Speltips inför Alejandro Davidovich Fokina – Mikael Ymer 15/7: ATP Båstad

Simon Pålsson Publicerat: 15 juli 2019

Mikael Ymer är första svensk i farten när ATP Båstad inleds med den första omgången. Då står Alejandro Davidovich Fokina för motståndet på gruset.

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset

Annons:

ATP Båstad är tillbaka och det som nu väntar på det röda, vackra gruset på västkusten är en hel tennisvecka med högklassig idrott. Det är ett spektakel som verkligen får människor att samlas i Båstad, men det är också en vecka med härlig tennis. Det får vi inte glömma.

På herrsidan är det bröderna Mikael Ymer och Elias Ymer som håller fanan högt. Det är relativt orealistiskt att förvänta sig mer än att de här tar sig vidare någon omgång, men drömma kan man såklart göra på förhand.

Lottningen i ATP Båstad har verkligen lagt sig på ett bra sätt för det svenska hoppet Mikael Ymer, som alltså fick ett wildcard för att spela den här turneringen. I den första omgången kommer han att spela mot Alejandro Davidovich Fokina, ännu en spelare som har fått ett wildcard.

Det hade kunnat bli betydligt tuffare motståndare i den inledande omgången – eller vad sägs om Damir Dzumhur, Ernests Gulbis eller Joao Sousa? – men för Mikael Ymer är det alltså Alejandro Davidovich Fokina som gäller.

Rakt spel på svensken

Alejandro Davidovich Fokina är en 20-årig spanjor med fin framtid för sig. Trots att han är ett år yngre än Mikael Ymer är han inte mer än tiotalet positioner bakom på världsrankingen. Det är också en spelare som trivs bra av att spela på grus, precis som många av hans landsmän. Alejandro Davidovich Fokina kommer till ATP Båstad efter en lite svagare grässäsong där han inte tagit sig förbi den första rundan i någon turnering. Det är trots allt en spelare som har en bra bit upp till topp 100 i stabilitet.

Mikael Ymer å sin sida var väldigt nära att nå huvudturneringen i anrika Wimbledon, men då räckte han inte riktigt till i kvalfinalen. Å andra sidan slog Mikael Ymer ut den meriterade Dustin Brown i kvalet. Det är en merit i sig.

I våra ögon är det Mikael Ymer som är den bästa brodern i familjen och det är också han som troligen har godast möjligheter att gå långt i ATP Båstad.

Mikael Ymer vinner den första matchen spelas till 1,86 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mikael Ymer vinner
Odds:  1,86  (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 17:00, måndag 15/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo