Speltips inför Alexander Zverev – Diego Sebastian Schwartzman 2/9: Lång match

Simon Pålsson Publicerat: 2 september 2019

Det blir ett överspel inför den fjärde omgången i US Open mellan Alexander Zverev och Diego Sebastian Schwartzman måndagen den 2 september 2019.

Annons:

Då är vi framme vid den fjärde omgången i US Open. Det innebär också att vi nu står inför finalveckan i turneringen och med tanke på att det här är årets sista Grand Slam-turnering kan vi inte tänka oss något annat än att alla går stenhårt för att vinna här. Det är lite av den sista urladdningen på säsongen för en hel del spelare.

Här väntar hur som helst mötet mellan Alexander Zverev och Diego Sebastian Schwartzman, två spelare som ofta kan bjuda på intressanta, jämna matcher.

Alexander Zverev har sin vana trogen haft svårt att hitta en jämnhet i sina prestationer och det som känts som lite av en mytbildning kring spelaren fortsätter att visa sig helt sant. Det må vara en talang med helt otrolig höjd, en fantastisk arsenal av grundslag och i stort sett allt som krävs för att kunna ta över tennistronen när de stora spelarna lägger av inom ett par år.

Men med det sagt kan vi inte blunda för det faktum att Alexander Zverev sällan vinner sina matcher i raka set, att han ofta slarvar bort sig själv mot betydligt sämre spelare och att han inte har hittat förmågan att bara städa av matcher. Det är ofta sådana saker som krävs för att kunna gå långt i stora turneringar. Det ger inte minst chansen att vila sig lite mer än vad man får göra om man konstant spelar långa, tuffa matcher.

En lång match att vänta

En viktig sak att notera på förhand är att det här är två spelare som båda klev in i US Open som seedade och som därmed hade en fördelaktig lottning i inledningen av turneringen. Diego Sebastian Schwartzman klev in som seedad nummer 20 medan Alexander Zverev var rankad som nummer 6 på förhand. Det går att argumentera för att det är en skev seedning med tanke på hur tysken brukar prestera i dessa sammanhang – alltså stora Grand Slams – men att hanär en toppspelare i världen går inte att argumentera emot.

Vår känsla är också att det här är spelare som inte direkt dominerar sina matcher från start till mål. Vi har redan varit inne på att Alexander Zverev har en förmåga – eller kanske oförmåga – att verkligen dominera sönder sina matcher.

Diego Sebastian Schwartzman har å andra sidan sett urvass ut hela den första veckan i New York, med tre raka vinster utan att tappa set. Dessutom har han inte tappat mer än ett par game i de två senaste matcher, bland annat mot hemmahoppet Tennys Sandgren. Imponerande.

Det här blir båda spelarnas klart svåraste match hittills. Därför tänker vi oss en lång, tuff tillställning.

Över 39,5 game spelas till 1,95 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 39,5 game
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 17:00, måndag 2/9
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo