det är också en spelare med större rutin. David Goffin är en bra försvarsspelare, och är jobbig att nöta ner.

Med tanke på att Filip Krajinovic släppte ett set till tiebreak mot Mikael Ymer kan det nog bli kämpigt att ta matchen mot belgaren i tre raka set. Jag har rent av en känsla av att David Goffin kan vinna, även om det inte blir spelet.

Filip Krajinovic är favorit

Om vi frågar spelbolagen råder det alltså ingen tvekan om att Filip Krajinovic är favoriten, och det går väl att köpa det resonemanget. Men man ska samtidigt akta sig från att underskatta David Goffin.

Just nu är han rankad 10 i världen, och som bäst har belgaren varit uppe som 7 i världen. Nu är det också aningen missvisande, men att det är en spelare som hör till strax utanför världstoppen känns givet. Trots sin fina ranking har han dock bara vunnit fyra ATP-titlar sedan han blev proffs 2009. Det är inte särskilt bra.

Thomas Johansson är dessutom coach, så det finns någonting att hålla lite extra på med denna belgiska spelare. Om det nu är relevant för någon.

Men hur som helst har spelbolagen Filip Krajinovic som favorit och i min värld öppnar det för spelvärde åt andra hållet. Känslan är att David Goffin minst gör match av det här, även om formen inte är tipp-topp. Det ska liksom inte bli 3-0 i ett sådant möte.

Över 3,5 set spelas till 1,48 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,48
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 17:00, fredag 4 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo