Speltips Iga Swiatek – Sofia Kenin 10/10: Final i Franska Öppna

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Franska Öppna Mästerskapen är framme vid finalen på damsidan. Lördagaen den 10 oktober 2020 spelar Iga Swiatek mot Sofia Kenin.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är inte sällan som damturneringen hamnar lite i skymundan av herrturneringen när det ska spelas Grand Slam-turneringar, som vanligtvis spelas parallellt med matcher för herrarna och damerna under samma dagar och veckor.

Men just det här året känns det som att damturneringen har lockat en del nya tittare, och konstigt vore väl annars med tanke på vilken tennis som har spelats i Franska Öppna Mästerskapen. Det har visserligen varit ett år utan några av de tyngsta namnen, och pandemin som sätter tänderna i världen har ställt till det för både herrar och damer. Men det är en otrolig spänning.

Det som är verkligt roligt är att det nu har kommit fram lite nya spelare, som man kanske inte förväntade sig på förhand, och som har kunnat kliva fram när andra spelare inte har varit med.

Att det är polskan Iga Swiatek mot amerikanskan Sofia Kenin i final var det nog inte många som förväntade sig på förhand. Dels för att det är två ganska orutinerade spelare som inte har varit så långt fram innan, men framför allt för att Iga Swiatek är född 2001 och Sofia Kenin bara är 21 år gammal. Det är svindlande om man tänker lite närmare på det.

Odds på Franska Öppna

Det är många spelbolag som har satsat hårt med bra odds på Franska Öppna Mästerskapen och det dukas upp många intressanta marknader inför finalen på damsidan. Men som vanligt är det oftast lukrativt att blicka mot de lite mer klassiska marknaderna, som fungerar i alla väder.

Iga Swiatek är hur som helst en 19-årig spelare från Polen som faktiskt varit proffs och på WTA-touren sedan 2016 när hon bara var 15 år. Det i sig är en bedrift. Nu ska hon äntligen spela en riktigt stor final, och då är åtminstone mina förväntningar stora.

Så här långt har Iga Swiatek inte missat ett enda set under hela turneringen, och har bland annat slagit ut Simona Halep på vägen fram till final. Bara där är det att lyfta på hatten för Iga Swiatek, som för övrigt bara är rankad som 54 i hela världen. På tal om svindlande.

Sofia Kenin då? Det är en spelare som är rankad som 6 i världen och som länge haft utvecklingen för sig, med fem singeltitlar och en vinstpott på över sex miljoner dollar under karriären redan. Under året har hon två titlar och har visat gryende form på slutet. I Franska Öppna har hon tappat set i fyra av sex matcher, men har slagit ut namn som Danielle Collins och Petra Kvitova på vägen.

Iga Swiatek spelade för övrigt dubbelsemi på fredagen. Det får man ta och imponeras av också. Det är bevisligen en spelare i ruskigt slag just nu. Därför har jag svårt att se hur Iga Swiatek inte ska kunna kliva in fullt ut här.

Iga Swiatek vinner spelas till 1,57 gånger smeten hos bet365. Det är nog ett odds som kan sjunka ytterligare än vad det redan har gjort då alla inser att det är en spelare med ruggig form just nu som ska få spela en tung final på gruset.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Iga Swiatek vinner
Odds: 1,57
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, lördag 10 oktober 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: